Hocam bu sene sınavı kazanmayacağım belliydi mezuna bıraktım zaten uzun vadede çalışmayacaktım harçlık için çalışacaktım seneye YKS'ye bir daha gireceğim zaten bir hedefim var ona göre planlı çalışacağım.

İki sene üst üste ben de kazanamadım, zaten. 😁 Canını hiç sıkma. Senin hedefine göre bir sistem oluşturmana yardımcı olabilirim. Bir keresinde, öyle TYT - AYT kamplarını unutman gerekiyor. Çünkü onlar ezbere dayalı çalışıyorlar çoğunluğu. Sana bir ipucu vereceğim. Akademik seviyeni bir şekilde ölçersin. Örneğin matematik çözme, akıl yürütme gibi konular işleniyor sadece. Ben de senin yerinde olsam şunu yapardım. Bir tane bütçene uygun yapay zekâ aboneliği alabilirsin ama matematiği iyi bilmesi gerekiyor. Ardından hedefini belirliyorsun ve ona göre akademik kitaplar edinebilirsin. Biraz alıp, biraz alıştırma yapman gerekli kesinlikle. Kafana iyicene yatması gerekiyor. Matematik zaten elzem, özellikle aritmetik hesaplama hızın ön plana çıkacak. Kendine bu çerçeveye göre kaç sene görüyorsun hazırlanman için? Acele etme, sadece gerçekçi düşünmen yeterli. :)

Hocam orayı da düşünüyorumda çevremdekiler çalışılmaz diyor sizce kısa vadede çalışmaya değer mi?
Bu sana bağlı kardeşim 6 sene oldu çalışıyor maaş günü aksamaz Shift üsülü çalışılır 1 gün Ful kalan beş gün dönüşümlü öğlen sabahçı olarak değişir Bir gün izin işe gelince reyona mal dizme düzeltme kasaya verebilirler akşam pas pas atacaksın karar senin

Benim yaptığım gibi otellerde çalışabilirsin. Liseden mezun olur olmaz İŞKUR'a kayıt oldum ve iş ilanlarından otel işi buldum yakın civarda. Lojmanı olan yerlerde çalış. Gerekirse şehir dışına çık. Ben lojmanda kaldım. Aydın'dan Didim'e gittim. Evden işe gitmem mümkün değildi bu yüzden lojmanda kaldım. Lojmanda kalmanın iyi yanları kira ödemiyorsun, 3 öğün yemek otelden. Gerekirse 4 öğün de yiyebilirsin. Meydancı, kat görevlisi veya komi olarak işe başlayabilirsin. İleride garson olucam ben dersen komilikle başla. Biraz yorucu geçecek ama yapacak bir şey yok. Cebinden bir şey çıkmayacak 5 yıldızlı bir otel bulursan. 3 sezon otelde çalıştım, şuan otelde çalışmıyorum orası ayrı.
Hocam ben daha öncesinde hiç İŞKUR'a gitmedim. Bu sene 18 oldum ve seneye YKS gireceğim. 3-4 ay çalışıp paramı bulup sınava hazırlanmaya başlayacağım. Sizin dediğiniz otel işi mantıklı geldi. İŞKUR'a gidip nasıl yaptınız, ne diyeceğiz? Sistem nasıl işliyor hiç bilmiyorum.

Hocam ben daha öncesinde hiç İŞKUR'a gitmedim. Bu sene 18 oldum ve seneye YKS gireceğim. 3-4 ay çalışıp paramı bulup sınava hazırlanmaya başlayacağım. Sizin dediğiniz otel işi mantıklı geldi. İŞKUR'a gidip nasıl yaptınız, ne diyeceğiz? Sistem nasıl işliyor hiç bilmiyorum.
Oraya gidip ben hesap açtırmak istiyorum diyorsun, kimliğini al yanına. Oradaki hesabı açacak olan memur senin bilgilerini alacak daha sonra hesabını oluşturacak. Direkt o gün iş bulamayabilirsin sen yeter ki hesabı açtır. Websitesinden veya mobil uygulamasına giriş için gerekli bize hesap. Ara ara siteye girip bakarsın. Hesap açıldıktan sonra şehir filtresinde turistik kentleri arama yapabilirsin. Örneğin Aydın, İzmir, Muğla, Antalya gibi gibi yazlık yerlerde lojmanlı iş olanağı oluyor. Hangisi sana uygun gelirse artık.

Oraya gidip ben hesap açtırmak istiyorum diyorsun, kimliğini al yanına. Oradaki hesabı açacak olan memur senin bilgilerini alacak daha sonra hesabını oluşturacak. Direkt o gün iş bulamayabilirsin sen yeter ki hesabı açtır. Websitesinden veya mobil uygulamasına giriş için gerekli bize hesap. Ara ara siteye girip bakarsın. Hesap açıldıktan sonra şehir filtresinde turistik kentleri arama yapabilirsin. Örneğin Aydın, İzmir, Muğla, Antalya gibi gibi yazlık yerlerde lojmanlı iş olanağı oluyor. Hangisi sana uygun gelirse artık.

Hocam bunun için İŞKUR'a gitmeye gerek var mı ki? Çünkü İŞKUR'a zaten E-Devlet ile giriş yapıp bakamıyor muyuz?