Xiety2K

Başarılı
M2 SSD almak istiyorum, başlıkta belirttiğim gibi 9100 gen5 olduğundan daha pahalı, 990 pro 4 TB fiyatına yakın neredeyse. Hangisini almak daha mantıklı olur?

Profesyonel işlerle uğraşıyorum, çok yüksek aktarım hızları benim için önemli diyorsan 9100 PRO al ancak çok iyi soğutman lazım. Gen5 SSD'ler düzgün soğutulmazsa aşırı verimsiz oluyor.

Yok ben profesyonel işlerle uğraşmıyorum, standart kullanıcıyım diyorsan boşu boşuna kullanmayacağın hıza para verme, 990 PRO 4 TB al.

Profesyonel işlerle uğraşıyorum, çok yüksek aktarım hızları benim için önemli diyorsan 9100 PRO al ancak çok iyi soğutman lazım. Gen5 SSD'ler düzgün soğutulmazsa aşırı verimsiz oluyor.

Yok ben profesyonel işlerle uğraşmıyorum, standart kullanıcıyım diyorsan boşu boşuna kullanmayacağın hıza para verme, 990 PRO 4 TB al.
Standart kullanıcıyımda, hızı 2 ye katlıyor ya fiiliyatta fark hissetmiyecek olsamda ikilemde bırakıyor.

Endless hoca ve Caner hoca doğru söylüyor hocam. Benim anakartımda destekliyor gen5. 1 tane gen5 alacağıma, 2 tane gen4 aldım aynı paraya. Birini yedekleme, birini oyun SSD yaptım. İyi bir üst düzey gen4 sistemini gayet uçuruyor. 990 Pro kullanıyorum bu arada bende 1 TB modeli.