679

Uzman
Arkadaşlar saçma konu gibi gözükebilir ama aileme sorduğumda da net cevap alamadım. Ben 08/12/2006 doğumluyum. Aralığın 8'inde de 18'i tamamlıyorum ama sorun şu reşit oluyor muyum? Yani e-Devlet, e-Nabız gibi şeyleri bağımsız olarak kullanabilecek miyim?

Arkadaşlar saçma konu gibi gözükebilir ama aileme sorduğumda da net cevap alamadım. Ben 08/12/2006 doğumluyum. Aralığın 8'inde de 18'i tamamlıyorum ama sorun şu reşit oluyor muyum? Yani e-Devlet, e-Nabız gibi şeyleri bağımsız olarak kullanabilecek miyim?
Doğum günün gelir gelmez kullanabilirsin.

08.12.2024 tarihinde 18 yaşında sayılacaksınız uzatmanın anlamı yok.

Yani aralığın 8'inde reşit sayılacağım değil mi ?
Evet, 8 Aralık 00:00 da E-Devlet bakarsan görürsün. Veli olayı vb. Kalkıyor fakat ehliyet alırken vs. Eğer vesikalığın tutmuyor ise aileni isteme ihtimali var fakat bu gibi durumlar "çok nadir" olur. Kısaca evet aileniz ile aranızda ki bağ kopuyor. Tek oluyorsunuz resmiyet de. Doktora tek gidip sorunlarınızı ezberleyip söylemeniz vs. Gerekecek :D