Detaylar
Kim cevapladı?Anakart modeliniz ne?
Xiety2K
Başarılı
Aorus Elite X870 Wifi7
Profesyonel işlerle uğraşıyorum, çok yüksek aktarım hızları benim için önemli diyorsan 9100 PRO al ancak çok iyi soğutman lazım. Gen5 SSD'ler düzgün soğutulmazsa aşırı verimsiz oluyor.
Yok ben profesyonel işlerle uğraşmıyorum, standart kullanıcıyım diyorsan boşu boşuna kullanmayacağın hıza para verme, 990 PRO 4 TB al.
Yok ben profesyonel işlerle uğraşmıyorum, standart kullanıcıyım diyorsan boşu boşuna kullanmayacağın hıza para verme, 990 PRO 4 TB al.
Xiety2K
Başarılı
Standart kullanıcıyımda, hızı 2 ye katlıyor ya fiiliyatta fark hissetmiyecek olsamda ikilemde bırakıyor.Profesyonel işlerle uğraşıyorum, çok yüksek aktarım hızları benim için önemli diyorsan 9100 PRO al ancak çok iyi soğutman lazım. Gen5 SSD'ler düzgün soğutulmazsa aşırı verimsiz oluyor.
Hızı ikiye katlasa da hiçbir fark hissetmeyeceksin. Ferrari alıp şehir içinde 50 ile gideceksin. Sadece Ferrari'm var diyeceksin. Milisaniyeler fark eder, bu kadar önemli olduğunu düşünmüyorum.
Gen4 hızı da gayet yeterli. 4 TB alın.
Endless hoca ve Caner hoca doğru söylüyor hocam. Benim anakartımda destekliyor gen5. 1 tane gen5 alacağıma, 2 tane gen4 aldım aynı paraya. Birini yedekleme, birini oyun SSD yaptım. İyi bir üst düzey gen4 sistemini gayet uçuruyor. 990 Pro kullanıyorum bu arada bende 1 TB modeli.
- Makaleler
- 17
Aradaki kapasite farkı büyük. Gen5 bence ekran kartında da SSD'de de çok da gerekli değil, Gen4 gayet yeterli gelecektir.
Astrea Virgo
Yetkin
990 PRO'nun bildiğim kadarıyla verimsizlikle alakalı sorunları vardı. 980 PRO kadar popüler olamamıştı. Bütçeniz elveriyorsa 9100 PRO'yu tercih edin, hatta mümkünse yurtdışına gidip alın.
Yeni konular
-
-
-
X870e Aorus Pro X3D Ice model anakartta RAM XMP1 profili açılmıyor
- Teknopatici
-
-
-
-
-
-