Hocam eğer raylı sistem yoksa, üst katlardayken daha çok hissediyorsunuz depremi. Mesela bizim binada 160'a yakın daire var, her birisinde 4 insan desek 640 insan yapıyor. Binada 3 asansör var, depremden sonra 30dk boyunca insanlar anca boşaltırlar binayı. Bu yüzden önlem almak lazım.
Evet hissetme konusunda haklısınız hocam, özellikle öyle binalarda binayı boşaltmak asansör+merdiven olsa bile en kötü 10-15 dakikası vardır.
Benim bahsettiğim Allah korusun yıkılma olması durumundaydı hocam. Bence yıkılma durumunda 1. katta oturup çıkmaya çalışmaktansa en üst katta ya da 1-2 kat altında evde korunmaya çalışırım.

Kıbrıs'a taşındım ve kurtuldum, o stresi yaşamıyorum artık. Ülkenin bu konuda bir şey yapmayacağı belli.
Kıbrıs'ın 7+ hatta 7.5+ deprem üretebilen 3 büyük fay hattının kesişiminde olduğunu ya da Beşparmak Dağları'nın kendisinin bir fay hattı yapısı olduğunu söyleyip huzurunu kaçırmayayım o zaman. :D

7 herkes olacak diyorlar ama yok naci her depremi önceden araştırdı söyledi 7 yok.
Adamın dilinde tüy bitti 7+ deprem eninde sonunda olacak diye diye, o kadar linç yedi korku yaymakla suçlanarak ama hâlâ bu denilebiliyor. Adamın yediği linçlere yazık, boşuna yaşamış o kadar şeyi ne diyeyim.

Kıbrıs'ın 7+ hatta 7.5+ deprem üretebilen 3 büyük fay hattının kesişiminde olduğunu ya da beşparmak dağları'nın kendisinin bir fay hattı yapısı olduğunu söyleyip huzurunu kaçırmayayım o zaman. :D

Adamın dilinde tüy bitti 7+ deprem eninde sonunda olacak diye diye, o kadar linç yedi korku yaymakla suçlanarak ama hâlâ bu denilebiliyor. Adamın yediği linçlere yazık, boşuna yaşamış o kadar şeyi ne diyeyim.

Doğma büyülü yaşayan tanıdıklarım var, o tarz depremler olmuyor burada diye biliyorum. Olsa bile yüksek büyüklükte olacağını sanmıyorum.

Doğma büyülü yaşayan tanıdıklarım var, o tarz depremler olmuyor burada diye biliyorum. Olsa bile yüksek büyüklükte olacağını sanmıyorum.
Kıbrıs'ın deprem tarihine bakmanı önermem o zaman. Sanmıyorum demekle olmuyor maalesef. 5.5 - 6.5 arası depremler sıradan, 7+ depremler de tarihinde var üstelik epey zaman geçmiş. O fayın yıllık ivmesi ve biriktirmiş olabileceği potansiyel enerjisi ne kadar bilmiyorum ama komple sıra dağları bıçakla şekillendirilmiş gibi yükseltebilen bir fay hattının potansiyeli hafife alınacak bir şey değil.

Kıbrıs'ın deprem tarihine bakmanı önermem o zaman. Sanmıyorum demekle olmuyor maalesef. 5.5 - 6.5 arası depremler sıradan, 7+ depremler de tarihinde var üstelik epey zaman geçmiş. O fayın yıllık ivmesi ve biriktirmiş olabileceği potansiyel enerjisi ne kadar bilmiyorum ama komple sıra dağları bıçakla şekillendirilmiş gibi yükseltebilen bir fay hattının potansiyeli hafife alınacak bir şey değil.

Kendileri deprem yaşamadık dediler daha önce, en azından büyük deprem. 60 70 sene öncesini bilmiyorum ama en azından durmadan olmuyor Türkiye'deki gibi.

Biraz araştırdım, 7 üstü deprem yok. 1200'lü yıllarda olduğu gözüküyor tek büyük bir depremin. Onun dışında 1942 ve sütü yıllarda 5 ve 6 arası depremler olmuş. Onun dışında çok küçük sismik depremler oluyormuş 2 büyüklüğünde vs. endişelenmemi gerektirecek bir durum göremedim. 1222 yılından bu yana büyük depreme şimdi yakalanırsam bahtsızım demektir.

Son düzenleme:
1222 yılından bu yana büyük depreme şimdi yakalanırsam bahtsızım demektir.
Üstünden çok zaman geçti dediğim gibi ama bu iyi bir şey değil tam tersine zaman geçtikçe biriktirdiği enerji de artıyor ve olacağı zaman yaklaşıyor demektir. Piyango kime vurur bilemem. İzmir'de yaşayan biri olarak ben de yıllardır 3 farklı fayda olabilecek 7 civarı depreme hazırlanmaya çalışıyorum. İkisi vurmasa en azından bir tanesinde o piyangonun vurma ihtimali yaşam süremde yüksek ihtimal, o yüzden Güzelyalı sahildeki apartmandan çıkıp şehir dışında yeni yapılmış müstakil eve taşındım. En azından pencereden atlarsam bir yerimi kırmam ya da belirlediğim güvenli yerler sadece çatının ağırlığını kaldırır.

Yaklaşık 3 yıl önce olan depremlerin Kıbrıs'taki faylara da enerji yüklemiş olabileceğini düşününce Kıbrıs deprem konusunda sandığın kadar güvenli değil diye uyarayım dedim.

Üstünden çok zaman geçti dediğim gibi ama bu iyi bir şey değil tam tersine zaman geçtikçe biriktirdiği enerji de artıyor ve olacağı zaman yaklaşıyor demektir. Piyango kime vurur bilemem. İzmir'de yaşayan biri olarak ben de yıllardır 3 farklı fayda olabilecek 7 civarı depreme hazırlanmaya çalışıyorum. İkisi vurmasa en azından bir tanesinde o piyangonun vurma ihtimali yaşam süremde yüksek ihtimal, o yüzden güzelyalı sahildeki apartmandan çıkıp şehir dışında yeni yapılmış müstakil eve taşındım. En azından pencereden atlarsam bir yerimi kırmam ya da belirlediğim güvenli yerler sadece çatının ağırlığını kaldırır.

Yaklaşık 3 yıl önce olan depremlerin Kıbrıs'taki faylara da enerji yüklemiş olabileceğini düşününce Kıbrıs deprem konusunda sandığın kadar güvenli değil diye uyarayım dedim.

Haklısınız, ancak aradan yüzlerce yıl geçmiş, bana denk geleceğini sanmıyorum. Umarım da gelmez.

Üstünden çok zaman geçti dediğim gibi ama bu iyi bir şey değil tam tersine zaman geçtikçe biriktirdiği enerji de artıyor ve olacağı zaman yaklaşıyor demektir. Piyango kime vurur bilemem. İzmir'de yaşayan biri olarak ben de yıllardır 3 farklı fayda olabilecek 7 civarı depreme hazırlanmaya çalışıyorum. İkisi vurmasa en azından bir tanesinde o piyangonun vurma ihtimali yaşam süremde yüksek ihtimal, o yüzden güzelyalı sahildeki apartmandan çıkıp şehir dışında yeni yapılmış müstakil eve taşındım. En azından pencereden atlarsam bir yerimi kırmam ya da belirlediğim güvenli yerler sadece çatının ağırlığını kaldırır.

Sonuç olarak Kıbrıs Türkiye'ye kıyasla çok çok daha güvenli deprem açısından. O yüzden en azından daha rahatım.

Son düzenleme: