1x16 vs 2x8 GB

EOS

Uzman
Şu an tek kanallı RAM kullanıyorum G.Skill Ripjaws 1x16 bunu 2 kanallı yapsam 2x8 FPS artışı olur mu çoğu kişi bilgisayar rahatlar ve FPS artışı olur diyor i5 11400F işlemcim var 3200 MHz destekliyor sizce mantıklı mı Dual channel a geçmek. Valorant FiveM tarzı oyunlar oynuyorum.

Hocam halihazırda tekli 16 GB RAM bellek var zaten bir adet daha alın 32 yapın bence. Aynı RAM'den alırsanız daha iyi olur çünkü bazen sorun çıkıyor kuzenim farklı almıştı uyuşmamıştı.

8+8 yerine aynı RAM'den bir tane daha alıp 16+16 yapsanız daha mantıklı.

Hocam şu an bütçem yetmiyor 2x8 yapsam gözle görülür FPS farkı olur mu Valorant FiveM gibi oyunlarda 5 10 FPS artacaksa değiştirmek mantıklı mı?

Hocam halihazırda tekli 16 GB RAM bellek var zaten bir adet daha alın 32 yapın bence. Aynı RAM'den alırsanız daha iyi olur çünkü bazen sorun çıkıyor kuzenim farklı almıştı uyuşmamıştı.

Hocam bütçem kısıtlı mouse da değişiyorum.

Hocam şu an bütçem yetmiyor 2x8 yapsam gözle görülür FPS farkı olur mu Valorant FiveM gibi oyunlarda 5 10 FPS artacaksa değiştirmek mantıklı mı?

Hocam bütçem kısıtlı mouse da değişiyorum.

Şimdilik isterseniz almayın ileriki zamanlarda alırsınız. Zaten şu anlık 16 yeter hocam.

İfadeler: EOS
Yani DDR4'te dual cuannel daha iyi olur ama 1x16 RAM varken 2x8 RAM almak mantıksız. Biraz daha biriktirip 2x16 yapın.

Şimdilik isterseniz almayın ileriki zamanlarda alırsınız. Zaten şu anlık 16 yeter hocam.

Hocam peki sizin dediğiniz mantıklı ama ben şunu merak ediyorum şu an 2x8 yapsam gözle görülür FPS artışı olur mu Valorant'ta vesaire 30 FPS gibi.

Yani DDR4'te Dual cuannel daha iyi olur ama 1x16 RAM varken 2x8 RAM almak mantıksız. Biraz daha biriktirip 2x16 yapın.

Hocam peki direk sizin dediğiniz gibi 2x16 yapsam FPS artışı olur mu gözle görülür.

Hocam 5-15 FPS arası değişebilir yani.

Hocam peki direk sizin dediğiniz gibi 2x16 yapsam FPS artışı olur mu gözle görülür.
Ben 1x8'den 2x8'e geçince artış olmuştu. Valorant'ta 110-120 FPS'lerden 180-190'a çıkarttı. 8 GB yetersiz olduğundan da olabilir dual'a geçtiğimden de olabilir tam bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…