Penguin 6

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,

Konuda belirttiğim gibi bir işte çalışmak istiyorum ancak bir türlü bulamadım. Bu sene mezuna kaldım ve 3-4 ay çalışıp kendime ait bir harçlığım olsun istedim. İnternet sitelerindeki ilanlara da başvurdum, çoğu yerde CV istedi, verdim; geri dönüş sağlayamadım. Çevremdeki kafelere sordum, çoğu bayan eleman istiyorlar. Sizce marketlerde çalışılır mı veya nerelerde çalışabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Benim yaptığım gibi otellerde çalışabilirsin. Liseden mezun olur olmaz İŞKUR'a kayıt oldum ve iş ilanlarından otel işi buldum yakın civarda. Lojmanı olan yerlerde çalış. Gerekirse şehir dışına çık. Ben lojmanda kaldım. Aydın'dan Didim'e gittim. Evden işe gitmem mümkün değildi bu yüzden lojmanda kaldım. Lojmanda kalmanın iyi yanları kira ödemiyorsun, 3 öğün yemek otelden. Gerekirse 4 öğün de yiyebilirsin. Meydancı, kat görevlisi veya komi olarak işe başlayabilirsin. İleride garson olucam ben dersen komilikle başla. Biraz yorucu geçecek ama yapacak bir şey yok. Cebinden bir şey çıkmayacak 5 yıldızlı bir otel bulursan. 3 sezon otelde çalıştım, şuan otelde çalışmıyorum orası ayrı.

Benim yaptığım gibi otellerde çalışabilirsin. Liseden mezun olur olmaz İŞKUR'a kaydoldum ve iş ilanlarından otel işi buldum yakın civarda. Lojmanı olan yerlerde çalış. Gerekirse şehir dışına çık. Ben lojmanda kaldım. Aydın'dan Didim'e gittim. Evden işe gitmem mümkün değildi bu yüzden lojmanda kaldım. Lojmanda kalmanın iyi yanları kira ödemiyorsun, 3 öğün yemek otelden. Gerekirse 4 öğün de yiyebilirsin. Meydancı, kat görevlisi veya komi olarak işe başlayabilirsin. İleride garson olacağım ben dersen komilikle başla. Biraz yorucu geçecek ama yapacak bir şey yok. Cebinden bir şey çıkmayacak 5 yıldızlı bir otel bulursan. 3 sezon otelde çalıştım, şu an otelde çalışmıyorum orası ayrı.

Hocam bu otel işleri İŞKUR'dan mı başvurmamız lazım?

Hocam bu otel işleri İŞKUR'dan mı başvurmamız lazım?
İllaki İŞKUR'a gerek yok, benim bağlantım yoktu o yüzden İŞKUR'dan başvurdum. Başka sitelere de bakabilirsin. Mesela benim çalıştığım otelde bir grup vardı 4-5 arkadaş. Onlardan sadece birisi gelmiş, ardından diğer arkadaşlarını da getirmiş. Yani bağlantısı vardı otelde. Bir sezon çalışıp hem gezdiler hem paralarını ceplerine atıp memleketlerine döndüler. Kariyer.net sitesinde de olabiliyor. Bu arada saydığım işler genelde deneyim istemiyor.

İllaki İŞKUR'a gerek yok, benim bağlantım yoktu o yüzden İŞKUR'dan başvurdum. Başka sitelere de bakabilirsin. Mesela benim çalıştığım otelde bir grup vardı 4-5 arkadaş. Onlardan sadece birisi gelmiş, ardından diğer arkadaşlarını da getirmiş. Yani bağlantısı vardı otelde. Bir sezon çalışıp hem gezdiler hem paralarını ceplerine atıp memleketlerine döndüler. Kariyer.net sitesinde de olabiliyor. Bu arada saydığım işler genelde deneyim istemiyor.

Hocam Kariyer.net'de bir ilana çok fazla başvuru oluyor ve çoğu ilanlar muhasebe ilanları dolu, peki hocam İŞKUR'a nasıl başvuru yapılıyor yüz yüze mi yoksa online başvuru mu oluyor?

Merhaba arkadaşlar,

Konuda belirttiğim gibi bir işte çalışmak istiyorum ancak bir türlü bulamadım. Bu sene mezuna kaldım ve 3-4 ay çalışıp kendime ait bir harçlığım olsun istedim. İnternet sitelerindeki ilanlara da başvurdum, çoğu yerde CV istedi, verdim; geri dönüş sağlayamadım. Çevremdeki kafelere sordum, çoğu bayan eleman istiyorlar. Sizce marketlerde çalışılır mı veya nerelerde çalışabilirim?

Yardımcı olursanız sevinirim.

