1980 darbesi Kemalizm yüzünden mi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 504

creazy 53

Üstün
Merhaba, arkadaşım 1980 darbesinin, Kemalizm'in sonucu olduğunu ve Kemalizm yüzünden çıktığını söylüyor. Bu doğru mu? Teşekkürler.

Merhaba, arkadaşım 1980 darbesinin, Kemalizm'in sonucu olduğunu ve Kemalizm yüzünden çıktığını söylüyor. Bu doğru mu? Teşekkürler.

Nasıl Kemalizm yüzünden çıkmış o darbenin başlıca sebepleri kriz ve siyasi istikrarsızlık ayrıca Kemalizm diye bir şey yoktur.

Kendisine, Atatürk, yolundan gidersek güzel olur yazmıştım. Bana böyle cevap verdi.
Atatürk'ün darbe ile alakası ne? Arkadaşınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Atatürk yolundan gitmek istemiyorsa bahaneler bulmasın.

@Hasan Merkit Atatürk'ü seviyor musun, diye soru sormuştum. "kanka tapmıyorum" demişti. İlginç.

Atatürk’ün getirdiği laiklik ilkesi, herkesin özgür iradesiyle istediği inanca sahip olabilmesini ifade eder. Bu ilke, başörtülü kadınlara karşı herhangi bir yaptırım düşüncesini içermez. Nitekim Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım da başörtülüydü.

Cevap verecektim de arkadaşın beynini kullanmakta zorluk yaşayan bir sosyalistmiş. Komunist, Leninist, Stalinci, Komuisnt, Liboş insanlarla direkt iletişim kurma. Tartışmanın bir manası olmuyor çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…