Bir ara, Atatürk'ün filmi Disney'den kaldırılmış mıydı, neydi onu konuşmuştuk. Ermeniler tarafından mı kaldırılmıştı neydi. Neyse konuştuk, böyle demişti. Ben de tepki gösterdim. Cevap olarak, böyle yazmıştı.

1759497681437.webp

1759497790752.webp

Cevap verecektim de arkadaşın beynini kullanmakta zorluk yaşayan bir sosyalistmiş. Komunist, leninist, Stalin'ci, komuisnt, liboş insanlarla direkt iletişim kurma. Tartışmanın bir manası olmuyor çünkü.

Haklısınız, normalde bu tür, konuları hiç konuşmamıştık. Aylar önce konusu geçmişti, tesadüfen.

Lisedeki edebiyat hocamın ''Boş teneke çok tıngırdar.'' diye bir sözü vardı. Aynı o hesap. Bir şey bildikleri yok, oradan buradan duydukları bilgilerle millete ahkâm kesiyorlar.

Son düzenleme:
Atatürk'ü sevmeyen birisi benim hayatımda olamaz. Uzun süre önce hepsini çıkardım gitti. Size de aynısını öneririm.

Azınlıkçı bir arkadaşınız var anlaşılan. Samimi olsaydı kendi ideolojisinin Türk toplumlarına yaptıklarını değerlendirirdi.

Kendisini, anlayamadım. Takti ermenilere, kürtlere, soykırımlara, dersim katliamı, vesaire. Kendisine, Kemalizm, Atatürk, hakkında Reels atardım görmemezlikten gelirdi çoğunluk olarak. O tür, reelslere nadir cevap verirdi. Ya da başka bir attığım Reels'e cevap verirdi. Ve bana, böyle Reels'ler, atmıştı. Tartışmadan sonra. Bana bunu söylemişti, "ya ben hep uzak büyüdüm de" "ailedekiler vs öyle olunca" "bir de ek olarak çok bağlılık hissedemiyorum" "ırkıma çok bağlı değilim nötrnüm" diyordu.

1759580326894.webp

1759580390470.webp

1759580333004.webp

1759580692490.webp

Atatürk'ü sevmeyen birisi benim hayatımda olamaz. Uzun süre önce hepsini çıkardım gitti. Size de aynısını öneririm.

Çok anlayamadım kafasını. Hani düşman değil. Ama seviyor mu, çözemedim. Bulmaca gibi. Düz, insan değil ki, hemen anlayayım.

Benim böyle arkadaşım olduğunu öğrensem döverdim.

Kafasını, çözemedim arkadaşımın. Tam net konuşmuyor. Hani gelip "ben sevmiyorum" demiyor. Dese her şey daha farklı olur tabii ki. Ama hayran duyduğunu söylüyor. Her açıdan mı, bakmaya çalışıyor, çözemedim. Siz çözebildiniz mi?