16 yaşında bıyık ve sakal gürleşmesi normal mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Bruhistan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 317
  • Etiketler Etiketler
    sakal
Hocam düzenli traş oluyorum da olduktan sonra kızarıp kaşınmaya başlıyor. Bazen de sivilce falan çıkıyor.
Alışır cildiniz, belki de yanlış tıraş oluyorsunuzdur.

Jiletle düzenli tıraş olman zaten daha keskin çıkmasına sebep verir kılların. Önce ondan vazgeç, makineye geç. Balsam kullan kızarıklar için de.
Hocam 12 yaşımda suratıma ilk jileti vurdum, yıllardır da sadece jiletle tıraş olurum. Şimdiye yüzümde orman oluşması gerekiyordu söylediğinize göre. Jilet genetiğimizi değiştirmiyor ama, sadece ilk çıkışında sert gibi gözüküyor. Kıl aynı kıl.

Lazer mazer gerek yok hocam, vurun makine veya jilet gerisini sallamayın. Bende de benzer durum var veya belki de sizden daha fazladır.

Zaten yanlış bir şey söylememiş jiletle kesersen daha keskin bir şekilde çıkar demiş sakalların sertleşir dememiş.

Benim lisenin başında çıkmaya başlamıştı hiç rahatsız olmuyordum,günlük kesiyordum.Seni neden rahatsız ediyor ki? En azından sakal bırakıp bırakmama hakkına sahipsin.
Sakal çıkmamasından iyidir.

Daha keskin çıkar demiştim, daha fazla çıkar demedim. Aynı şeyden bahsediyoruz.

Zaten yanlış bir şey söylememiş jiletle kesersen daha keskin bir şekilde çıkar demiş sakalların sertleşir dememiş.
Teşekkürler hocam.

16-17 gayet normal 12-13 yasinda epey bir sakali olan arkadaslarim vardi. Sakal icin lazare gitmene gerek yok sakal iyi bir seydir iyice oturana kadar duzenli olarak kesip sonrasinda kendine uygun bir model yapabilirsin.

Millet gürleşsin diye suratına ne bulursa sürüyor, sen anormal mi diye soruyorsun. Gürleşmesi de gürleşmemesi de tamamen genetik bir durum. 19 yaşındayım hala gür değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…