2 yıl sonra üniversiteyi yurt dışında okuma planım var, şu an tek eksik İngilizcem, A1 seviyesindeyim ve çok basit kelimeleri biliyorum, sizce 2 yılda ne kadar seviyeye gelebilirim? Hızlandırmak için online ders almayı düşünüyorum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
İngilizceye maruz kalman lazım. Zaruriyet olursa öğrenmen daha kolaylaşır.
Ratchet
Yetkin
2 yıl sonra üniversiteyi yurt dışında okuma planım var, şu an tek eksik ingilizcem, A1 seviyesindeyim ve çok basit kelimeleri biliyorum, sizce 2 yılda ne kadar seviyeye gelebilirim? Hızlandırmak için online ders almayı düşünüyorum.
Online kursa para vermenize gerek yok. İngilizce diziler izleyin İngilizce alt yazı ile sonra bilmediğiniz kelimeleri araştırın cümleler kurmaya çalışın. YouTube'dan level 1 English story diye aratın karşınıza videolar gelecek İngilizce hikayeler hakkında sonra hazır olduğunuzda bir sonraki seviyeye yükseltin kendinizi. Onları dinleyin writing, reading, listening yapın. Ayrıca listening time adlı bir kanal var onun A1, A2, B1, B2 level podcastleri var. Bunları da izlerken anlattığın adımları izleyin. İnternetten oxfor dictionary kitabını alın bu piyasadaki en iyi sözlüklerden biri binlerce lira verip kursa yazılmak mantıklı değil bana göre. Ve bu arada evet günlük 3-4 saat çalışma ile çok rahat öğrenebileceğiniz bir dil.
Ne kadar çok maruz kalırsan o kadar hızlı öğrenirsin.
Temelde dil öğrenmeyi kolaylaştırmak için, o dilde en çok kullanılan ortalama 4-5 bin kelimeyi bilmek yeterli oluyor.
Her gün 50-100 arası yeni kelime öğren. Bak ezberle demiyorum, öğren. Ne anlama geldiğini bilmen yetmez, onu ne tarz cümlelerde kullanabileceğini de öğren.
Temelde dil öğrenmeyi kolaylaştırmak için, o dilde en çok kullanılan ortalama 4-5 bin kelimeyi bilmek yeterli oluyor.
Her gün 50-100 arası yeni kelime öğren. Bak ezberle demiyorum, öğren. Ne anlama geldiğini bilmen yetmez, onu ne tarz cümlelerde kullanabileceğini de öğren.
emre259
Uzman
1 yıl zorlu bir hazırlık süreci geçirdim. Son sınavıma geçen hafta girdim bakalım ne olacak. Deneyimlerimi söyleyecek olursam, ingilizceden çok sıkılıyorum. Seviyem yükseldi kelime bilgim arttı ama çat pat konuşabileceğim seviyeye geldim. Sürekli essay yazmaktan beynim yandı. Tavsiyeler net, maruz kalmak büyük avantaj. Dizi film işini beceremedim ben ama yararı vardır elbet. En önemlisi pes etmemek bence. Üstüne git, grammar tense öğren sonra günlük hayata geç.
miraçov
Üstün
Kendimi bildim bileli İngilizceyi öğreniyorum ve çocuk yaştan itibaren ingilizceye maruz kaldım. Oynadığın oyunlardan tut izlediğin filme kadar İngilizce olmalı.
Buradaki tavsiyelere ek olarak bir şey daha söyleyeyim; konfor alanından çıkman gerek. Örneğin bir ingilizce içerik tüketirken ister oyun ister kitap ister film farketmeksizin o çeviremediğin cümleleri, kelimeleri vs. bazı istisnalar haricinde hiçbir zaman tamamen çevirip geçmek yok. Her kelimeyi teker teker öğrenecek, kenara not edecek ve her cümleyi kendin çevirmeye çalışacaksın. Böyle böyle not ettiğin kelimeleri tekrar ederek o kelimelerle tekrar karşılaştığında hiç zorlanmadan çevirip devam edebileceksin, hafızana kazınmış olacak. Bu tarz devam edersen emin ol bir zaman sonra eski not ettiğin kelimelere baktığında "ben bu kelimeleri mi bilmiyormuşum ya?" diyeceksin. Bunun aynısı konuşma ve yazmada da geçerli. Önemli olan konfor alanından çıkıp çaba göstermek.
Daffy Duck
Üstün
Bende İngilizce hocama sormuştum. Daha doğrusu kendisi Almanca hocası ama bizim İngilizce derslerimize giriyordu. Kendisi de sürekli İngilizce videolar, diziler, filmler, röportajlar, belgeseller vb. İzleyerek öğrendiğini söyledi. Tabi sadece bununla da kalmıyor alıştırma da yapmanız gerekiyor. En iyi dil öğrenme yolu o dilin konuşulduğu bir ortamda bulunmaktır.
Yeni konular
-
S Serisi tabletlerin pil performansı S Serisi telefonlara benziyor mu?
- Mr. Soprano
-
Rehber Gaming laptoplarda 165 Hz ve 240 Hz arasında kayda değer fark var mı?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-