2 GB laptopa hafif Windows dağıtımı önerisi

Wartz 3

Üstün
Makaleler
5
Laptop 2 GB Intel Celeron M 1400Hz işlemcisi var. Hangi hafifletilmiş Windows dağıtımları uygundur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop 2 GB Intel Celeron M 1400Hz işlemcisi var. Hangi hafifletilmiş Windows dağıtımları uygundur?
NTLite üzerinden bir Windows çalıştırabilirsiniz.

Ben mesela İntel Core 2 Duo 8400’lerde Windows 11 çalıştırıyorum.

Hemde akıcı şekilde.

NTLite üzerinden bir Windows çalıştırabilirsiniz.

Ben mesela İntel Core 2 Duo 8400’lerde Windows 11 çalıştırıyorum.

Hemde akıcı şekilde.
Nasıl yapabilirim?

Windows 8.1 Embedded Industry Pro veya Windows 10 LTSB 2016 gibi hafif bir sürüm deneyebilirsin.

Windows 10 Enterprise LTSB 2016 öneririm. Kurduktan sonra debloat yapmayı unutmayın.

Nasıl yapabilirim?
NTLite için bir araştırma yaparsanız yapabilirsiniz. İsterseniz 64 bit ise bilgisayarınız kendi yaptığımı da atabilirim. NTLite üzerinden normal 23H2 Windows 11 ekleyip bileşenlerden gereksizleri kaldırıp ISO oluşturabilirsiniz. Daha da profesyonel de yapılır ama en basitce anlattım ben.

Bende Windows logosunda takılıyor.
Bazen açılması uzun sürebiliyor hocam. Bende mesela daha önceden 30 dakika da açıldı aynı şekildeydi.

Ama hocam NTLite’dan yapmanız da mantıklı. Şuanda 1,4 GB Ram’lik bir bilgisayarda windows 11 çalıştırıyorum. İsterseniz bir fotoğraf göndereyim.

Ama hocam NTLite’dan yapmanız da mantıklı. Şuanda 1,4 GB Ram’lik bir bilgisayarda windows 11 çalıştırıyorum. İsterseniz bir video göndereyim.
Çok iyi olur hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…