2 Nisan tarihinde Türkiye genelinde tüketim boykotu yapılacak. Neredeyse tüm Üniversite ve Direniş gruplarında bu konu hakkında paylaşım yapıldı.
Boykotun amacı tüketimi sıfıra indirmek. Her hafta/ay bir gün belirlenip tüketim sıfıra indirilecek. Eğer tüketimi sıfıra indiremiyorsanız bile minimuma düşürebilirsiniz.
Bence mantıklı değil, uzun vaadeli boykotlar mantıklı olabilir ama bunun için gün ayrımak çok saçma. Uzun vaadeli boykot yapınca ona muhalif grup gider 2 3 gün oranın ürününü alır en son parası biter yapmayı bırakır . Ama bunu tek gün yaparsan zaten tek seferlik bir şey örgütlenip hepsi o ürünü alır. Verhasılıkelam bana mantıklı gelmedi.
Üretici konumda değiliz. Bu yüzden boykot yapınca dışa vurmuş oluyoruz. Ben bu olayı çok beğendim. En kötü ihtimalle kendi ürettiğimiz ürünü kendimiz kullanmaya başlarız. Muhalefetimizin sonunda mantıklı işler yapması beni sevindirdi.
Bunun CHP, AKP, Siyaset ile alakası olmadığını ANLAYIN. Biz yediğimiz her şeyi ama HER şeyi, dış ülkelerden alıyoruz. Kendi ürettiğimiz A kalite mercimeği satıyoruz, dışarıdan C kalite (belki plastik, kimyasal olarak her b*kun katıldığı) mercimeği 2 kuruş daha ucuza alıyoruz. Bu boykot'un amacı siyasi bir tepkiden ziyade halkın artık bir şeyleri görmesi ve susmaması. Bu boykotun amacı türkiye ekonomisini bitirip kendi topuğumuza sıkmak değil, dıştan almak yerine olabildiğince içeriden almak.
Bence mantıklı değil, uzun vaadeli boykotlar mantıklı olabilir ama bunun için gün ayrımak çok saçma. Uzun vaadeli boykot yapınca ona muhalif grup gider 2 3 gün oranın ürününü alır en son parası biter yapmayı bırakır . Ama bunu tek gün yaparsan zaten tek seferlik bir şey örgütlenip hepsi o ürünü alır. Verhasılıkelam bana mantıklı gelmedi.
Sırbistan üsulu boykot bu. Sırbistan'da gayet işe yarıyor. Bu sadece tek bir gün olmayacak. Her hafta veya her ay olacak. Sadece 100,000 bin kişi katılsa bu boykota etkisi yine hissedilir. Amaç tepki vermek.
Sırbistan üsulu boykot bu. Sırbistan'da gayet işe yarıyor. Bu sadece tek bir gün olmayacak. Her hafta veya her ay olacak. Sadece 100,000 bin kişi katılsa bu boykota etkisi yine hissedilir. Amaç tepki vermek.
Hocam Sırbistan muhalifleri boykot vb. protestolara böyle tepki vermediği için etkili olmuş olabilir ama bizde işler nasıl olur orası muamma sonuçta boykot edilen kısma destek çıkacak kesim de çok fazla. Yine de denemenin zararı yok.
Hocam Sırbistan muhalifleri boykot vb. protestolara böyle tepki vermediği için etkili olmuş olabilir ama bizde işler nasıl olur orası muamma sonuçta boykot edilen kısma destek çıkacak kesim de çok fazla. Yine de denemenin zararı yok.
Ben etkisi olacağı kanaatindeyim. Kimseyi zorla boykot yaptırtamayız. Öyle tipler elbet çıkacaktır. Ama katılmanızı isterim, en azından tüketimi minimuma indirmeniz güzel olur.