Hocam, biz ne kadar şu ayarı yap desekte sorunu çözemeyebiliriz çünkü uzaktan gerçekten çok zor oluyor bu tarz sorunları çözmesi. Bilgisayarcıya götürmekte bel ki fayda olabilir, güvenilir bir bilgisayarcı olması şart ama.
İşte fakat bildiğim bir bilgisayarcı yok hocam. Araştırıyorum, ediyorum fakat öyle faturalı, belgeli iş yapan birini göremedim Ankara'da.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez

RAM ayarları sonrası mesela rekabetçi oyunlarda hala @ggbye problem yaşıyor ya, onunkisinin capframe detaylarına baktık, sorun görünmüyordu.

Bundan sonrası artık network jitter (bufferbloat'ta A+ alması jitter olmadığı anlamına gelmez).

Network jitter dışında Amazon Valorant sunucuları mesela 128 tick'i server optimizasyonu adı altında 1-2 çekirdeğe yüklemeye çalışıyor; trafiğin yoğun olduğu zamanlarda hem network jitter hem de sunucu performansı dalgalandığı için sıkıntı çıkabiliyor.

Sana makalesini atayım:

Bunu kusursuz oyun deneyimi istiyorum diye bakarsak elimiz hep boş döneriz. Kusur her zaman var, problem haline gelme skalası göreceli olduğu için böyle "Rabbit Hole" işine dönüyor.

RDR2 benchmark sahnelerinde sahne atlarken anlık takılma yapıyor; herkeste olan şey sanki sorunmuş gibi forum konusu olup sayfalarca karadelik yuvasına dönüştürülüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Ayhan Dönmez

RAM ayarları sonrası mesela rekabetçi oyunlarda hala @ggbye problem yaşıyor ya, onunkisinin capframe detaylarına baktık, sorun görünmüyordu.

Bundan sonrası artık network jitter (bufferbloat'ta A+ alması jitter olmadığı anlamına gelmez).

Network jitter dışında Amazon Valorant sunucuları mesela 128 tick'i server optimizasyonu adı altında 1-2 çekirdeğe yüklemeye çalışıyor; trafiğin yoğun olduğu zamanlarda hem network jitter hem de sunucu performansı dalgalandığı için sıkıntı çıkabiliyor.

Sana makalesini atayım:

Bunu kusursuz oyun deneyimi istiyorum diye bakarsak elimiz hep boş döneriz. Kusur her zaman var, problem haline gelme skalası göreceli olduğu için böyle "Rabbit Hole" işine dönüyor.

RDR2 benchmark sahnelerinde sahne atlarken anlık takılma yapıyor; herkeste olan şey sanki sorunmuş gibi forum konusu olup sayfalarca karadelik yuvasına dönüştürülüyor.

Bundan sonrası senin uzmanlık alanın gibi duruyor. Bendeki çözümler tükendi. @ggbye ve @SunseTTime evi PC dükkanına döndü, UPS bile fayda etmedi. Bu işin artık farklı boyutu var. @Yakuza

Bu şekilde benchmark bakmanız lazım ve CapFrame X kayıt alın @Yakuza ile.

benim kendi şahsi düşüncem her bilgisayarı açtığım da auto'da olduğu için bazı ayarlar kendi kendine değiştiriyor. bazen 20ohm civarı gibi bazen 40-60 ohm civarında çalıştırıyor olabilir ve bu yüzden de sinyali kötü veriyor olabilir diye düşünüyorum.

hocam perfmon /report komutunu kullandım. ve şu hatalar çıktı. bunlardan kaynaklı olabilir mi ?

@Ayhan Dönmez hocam. aklım da şu soru takılı kaldı. ram ayarlarını yaptırdığınız da bana, voltajlar yeterli mi yoksa düşük kalıyor olabilir mi acaba ve ya yüksek mi kalıyor

bilgisayarım nedense önceki zamanlara göre bile ısınmıyor. 40-50 derecelerde kalıyor 55-60 dereceleri bile görmüyor. bir yandan çok iyi bir şey ama biryandan kendisini kısıtlamaya mı aldı acaba

Dosya Ekleri

• 1785344063170.webp
    1785344063170.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 14
  • 1785344111490.webp
    1785344111490.webp
    12,1 KB · Görüntüleme: 6
  • 1785344124007.webp
    1785344124007.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 3
  • 1785344139291.webp
    1785344139291.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 13
Son düzenleme:
benim kendi şahsi düşüncem her bilgisayarı açtığım da auto'da olduğu için bazı ayarlar kendi kendine değiştiriyor. bazen 20ohm civarı gibi bazen 40-60 ohm civarında çalıştırıyor olabilir ve bu yüzden de sinyali kötü veriyor olabilir diye düşünüyorum.

hocam perfmon /report komutunu kullandım. ve şu hatalar çıktı. bunlardan kaynaklı olabilir mi ?

@Ayhan Dönmez hocam. aklım da şu soru takılı kaldı. ram ayarlarını yaptırdığınız da bana, voltajlar yeterli mi yoksa düşük kalıyor olabilir mi acaba ve ya yüksek mi kalıyor

bilgisayarım nedense önceki zamanlara göre bile ısınmıyor. 40-50 derecelerde kalıyor 55-60 dereceleri bile görmüyor. bir yandan çok iyi bir şey ama biryandan kendisini kısıtlamaya mı aldı acaba

İşin ehli biri yakından incelemesi lazım, kişi faktörü de var burada. Size göre anormal olan başkasına göre normal olabilir.

Bundan sonrası senin uzmanlık alanın gibi duruyor. Bendeki çözümler tükendi. @ggbye ve @SunseTTime evi PC dükkanına döndü, UPS bile fayda etmedi. Bu işin artık farklı boyutu var. @Yakuza

Bu şekilde benchmark bakmanız lazım ve CapFrame X kayıt alın @Yakuza ile.

Ben elektrik işlerine önem veririm, iki evin de elektriğini komple değiştirdim, yani bütün kablolar yenilendi üstüne sanayi tipi sigorta takıldı iyi akım çeksin diye. Son eve verdiğim elektrik tesisatı değiştirme parası 1500 dolardı 2021 sonunda.

Bu konu ile ilgili diğer forumda çok uzun süre birisi ile ilgilendim AMD 9060xt+A620 anakart+2x32GB CL 30 6000Mhz ram+7500F işlemci kulllanıyordu. Mikrostutter konusu her zamanki gibi, en son artık dedim bak Frame Generation aç bakalım stutter geçecek mi dedim, açtırdım evet geçti dedi. Yöneticiler çözüm olarak işaretledi, halbuki çözüm değil.

Frametime problemi FG ile maskelenebiliyor eğer hikayeli oyunlar falan oynanıyorsa, onun dışında hikayelide Frametime işi için mesela dalgalanmayı düşürmek adına Pre Rendered Frames miktarı artırılabilir, bunu en çok BF oyunlarında takılanlar bilir 20 küsür senedir, BF'de oynarsın da CS+Valo falan onda yapmak istemezsin input lag artırır.

Oyun ayarlarında eğer Future Frame Rendering ayarı varsa single player oyuncuları mutlaka açmalı. PS5 gibi akıcılık elde edersiniz.