Yer
United Kingdom
Merhaba değerli Techolay üyeleri. Soru-cevap etkinliğimizin 2. bölümüyle sizlerleyim. Bu bölümün konuğu @Barış olacak. Kendisine aşağıda hazırladığım soruları cevaplamasını rica ediyorum 🙏

Sorular:
  1. Bir gün yeni bir teknolojik buluş yapma imkanınız olsa, bu ne olurdu?
  2. Moderatörlük başvurunuz onaylandığında heyecanlandınız mı? Nasıl bir tepki verdiniz?
  3. En sevdiğiniz yiyecek ve içecek(ler) nelerdir?
  4. Kullandığınız işletim sistemiyle ilgili sevdiğin ve sevmediğin yönler nelerdir?
  5. Hobileriniz nelerdir?
  6. Kendinizi kısa bir cümle ile özetleyebilir misiniz?
  7. En sevdiğiniz oyun(lar) nelerdir?
  8. Hangi teknolojik yenilik ya da trend, sizi gerçekten korkutuyor?
  9. Şu anda piyasada olan cihazlardan en "overrated" bulduğunuz hangisi? Neden?
  10. Geliştirici veya tasarımcı olsaydınız, hangi tür bir uygulama ya da oyun yapmak isterdin?
  11. Favori sosyal medya platformunuz hangisi ve neden onu tercih ediyorsunuz?
  12. Kendi teknoloji start-up’ınızı kuracak olsaydınız, hangi problemi çözmek isterdiniz?
Konu, @Barış'ın rızası ile açılmıştır.

Son düzenleme:
Bir gün yeni bir teknolojik buluş yapma imkanın olsa, bu ne olurdu?
Powerbank benzeri internet depolayıp her yerde kullanabileceğimiz bir araç icat etsek fena olmazdı.

Moderatörlük başvurunuz onaylandığında heyecanlandınız mı?
Pek sayılmaz, aslında başvuruyu yaparken nasıl olsa onaylanmayacak kafası ile yapmıştım çünkü önceden oyun sunucusu kurup yönetmem dışında başka bir yönetim tecrübem olmamıştı (forum siteleri de dahil.) Yine de çocukluğumdan beridir bilgisayarların içinde olduğumdan zorlanacağımı düşünmedim muhtemelen bu sebeple de heyecanlanmadım.

En sevdiğiniz yiyecek ve içecek(ler) nelerdir?
Kimse zurna dürüme hayır diyemez :) İçecek olarak kafein içeren ürünler diyebilirim.

Kullandığınız işletim sistemiyle ilgili sevdiğin ve sevmediğin yönler nelerdir?
Mevcut olarak Windows 11 kullanıyorum, sevdiğim tek yönü aktif olarak her programın bu işletim sistemini desteklemesi. Sevmeme sebebi olarak da stabil olmaması diyebilirim, imkanım olsa Windows 10'a geri dönerdim.

Bisiklet binmek, bilgisayar başında vakit geçirmek ve yeni uygulamalar keşfetmek.

Kendinizi kısa bir cümle ile özetleyebilir misiniz?
Kin tutmayan, basit ve dışarıdan nasıl gözüküyorsam öyle biriyim.

En sevdiğiniz oyun(lar) nelerdir?
Mevcut olarak en çok ETS 2 ve FH 4 oynuyorum bazen Rocket League girdiğim oluyor.

Hangi teknolojik yenilik ya da trend, sizi gerçekten korkutuyor?
Her yaptığımız işin robotikleşmesi insanı korkutur düzeyde.

Şu anda piyasada olan cihazlardan en "overrated" bulduğunuz hangisi? Neden?
Telefonlar. Nedeni de basit, bu kadar hızlı gelişen az sektör var. Rekabet olmasa da gelişecek en büyük sektörlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Geliştirici veya tasarımcı olsaydınız, hangi tür bir uygulama ya da oyun yapmak isterdin?
Uygulamayı hiç düşünmedim, oyun olarak 2009-2010 Knight Online tarzını yeniden getirmek isterdim.

