Nuvxhlm

Gelişen
Yazın nasıl iş bulabilirim? 17 yaşındayım. Yapılabilecek işler neler, nereler alır beni?

Yarın çıkıp esnafa falan iş sormayı düşünüyorum. Fast food'cular 17 yaşında birini alır mı? Berbere gitmeyi de düşünüyorum, sizce mantıklı mı?

İlk defa iş arayacağım. Gideceğim yerlerde nasıl konuşmam lazım, nelere dikkat etmeliyim? Bu yaşta çalışmış olan varsa tavsiye verebilir mi? Her türlü taktiğe açığım.

2 aylık değil, kalıcı olduğumu söylemem mantıklı mı?

Hizmet sektöründeki her dükkana gir konuş ama berberlik gibi çıraklık yapacağın işlerde 3 5 kuruşa seni hamal ederler.
Garsonluk komilik kasiyerlik gibi işleri ara.

3 Ay çalışacaksanız 3 ay olduğunu belirtin, yalan söylemeyin. Onun dışında birçok Fast food dükkanının çalışma şartları zor. 3 harfli marketlerde ilk defa çalışacağınızı varsayarak zor olacaktır. Berber, esnaf dükkanı ya da petrollerde çalışabilirsin. Bende öğrenciyim ve petrolde çalışıyorum, yorucu ama her işin bir zorluğu vardır. Aramaya devam edin derim iş şartlarını, maaşı, prim, yol ve yemek ücretleri, görevlerinizi, yetkilerinizi vs. iyice dinleyin. Zor gelirse çekinmeden söyleyin ya da başka iş bakın. İstiyorsanız kendinizi denemek istediğinizi bir anda işe girmek istemediğinizi duruma göre çalışacağınızı söyleyin. 1 hafta falan bir etrafa bakarsın ayak uydurursun, yapamam dersen başka işe bakarsın.

Maaşı ve konuşmadan işe başlama. İş seçerken iki şeyden biri önemli. Sana iyi bir tecrübe olacak mı veya parası iyi mi? Bazı işler vardır yeni başlarken az kazanırsın ancak sana çok şey katar bazı işler vardır sana hiçbir şey katmaz ancak parası iyidir. İhtiyacına göre seçimini yap.

2 aylık değil, kalıcı olduğumu söylemem mantıklı mı?

Etik değil. Zaten tecrübeli birisi konuşmandan ve tipinden çok rahat anlar kalıcı olup olmadığını.

Hizmet sektöründeki her dükkana gir konuş ama berberlik gibi çıraklık yapacağın işlerde 3 5 kuruşa seni hamal ederler.

Ben size katılmıyorum çünkü yoğun bir restorantta garsonluk, komilik, kasiyerlik ilk iş deneyimi için zor geliceğini düşünüyorum. Daha sakin ve daha az müşteri yoğunluğu veya iş yoğunluğu olan işlere bakıp, yaptığı işi gerçekten sevmesinden yanayım.

Ben size katılmıyorum çünkü yoğun bir restorantta garsonluk, komilik, kasiyerlik ilk iş deneyimi için zor geliceğini düşünüyorum. Daha sakin ve daha az müşteri yoğunluğu veya iş yoğunluğu olan işlere bakıp, yaptığı işi gerçekten sevmesinden yanayım.

Sevmeye ne gerek var 2 ay çalışacak en çok para kazandıran yöntemi tercih etmeli. Mental meselesi.

30 yaşında da garson olabilirim ama 30 yaşında berber olamam. Hazır işe gireyim derken işte öğreneyim diyordum. Berberlikte hoşuma gidiyor, zaten parasında da değilim. Evde oturmak hoşuma gitmiyor. Bir de öyle garsonluk falan yapabileceğim yerler çok büyük olasılıkla 18 yaş üstü alıyor.