Esenlikler, düzenli spor ve kardiyo yapıyorum. Bu doğrultuda daha önce kullandığım toz olan ProteinOcean düşündüm ancak fiyatlar uçmuş, şaka gibi; 3k'ya falan 1.6 kg'lık satılıyor. Sonra uzun yıllardır spor yapan bir dostum Scitec markasını önerdi, onun tadı vs. daha güzel, daha tok tutar gibi şeyler dedi, onun fiyatı da 4.6k :D Tamam, tek seferde değil, uzun süre kullanacağım ama o fiyatları vermek biraz absürt geliyor bana. Tadı güzel ve uçuk kaçık fiyatları olmayan marka önermenizi talep ediyorum. Bütçem 2.5'a kadar çıkarım ancak değsin. ProteinOcean'ı şahsen hiç beğenmeyerek içmiştim, 3k ondan fazla geldi.

Dipnot Scitec 2.4kg 4.6k TL.

Son düzenleme:
Whey proteinler uçmuş. 1.5 yıl öncesine kadar 2.3 kg Scitec'i 2 - 2.5 k civarına alıyordum. 2800-3000 civarına da multipower falan vardı. Yazık cidden. Bu fiyatlara gidip kıyma, yumurta, füme, tavuk, mercimek gibi gerçek besinlerden almanı öneririm.

İlla alacağım dersen Scitec'i al dene, kalitelidir ama 30 servis var, günde 1 ölçek alsan bile 1 ay dayanacak.

Hocam tavuğun sorunu şu; yalnız yaşıyorum, yapmaya üşeniyorum. Bir süredir şey yapıyorum; spora gitmeden önce yapıp fırında tutuyorum, iç sıcaklığında soğumasın diye. Bu sefer de yemeye üşeniyorum. Tozu biraz daha pratiklikten dolayı istiyorum aslında ama şu fiyatları düşünerek bütün üşengeçliğimi atacağım sanırım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Esenlikler, düzenli spor ve kardiyo yapıyorum. Bu doğrultuda daha önce kullandığım toz olan ProteinOcean düşündüm ancak fiyatlar uçmuş, şaka gibi; 3k'ya falan 1.6 kg'lık satılıyor. Sonra uzun yıllardır spor yapan bir dostum Scitec markasını önerdi, onun tadı vs. daha güzel, daha tok tutar gibi şeyler dedi, onun fiyatı da 4.6k :D Tamam, tek seferde değil, uzun süre kullanacağım ama o fiyatları vermek biraz absürt geliyor bana. Tadı güzel ve uçuk kaçık fiyatları olmayan marka önermenizi talep ediyorum. Bütçem 2.5'a kadar çıkarım ancak değsin. ProteinOcean'ı şahsen hiç beğenmeyerek içmiştim, 3k ondan fazla geldi.

Dipnot Scitec 2.4kg 4.6k TL.

Proteinocean'ın protein tozu zaten sağlam değil, lösin oranı aşırı yüksek diğerlerine göre. Kısacası proteini kağıt üstünde yüksek göstermek için amino asitlere abanıyorlar.
Bir protein tozunun lösin değeri ne kadar yüksek ise o kadar kalitesizdir. Üreticiler protein oranını yüksek göstermek için ucuz amino asitler ekler. En çok kullanılanlardan biri lösindir.
Laboratuvarlarda protein ölçümü çoğu zaman toplam azot miktarına bakılarak yapılır. Serbest amino asitler de azot içerir. Bu yüzden gerçek protein eklemeden protein miktarı yüksekmiş gibi görünür. Yani orada 25 gram protein yazıyor diye 25 gram protein almıyorsun.

Supplementler, Bigjoy, Hardline, Scitec güzeldir. Zaten Weider bile alsan arada uçurum fark yok emin ol, yeter ki adı sanı bilinmeyen boş marka alma.