Favori sosyal medya platformunuz hangisi ve neden onu tercih ediyorsunuz?
Favorim yok ancak çevremdeki insanlar sayesinde bir tek Instagram kullanıyorum.

Kendi teknoloji start-up’ınızı kuracak olsaydınız, hangi problemi çözmek isterdiniz?
Toplu taşımayla alakalı bir şeyler yapmayı düşünürdüm herhalde, ülkemizde bu konu çok hafife alınıyor.

Powerbank benzeri internet depolayıp her yerde kullanabileceğimiz bir araç icat etsek fena olmazdı.

Pek sayılmaz, aslında başvuruyu yaparken nasıl olsa onaylanmayacak kafası ile yapmıştım çünkü önceden oyun sunucusu kurup yönetmem dışında başka bir yönetim tecrübem olmamıştı (forum siteleri de dahil.) Yine de çocukluğumdan beridir bilgisayarların içinde olduğumdan zorlanacağımı düşünmedim muhtemelen bu sebeple de heyecanlanmadım.

Kimse zurna dürüme hayır diyemez :) İçecek olarak kafein içeren ürünler diyebilirim.

Mevcut olarak Windows 11 kullanıyorum, sevdiğim tek yönü aktif olarak her programın bu işletim sistemini desteklemesi. Sevmeme sebebi olarak da stabil olmaması diyebilirim, imkanım olsa Windows 10'a geri dönerdim.

Bisiklet binmek, bilgisayar başında vakit geçirmek ve yeni uygulamalar keşfetmek.

Kin tutmayan, basit ve dışarıdan nasıl gözüküyorsam öyle biriyim.

Mevcut olarak en çok ETS 2 ve FH 4 oynuyorum bazen Rocket League girdiğim oluyor.

Her yaptığımız işin robotikleşmesi insanı korkutur düzeyde.

Telefonlar. Nedeni de basit, bu kadar hızlı gelişen az sektör var. Rekabet olmasa da gelişecek en büyük sektörlerden biri olduğunu düşünüyorum.

Uygulamayı hiç düşünmedim, oyun olarak 2009-2010 Knight Online tarzını yeniden getirmek isterdim.

Favorim yok ancak çevremdeki insanlar sayesinde bir tek Instagram kullanıyorum.

Toplu taşımayla alakalı bir şeyler yapmayı düşünürdüm herhalde, ülkemizde bu konu çok hafife alınıyor.
Değerli vaktinizden ayırıp, sizin için özenle hazırladığım soruları cevapladığınız için çok teşekkür ederim :)

Merhaba değerli Techolay üyeleri. Soru-cevap etkinliğimizin 2. bölümüyle sizlerleyim. Bu bölümün konuğu @Barış olacak. Kendisine aşağıda hazırladığım soruları cevaplamasını rica ediyorum 🙏

Sorular:
  1. bir gün yeni bir teknolojik buluş yapma imkanınız olsa, bu ne olurdu?
  2. moderatörlük başvurunuz onaylandığında heyecanlandınız mı? Nasıl bir tepki verdiniz?
  3. en sevdiğiniz yiyecek ve içecek(ler) nelerdir?
  4. kullandığınız işletim sistemiyle ilgili sevdiğin ve sevmediğin yönler nelerdir?
  5. hobileriniz nelerdir?
  6. kendinizi kısa bir cümle ile özetleyebilir misiniz?
  7. en sevdiğiniz oyun(lar) nelerdir?
  8. hangi teknolojik yenilik ya da trend, sizi gerçekten korkutuyor?
  9. şu anda piyasada olan cihazlardan en "overrated" bulduğunuz hangisi? Neden?
  10. geliştirici veya tasarımcı olsaydınız, hangi tür bir uygulama ya da oyun yapmak isterdin?
  11. favori sosyal medya platformunuz hangisi ve neden onu tercih ediyorsunuz?
  12. kendi teknoloji start-up'ınızı kuracak olsaydınız, hangi problemi çözmek isterdiniz?
Konu, @Barış'ın rızası ile açılmıştır.

Recep Baltaş versiyonu bekleriz!