18.000 TL bütçede sistem yükseltme önerisi

Dagster3532

Becerikli
Hikayeli oyunlar ve FPS oyunları, ikisini de oynuyorum. FPS oyunlarında biraz FPS düşmesine maruz kalıyor gibi hissediyorum. Kasam genel olarak sıcak çalışıyor ve ses rahatsız ediyor. Onun dışında çoğu oyunda verdiği FPS, stutter dışında memnun ediyor.

MSI Pro A620M-E
XPG Lancer 6000 MHz CL36 1x16 GB
R5 7500F - Thermalright KA Mini V2
Sapphire Nitro Plus RX 6800 XT 16 GB
Enermax Max Pro III 600W
MSI MAG Forge M100R (Yan taraf sıcaklıktan ve kablodan dolayı açık ve fanların RGB ışıkları fan hub yandığı için devre dışı)
SN5000 1TB M.2 SSD

Günümüzde 16 GB RAM bazı oyunlarda yetersiz gelir. 32 yapılabilir.
Bir de sıcak çalışıyor diyorsanız işlemci soğutucu değiştirilebilir.

Günümüzde 16 GB RAM bazı oyunlarda yetersiz gelir. 32 yapılabilir.
Bir de sıcak çalışıyor diyorsanız işlemci soğutucu değiştirilebilir.

Kasa bildiğiniz alev üflüyor hocam. İçi dar olduğu için olabilir mi? Odayı ısıtıyor rahatsız edici derecede.

@LH44 @michaelscofield sizi birkaç tane daha sistem yükseltme önerisi konusunda gördüğümü hatırladığım için etiketlemek istedim değerli hocalarım.

Son düzenleme:
Soğutucu değişimine gerek yok, soğutucu o işlemci için yeterli.

Kasa aşırı darsa sorun olabilir sıcaklıklar elbette.

RAM artırabilir. CPU olarak 3D işlemcilere geçiş yapabilirsin derdim de anakartın çok giriş seviyesi.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci + anakart değişebilir. Memnun musuz 7500F'ten?

5600 işlemcili sistem kullanan bir arkadaşım var. Valorant ve CS2 gibi oyunlarda neredeyse aynı değerleri alıyorum. Bu biraz moralimi bozuyor hocam. Onun dışında memnun sayılırım.

@BERWAR, @michaelscofield, anakart ne önerirsiniz bu arada hocam?

@Dagster3532, Arkadaşın dediği anakartı alabilirsin gayet iyidir. CPU olarak tavsiyem 7800X3D.

@michaelscofield, @BERWAR, sizce B850M Force alıp kasayı da değiştirsem mi? Gerek yok ise B650M-R alıp işlemciyi de 9700X yapsam nasıl olur? B850M Force bayağı gördüğüm bir anakart bu arada ve iyi olduğunu da biliyorum ancak bütçenin neredeyse yarısını buraya harcamak yerine tamamına harcasam daha iyi olur gibime geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…