Ben ailemin yanında çalışmaya başlayarak yani esnaflık yaparak para kazanmaya başladım. Temiz, iyi bir esnaf bulunursa belli bir süre çevren olur kardeşim. Resmî, sigortalı ama serbest çalışan bir ailemin işletmesine ait çırak olarak söylüyorum. Küçük adımlarla başlamak gerekiyor. Hemen büyük adımlar atma ki yük sana ağır gelmesin. Yaşım 22, daha yeni yeni hayata atılmaya başladım ben de. Sana önerim yavaş ama istikrarlı bir şekilde gitmen olur. @aliyasiny65 çok iyi anlatır sana kardeşim. 👍

Hocam Kariyer.net'de bir ilana çok fazla başvuru oluyor ve çoğu ilanlar muhasebe ilanları dolu, peki hocam İŞKUR'a nasıl başvuru yapılıyor yüz yüze mi yoksa online başvuru mu oluyor?

Özel sektör şu anda kötü durumda, durumlara göre özel sektörde çoğu çalışanlar ya iş değiştiriyor, ya da istifa ediyor. Amcam manavdı Gourmet Garage'daki Kozyatağı şubesinde ve personel yetişemiyordu. Amcam bu yıl emekliye ayrıldı iş olarak.

İŞKUR binasına gidip kendine hesap açtırmak gerekiyor ilk önce. Hesap açtıktan sonra websitesinden işleri listele. Şehrine yakın bir turizm kentinde filtreleme yapabilirsin. İş ilanlarında telefon numarası oluyor İnsan kaynakları departmanının. Orayı arayıp durumu sorabilirsin. Ben ilk defa çalışacağım vs. diye anlayabilirsin durumu. Ayrıca şehir dışında bir lojmanda kalmak seni konfor alanından dışarı itip kişisel gelişimine katkıda bulunabilir.

Ben ailemin yanında çalışmaya başlayarak yani esnaflık yaparak para kazanmaya başladım. Temiz, iyi bir esnaf bulunursa belli bir süre çevren olur kardeşim. Resmî, sigortalı ama serbest çalışan bir ailemin işletmesine ait çırak olarak söylüyorum. Küçük adımlarla başlamak gerekiyor. Hemen büyük adımlar atma ki yük sana ağır gelmesin. Yaşım 22, daha yeni yeni hayata atılmaya başladım ben de. Sana önerim yavaş ama istikrarlı bir şekilde gitmen olur. @aliyasiny65 çok iyi anlatır sana kardeşim. 👍

Özel sektör şu anda kötü durumda, durumlara göre özel sektörde çoğu çalışanlar ya iş değiştiriyor, ya da istifa ediyor. Amcam manavdı Gourmet Garage'daki Kozyatağı şubesinde ve personel yetişemiyordu. Amcam bu yıl emekliye ayrıldı iş olarak.

Vallahi hocam ailemde tanıdığım esnaf yok ve çevremdeki bütün esnaflara sordum çoğu almadı ya da bayan eleman aldıklarını söyledi.

İŞKUR binasına gidip kendine hesap açtırmak gerekiyor ilk önce. Hesap açtıktan sonra web sitesinden işleri listele. Şehrine yakın bir turizm kentinde filtreleme yapabilirsin. İş ilanlarında telefon numarası oluyor İnsan kaynakları departmanının. Orayı arayıp durumu sorabilirsin. Ben ilk defa çalışacağım vs. diye anlayabilirsin durumu. Ayrıca şehir dışında bir lojmanda kalmak seni konfor alanından dışarı itip kişisel gelişimine katkıda bulunabilir.

Sağ olun hocam öneriniz için en yakın İŞKUR'a başvuracağım yardımınız için teşekkür ederim.

Vallahi hocam ailemde tanıdığım esnaf yok ve çevremdeki bütün esnaflara sordum çoğu almadı ya da bayan eleman aldıklarını söyledi.

O zaman akademik yolla gitmeyi de deneyebilirsin kardeşim. Bu da bir seçenek. Akademik olarak gitmek için YKS, DET, IELTS sınavların birisini veya birkaçını olursun. Şu anda ailemin yanında çok fazla çalışmadığım için bu yöntemi tercih edeceğim ben de. En azından sonsuza dek olmasa bile ailecek dükkan geliri var, ama şu anda dikkatli olmaya çalışıyorum. Eğer akademik yolla gitmeyi tercih edersen yurtiçi odaklı mı, uluslararası odak mı tercihin olurdu? Ona göre cevap vereceğim, bir de iyi olabileceğin meslek kafanda mı?

O zaman akademik yolla gitmeyi de deneyebilirsin kardeşim. Bu da bir seçenek. Akademik olarak gitmek için YKS, DET, IELTS sınavların birisini veya birkaçını olursun. Şu anda ailemin yanında çok fazla çalışmadığım için bu yöntemi tercih edeceğim ben de. En azından sonsuza dek olmasa bile ailecek dükkan geliri var ama şu anda dikkatli olmaya çalışıyorum. Eğer akademik yolla gitmeyi tercih edersen yurt içi odaklı mı, uluslararası odak mı tercihin olurdu? Ona göre cevap vereceğim, bir de iyi olabileceğin meslek kafanda mı?

Hocam bu sene sınavı kazanmayacağım belliydi mezuna bıraktım zaten uzun vadede çalışmayacaktım harçlık için çalışacaktım seneye YKS'ye bir daha gireceğim zaten bir hedefim var ona göre planlı çalışacağım.