Bütçe
130.000 TL
Bu tavsiye ettiklerimi minimum tercih etmen gerekli, 6000 CL30 2x24, 2x32 iş görür render için, Z790 bir anakart VRM Heatsink model olmalı, faz sayısı yeterli olmalı, bir de LGA 1700 güçlendirme kiti gerekli, BIOS olarak da XMP açacaksın, bir de Global SVID Voltage -0.050 undervolt uygulaman gerekli. 360 Arctic AIO alırsan da iyi olur yeni PRO sürümünü.

Ben olsam AM5 tercih ederdim ama 13900K'da kararlıysan en azından bu şekilde update yaparak kullan.

DDR5 ekstra masraf olabilir, DDR4'te kalacaksan da yine anakart değişmen lazım.
Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim, ayarları yapacağım kulanacağım kısıtlı şekilde en kısa zamanda da ilk listeyi uygulayacağım yani DDR5'e geçeceğim. Mevcut setupı da parça parça satarım i9 vs.

Son düzenleyen: Moderatör:
Anladım yardımlarınız için teşekkür ederim, ayarları yapacağım kulanacağım kısıtlı şekilde en kısa zamanda da ilk listeyi uygulayacağım yani DDR5'e geçeceğim. Mevcut setupı da parça parça satarım i9 vs.
En mantıklısı 9950X ve faz yapısı sağlam bir X870 karta geçmen olur. Render için bu gerekli, VRM Heatsink ve faz yapısı iyi olması şart, iyiden kasıt 24 faz değil, 12+2+1 ve üzeri yeterli. AMD tarafı Intel 13-14 nesli gibi power hungry değil o kadar, ancak anakarttan limitleri sonuna kadar açarsan 300W vesaire görebilirsin. Ama sıradan bir 14900K güne 300W ile başlıyor zaten altyapı varsa, termal olarak müsaitse vesaire.

RAM olarak 8000 MHz alabilirsin ama 2x32 açamazsın onu, 2x24 açabilirsin. RAM optimizasyonu AMD'de daha kolay, Intel daha karışık. Ama her halukarda 6000 MHz CL30 2x32 opsiyonu var, kapasite daha önemli, frekans da önemli ama senin uğraşacağın iş değil. Forum üzerinden de zor olur. Dual Rank 2x32 zaten imkansıza yakın 8000 açmak, bellek kontrolcü o kadar sağlam denk gelmez çoğunlukla, anakart olarak da 1 DPC ister X870E Apex gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sparişleri verdim ayarlarıda yapcam çok teşekkür ederim yardımlarınız için. @Ayhan Dönmez @20424

@Ayhan Dönmez

Thermalright LGA 1700 Güçlendirme Kiti için CPU İletişim Çerçevesi
almıstım sanırım buna gerek kalmadı iade olcak cunku ARCTIC Liquid Freezer III Pro ıcınden cıkan frame ı kullancam :D

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250918_125416_Amazon Shopping.webp
    Screenshot_20250918_125416_Amazon Shopping.webp
    278,7 KB · Görüntüleme: 34
Son düzenleme:

Sizin tavsıyenız ıle Ayhan beyın tavsıyelerını karsılastırdım gptden ve youtubadan bakınca ve fıyattada cok degısıklık olmayınca onu sectım ama hatamı ettım? Hatalı bır durum varsa duzeltmek ıcın vaktım var yardımcı olursanız sevırınım @20424

Sizin tavsıyenız ıle Ayhan beyın tavsıyelerını karsılastırdım gptden ve youtubadan bakınca ole uygun gordum ama hatamı ettım? Hatalı bır durum varsa duzeltmek ıcın vaktım var yardımcı olursanız sevırınım @20424
Galahad + Contact Frame de gayet iyi tercih olacaktır. Anakart olarak ne düşünüyordun en son?

Galahad + Contact Frame de gayet iyi tercih olacaktır. Anakart olarak ne düşünüyordun en son?
Ana kart ve ıslemcı suan ıcın elımdekıler olcak, ya amd ddr5 e geccektım yada elımdekılerle ılerlıcektım bende kasa sogutucu ve psu yu aldım. sımdı anlamadıgım ARCTIC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB ve ıcınden cıkan cpu frame ı kullansam kendı anakartım ve ıslemcın ıcın sorun olur mu yanı Lian Li Galahad II Lite Performance 360 yada Galahad + Contact Frame seklınde mı ılerlemelıyım? sorun degıl acmam paketi aldıgımın sızın tavsıye ettıgınız galahadı alırım. @20424 @Ayhan Dönmez

Sizin tavsıyenız ıle Ayhan beyın tavsıyelerını karsılastırdım GPT'den ve YouTube'a'dan bakınca ve fıyattada cok degısıklık olmayınca onu sectım ama hatamı ettım? Hatalı bır durum varsa duzeltmek ıcın vaktım var yardımcı olursanız sevırınım @20424

O soğutucunun montajı biraz sıkıntılı, radyatörü kalın sığma konusunda sorun çıkarabilir, fiyat olarak daha pahalı olmasına rağmen performans olarak Lian Li'den bir tık geride.

O soğutucunun montajı biraz sıkıntılı, radyatörü kalın sığma konusunda sorun çıkarabilir, fiyat olarak daha pahalı olmasına rağmen performans olarak Lian Li'den bir tık geride.

Kasayı cok begendım kı aldım degısmem ama ARCTIC ksaya sıgmazsa sıkıntı yanı rame anakarta vs carparsa. açmadan direk iade edeyım Lian Li Galahad II Lite Performance 360 alayım bır tık daha ınce. doğru mudur? @20424