Nelson Van Alden
Uzman
Ryzen 5 5600, RX 6700 ve 2x8 16 gblı bir sistemimim var, önümüzdeki 3-4 yıl daha kullanacağım. Değiştirmeli miyim? Değiştirmseme ne olur?
1080P çözünürlükte yeterli fakat 2k veya üzerinde yetersiz. 2k çözünürlükte 16GB 4000MHz kullanıyorum ve yetersizliğini fazlasıyla hissediyorum, çoğu AAA oyun esnasında RAM kullanımı sürekli 13-14GB civarlarında, geri kalanı zaten sistem ve diğer uygulamalar.Ryzen 5 5600, RX 6700 ve 2x8 16 gblı bir sistemimim var, önümüzdeki 3-4 yıl daha kullanacağım. Değiştirmeli miyim? Değiştirmseme ne olur?
1080p çözünürlükte yeterli fakat 2K veya üzerinde yetersiz. 2K çözünürlükte 16 GB 4000MHz kullanıyorum ve yetersizliğini fazlasıyla hissediyorum, çoğu AAA oyun esnasında RAM kullanımı sürekli 13-14 GB civarlarında, geri kalanı zaten sistem ve diğer uygulamalar.
Sizi idare eder mi? Eder evet ama RAM yüzünden biraz performans kaybedersiniz.
Forza Motorsport, Forza Horizon 5, The Crew Motorfest, M&B Bannerlord, Cyberpunk vs. vs. hepsinde RAM kullanımı limitlerde, extra RAM olsa kullanacağı ve sistemin rahatlayacağı aşikar.Değiştirmezsen sistemin falan patlamaz, kısacası hiçbir şey olmaz. Zamanla sistemdeki uygulamaların, oyunların RAM kullanımının artmasını hissedeceksindir diye düşünüyorum.
Hangi 3A oyunda yetersizliğini hissediyorsun? DDR4 16 GB'la birlikte 2K'da hiçbir 3A oyunda sıkıntı çekmedim ve arkada Google sekmeleri, Spotify, diğer oyun platformu uygulamaları açık oluyor. RAM kullanımının yüksek olması büyük bir sıkıntı değil, daha çok çoklu görevlerde ki performans düşer diye biliyorum.