Bütçe
2300-2400

or3m.d

Yetkin
Günaydın herkese. Oyunlarımı kurmak için bir M.2 SSD arayışına girdim çünkü HDD, oyunlardaki yükleme ekranlarında can sıkmaya başladı. 1 TB almalıyım diye düşünüyorum çünkü günümüz oyunları zaten en aşağı 100 GB oluyor ve 500 GB kurtarmaz gibi. 2300 TL civarında, bu sayıyı çok geçmeyecek güzel bir M.2 SSD önerebilir misiniz? Lazım mı bilmiyorum ama anakartımı da aşağı bırakayım.

ASUS H510-MK

Düzenleme: 500 GB önerile de açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
WD Blue SN580 ya da Kioxia Exceria G2, bu bütçedeki en iyi tercihler diyebilirim. Anakartınız PCIe 3.0 desteklediğinden dolayı WD Blue SN580 ile tam hız alamazsınız ancak yine de 3.500-3.600 MB/sn civarı hız elde edersiniz, pek bir kaybınız olmaz.

Genel performansa bakarsak WD Blue SN580, DRAM'siz olmasına rağmen Exceria G2'ye göre bir tık daha iyi performans sergiliyor.

Anakartınız PCIe Gen 3 x4 destekliyor. Ama yine de Gen 4 ssd takabilirsiniz ama gen 3 hızında çalışır.

WD blue SN580 ya da Kioxia Exceria g2, bu bütçedeki en iyi tercihler diyebilirim. Anakartınız PCI-e 3.0 desteklediğinden dolayı WD blue SN580 ile tam hız alamazsınız ancak yine de 3.500-3.600 MB/sn civarı hız elde edersiniz, pek bir kaybınız olmaz.

Genel performansa bakarsak WD blue SN580, DRAM'siz olmasına rağmen Exceria g2'ye göre bir tık daha iyi performans sergiliyor.
Anakartınız PCI-e gen 3 X4 destekliyor. Ama yine de gen 4 SSD takabilirsiniz ama gen 3 hızında çalışır.

Teşekkür ederim hocalarım, önerilerinize bakacağım. Bende bir tane SSD bulmuştum, bu SSD nasıldır acaba değerlendirebilir misiniz? İsmi, Adata XPG Spectrix S40G RGB.

Teşekkür ederim hocalarım, önerilerinize bakacağım. Bende bir tane SSD bulmuştum, bu SSD nasıldır acaba değerlendirebilir misiniz? İsmi, Adata XPG Spectrix S40G RGB.
Adata markasında normal bir SSD kullanmıştım. Markaya olan güvencimin sarsılmasına sebep olan durum, belirli bir süre sonra SSD'nin sağlık ömrünün neredeyse bitmek üzere olmasıydı. Adata markasında M.2 tecrübem olmadı, ancak normal SSD ile yaşadığım tecrübe markadan uzaklaşmamı sağlamıştı. Bana daha çok fiyatta sorun yaşayanların kaçışı gibi gözüküyor. Şu an M.2 alanında nasıl bir ilerleme kaydettiklerini net bir şekilde bilmiyorum, ancak bir SSD alacak olursam bu Adata olmayacağına eminim. Adata'ya bulaşmamanı tavsiye ederim

Adata markasında normal bir SSD kullanmıştım. Markaya olan güvencimin sarsılmasına sebep olan durum, belirli bir süre sonra SSD'nin sağlık ömrünün neredeyse bitmek üzere olmasıydı. Adata markasında M.2 tecrübem olmadı, ancak normal SSD ile yaşadığım tecrübe markadan uzaklaşmamı sağlamıştı. Bana daha çok fiyatta sorun yaşayanların kaçışı gibi gözüküyor. Şu an M.2 alanında nasıl bir ilerleme kaydettiklerini net bir şekilde bilmiyorum, ancak bir SSD alacak olursam bu Adata olmayacağına eminim. Adata'ya bulaşmamanı tavsiye ederim.
Anladım teşekkürler. Soğutma konusunda benim anakartımın kendinden bir M.2 soğutması bulunmuyor, soğutmasız bir M.2 kullanmak sorun yaratır mı? Kasanın hava sirkülasyonu normal, önde 3 fan arkada 1 egzoz fan.

Adata markasında normal bir SSD kullanmıştım. Markaya olan güvencimin sarsılmasına sebep olan durum, belirli bir süre sonra SSD'nin sağlık ömrünün neredeyse bitmek üzere olmasıydı. Adata markasında M.2 tecrübem olmadı, ancak normal SSD ile yaşadığım tecrübe markadan uzaklaşmamı sağlamıştı. Bana daha çok fiyatta sorun yaşayanların kaçışı gibi gözüküyor. Şu an M.2 alanında nasıl bir ilerleme kaydettiklerini net bir şekilde bilmiyorum, ancak bir SSD alacak olursam bu Adata olmayacağına eminim. Adata'ya bulaşmamanı tavsiye ederim
SU630 gibi modeller facia olsa da bazi modelleri iyi olabiliyor. WD'nin de green serisi faciadir ornegin. Markayi direkt kapatmak pek mantikli degil o konuda.

Anladım teşekkürler. Soğutma konusunda benim anakartımın kendinden bir M.2 soğutması bulunmuyor, soğutmasız bir M.2 kullanmak sorun yaratır mı? Kasanın hava sirkülasyonu normal, önde 3 fan arkada 1 egzoz fan.
Buna karar verebilmek için öncelikle ayırdığın bütçeye göz atman gerekiyor. Bütçene en uygun fiyat-performans ürünlerini incelemen sağlıklı olacaktır. Eğer anakartının kendi M.2 soğutucusu bulunmuyorsa, soğutuculu bir M.2 SSD alman her zaman senin için avantajlı olacaktır. Seni çok zorlamayacağını düşünüyorsan heatsink'li bir M.2 SSD almanın daha mantıklı olacağını düşünüyorum. Tabii ki ben yalnızca soft bir kullanıcıyım ve bu benim uzmanlık alanım değil, ancak kullanıcı olarak bu durumu değerlendirmek mümkün. Sonuç olarak tüm olay bütçene ve ne sıklıkla işlem yaptığınıza bağlı.
SU630 gibi modeller facia olsa da bazi modelleri iyi olabiliyor. WD'nin de green serisi faciadir ornegin. Markayi direkt kapatmak pek mantikli degil o konuda.
Bir ürünü sadece markaya bakarak yorumlamak elbette doğru bir yaklaşım değil. Ancak, o markayla alakalı geçmişte bir sorun yaşamış olman, o markaya olan yaklaşımını ve gözü kapalı satın alma kararını etkiliyor, hatta riske atıyor. Tabii ki arkadaşımız için fiyat-performans ürünü mevcutsa ve bu bir sorun yaratmıyorsa, en mantıklı çözüm yine fiyat-performans odaklı bir ürün olacaktır. Benim maddi durumum bu tarz ürünlerde (bilgisayar bileşenleri) hassas olduğu için, olabildiğince orta segmentin üstü ya da üst segment ürünlerle işlem yapmaya çalışıyorum