Tam olarak bunlarla alakası var. Boşa duyar kasmaya gerek yok.
Bu boykota hak vermek isterken sırf siyasi olaylar yüzünden yapmak istemeyenler var. Alakası olsa bile boykotun amacı büyük oranda ülkenin geleceği için. Amaç teşvik etmek. Ne kadar çok kişi, o kadar iyi. Birde anlasanız şu cümleleri. :)

Hocam Sırbistan muhalifleri boykot vb. protestolara böyle tepki vermediği için etkili olmuş olabilir ama bizde işler nasıl olur orası muamma sonuçta boykot edilen kısma destek çıkacak kesim de çok fazla. Yine de denemenin zararı yok.
Boykot yapılan kısma destek çıkacak kesim fazla olsa ne olur. Nüfusun bu derecede büyük bir kısmını göz ardı edemezler. İllaki geri adım atacaklar.

Verilere göre, bugüne kadar yapılan protestolarda nüfusun %3,5'luk bir kısmı bu protestolara katılırsa, protestoların işe yarama oranı %90 civarı. Türkiye'nin %3,5'luk kısmı yaklaşık 3 milyon kişi ediyor. Umarım bu rakamları aşabiliriz.

Tam olarak bunlarla alakası var. Boşa duyar kasmaya gerek yok.
Cümlemi anlamamış olabilirsiniz. Şöyle ki türkiye'de artık bu olaylar sebebiyle AKP'yi desteklemeyenlerin sayısı arttı. Lakin bu kişiler içinde CHP'yi desteklemek istemeyenlerde var (göz ardı edilemeyecek bir sayı). Bu tür boykotların, siyaset ile alakası olmadığını söylersek, bu CHP'yi de AKP'yi de desteklemeyen kesim "sırf ülkemin geleceği için" diyerek bu boykotlara katılacaktır. Yoksa işin aslını hepimiz biliyoruz.

Son düzenleme:
Bence mantıklı değil, uzun vaadeli boykotlar mantıklı olabilir ama bunun için gün ayrımak çok saçma. Uzun vaadeli boykot yapınca ona muhalif grup gider 2 3 gün oranın ürününü alır en son parası biter yapmayı bırakır 😀. Ama bunu tek gün yaparsan zaten tek seferlik bir şey örgütlenip hepsi o ürünü alır. Verhasılıkelam bana mantıklı gelmedi.
Zaten uzun vadeli boykot devam edecek. O boykot listesindeki yerler boykot edilmeye sürekli olarak devam edilecek. Yarınki boykotun amacı ne kadar kalabalık ve güçlü olunduğunu göstermek.

2 Nisan tarihinde Türkiye genelinde tüketim boykotu yapılacak. Neredeyse tüm Üniversite ve Direniş gruplarında bu konu hakkında paylaşım yapıldı.

Boykotun amacı tüketimi sıfıra indirmek. Her hafta/ay bir gün belirlenip tüketim sıfıra indirilecek. Eğer tüketimi sıfıra indiremiyorsanız bile minimuma düşürebilirsiniz.

Eki Görüntüle 136562
kaynak
Ancak bu kadar kötü bir gün seçebilirlerdi boykot için. Neden FB-GS derbisinin olduğu gün? Bakalım kafeler, kahveler vb. boş kalacak mı?

Canım döner cekmisti ama. :(

Neyse, uyacağız yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ancak bu kadar kötü bir gün seçebilirlerdi boykot için. Neden FB-GS derbisinin olduğu gün? Bakalım kafeler, kahveler vb. boş kalacak mı?
Bu olay bir öğrencinin neden yapmayalım, yurt dışında yapılıyor muhabbeti ile yaklaşık 2 hafta önce başladı ve öğrenci/üniversite gruplarının desteği ile çığ gibi büyüdü. Özellikle bayram dönüşü seçildi, sonrasında ise sırasıyla tek tek destek açıklamaları gelince insanlardan CHP de sessiz kalmadı bu duruma. 1 haftadır halkın kendi örgütlediği bir olaya CHP destek verdi aslında, bunu başlatan halk oldu.
İnsanlar 2 hafta önceden maçın gününe pek dikkat etmedi, bayram dönüşü kapatın cebinizi dedi.

Bakanlar ve Cumhurbaşkanı yardımcısı telefon konuşması yaptılar.

Dosya Ekleri

• cevdet yılmaz.webp
    cevdet yılmaz.webp
    1,1 MB · Görüntüleme: 97
  • ömer bolat.webp
    ömer bolat.webp
    991,6 KB · Görüntüleme: 73
  • yılmaz tunç.webp
    yılmaz tunç.webp
    1,2 MB · Görüntüleme: 92
Az önce Instagram'da boykot çağırısıyla alakalı bir reels gördüm. Yorumların hepsi "Kendi devletine boykot mu yapılır?" tarzı aktroll yorumları ile doluydu. :D Bu aktroller için kesin özel bütçe ayrılmıştır.