xxL

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

34 yaşındayım. Yıllarca Oem PC sistemi toplayarak idare eden bir kullanıcıydım. Lakin 2 sene önce tüm sistemi sattım ve oyunlara 2 senedir ara verdim. Tekrar bir masa üstü sistem toplamak istiyorum lakin mevcut yaşantım buna pek uygun değil. Çok istiyorum ama yapamıyorum. Gaming laptop adı altında geçen sistemlerin masa üstü sistemler kadar yüksek performans veremeyeceklerini az çok biliyorum. Çünkü laptop'lar gerekli soğutma gücünü sağlayamadıklarından yüksek güç gerektiren işlerin yol açtığı ısınmalarda thermal throttling yapmak zorunda kalırlar. Uzun zamandır Gaming laptop forum başlığına bakıyorum ve laptop tercihi yapamıyorum. İnanılmaz zorlanmaya başladım. Güncel teknolojiyi 2 senedir takip de edemiyorum. Siz değerli genç kardeşlerim, arkadaşlarımın fikirlerine ihtiyacım var.

Öncesinde oynadığım oyunlar: CSGO Faceit 10 LVL + Online Fifa + RDR2 gibi offline oyunlar ( Şu an bu saydığım oyunlara eskisi kadar zaman ayıramam lakin alacağım laptopun en azından bu bahsettiğim oyunlarda zorlanmasını istemiyorum )

Laptop önerilerinde genel de vurgu yapılan birkaç başlık farkettim;

+Ekran LED Panel önemi
+Ekran kartı watt değeri
+Ghosting konusu
+İç soğutma heatsink kalitesi

20-25 Bin TL arası diye belirttim lakin daha yüksek bedelli bir bilgisayar olursa 2.el olarak temiz faturalı vb bulursam onlarada yönelebilirim. Ama önceliğim 20-25 bin TL arası sıfır bir laptop almak.

Vaktiniz varsa önerilerinizi bekliyor olacağım.
Çok teşekkür ederim.

Bunun soğutması iyi değil.