cemkaraca

Yetkin
Merhaba,

2. el oyuncu laptopu alırken dikkat etmem gereken şeyler nelerdir? Nelere bakmalıyım?

Fiyati olabildigince kirmaya calis. BatteryInfoView'den pil sagligini ogren. Olu piksel testi yap. Kasada catlak cizik var mi bak. Klavye tus testi yap. Portlarin calisip calismadiginj kontrol et. Laptop acilip kapanirken gevseme falan var mi bak. Sarj aleti orijinal mi ona bak. Fan testi yap bir oyunda. Ses fazla cikiyor mu diye bak. Cinebench veya UserBenchmark ile performans testi yapabilirsin. Garanti Devam ediyor mu? Faturası duruyor mu?
Çalıntı Olabilir mi? Seri numarasını (BIOS veya laptop altındaki etiketten) kontrol et.
Hasar Geçmişi nasıl? Daha önce tamir görmüş mü? Özellikle anakart veya ekran değişimi olup olmadığını sor.

Eğer model belirlediysen veya birkaç seçenek arasında kaldıysan, onları özel olarak değerlendirebiliriz.

Fiyati olabildigince kirmaya calis. BatteryInfoView'den pil sagligini ogren. Olu piksel testi yap. Kasada catlak cizik var mi bak. Klavye tus testi yap. Portlarin calisip calismadiginj kontrol et. Laptop acilip kapanirken gevseme falan var mi bak. Sarj aleti orijinal mi ona bak. Fan testi yap bir oyunda. Ses fazla cikiyor mu diye bak. Cinebench veya UserBenchmark ile performans testi yapabilirsin. Garanti Devam ediyor mu? Faturası duruyor mu?
Çalıntı Olabilir mi? Seri numarasını (BIOS veya laptop altındaki etiketten) kontrol et.
Hasar Geçmişi nasıl? Daha önce tamir görmüş mü? Özellikle anakart veya ekran değişimi olup olmadığını sor.

Eğer model belirlediysen veya birkaç seçenek arasında kaldıysan, onları özel olarak değerlendirebiliriz.
Hocam, saydiginiz hepsinden sarj aleti orijinal mi degil mi ye kadar hepsine bakabilirim fakat digerlerinde saticinin sabri yeter mi bilmiyorum. Ve disarda olacağımıza göre bir oyunda fan testinin cok zor yapılabileceğini soylemeliyim. Seri numarasi ne ise yarar? Sarj aletinin orijinal olup olmadigini nasil anlayabilirim.

Hocam, saydiginiz hepsinden sarj aleti orijinal mi degil mi ye kadar hepsine bakabilirim fakat digerlerinde saticinin sabri yeter mi bilmiyorum. Ve disarda olacağımıza göre bir oyunda fan testinin cok zor yapılabileceğini soylemeliyim. Seri numarasi ne ise yarar? Sarj aletinin orijinal olup olmadigini nasil anlayabilirim.
Seri numarası garantisini öğremenize ve cihazın TR cihazı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Şarj aleti Chicony ise orijinaldir.

Hangi modeli alacaksınız hocam?
  • MSI Thin
  • MSI Cyborg
  • Dell G15
  • HP Victus 15
  • Excalibur G870
  • Monster Abra serisi
  • Acer Nitro V1* serisi
Bunlardan biriyse almanızı tavsiye etmem.
Listemde saydiginiz hicbir laptop yok hocam. Nisan ayinda alacağım şuan hem piyasayi ogrenme acisindan hem de laptoplari ogrenme acisindan bakiyorum. Listemde anlik olarak bulunan modeller: Hp Victus 16, Asus Rog G15, Asus Tuf A15, Asus Tuf F15, Lenovo LOQ ve Lenovo IdeaPad Gaming 3. Listede ki laptoplarin ortalama fiyatı 23K. En düşük 3050 var. En yüksek 4060 bulabildim (26K Lenovo LOQ). Hepsi 16 GB RAM dahilinde.

Listemde saydiginiz hiçbir laptop yok hocam. Nisan ayinda alacağım şu an hem piyasayi ogrenme acisindan hem de laptoplari ogrenme acisindan bakiyorum. Listemde anlik olarak bulunan modeller: HP Victus 16, ASUS ROG G15, ASUS TUF A15, ASUS TUF F15, Lenovo LOQ ve Lenovo IdeaPad Gaming 3. Listede ki laptoplarin ortalama fiyatı 23K. En düşük 3050 var. En yüksek 4060 bulabildim (26K Lenovo LOQ). Hepsi 16 GB RAM dahilinde.

Victus'un 4050'si alınmaz. ROG G15 ekran kartı 4050 değilse alınmaz. ASUS TUF A15/F15 alınmaz. İkisi de aşırı ısınıp throttle yapıyor. LOQ ve IdeaPad Gaming 3 alınır.

Son düzenleyen: Moderatör: