Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 20.000-30.000 TL
rowdzel
Uzman
@rowdzel, Acer TravelMate P4 iyidir hocam o fiyatlara.
Hocam teşekkür ederim, çok sağ olun var olun. Çok müteşekkirim sizlere. Sağlıcakla kalın.
@4312 hocam selam yine ben
Son düzenleme:
rowdzel
Uzman
@rowdzel, gayet iyidir. Ekran olarak 120Hz olmasıyla Acer olandan da iyidir. İşlemcisi biraz daha düşük fakat fark edeceğini sanmıyorum. Bataryası da Acer olandan daha iyi.
Evet hocam saydığınız özellikler neticesinden bende Huawei üzerinde kaldım. Yine de size danışmak istedim. Tekrardan ama tekrardan emekleriniz için ve değerli vaktinizi bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla.
@4312 hocam olay yalama oldu da @Recep Baltaş hocamın inceleme videosunu gördüğümde Huawei'in sözlerinin arkasında durmadığını gördüm. Örneğin pil maksimum 4-4.5 saat gidiyor imiş (BKNZ). O yüzden tekrar Acer Swift GO 14" modeli üzerinde duruyoruz. Kafam iyice karıştı, ne yapacağız bilmiyoruz. OLED ekran burn-in sorununu vs. gözden çıkardık fakat şimdi de doğru düzgün model bulamıyoruz. Acer parasını hak ediyor gibi o yüzden onun üstünde duruyoruz fakat o kadar bunaldık ki şu konudan en son 20K'ya IPS 1920x1080 16 GB RAM 512SSD bir model alıp geçeceğiz. Sizin fikirleriniz neler bu konuda?
Bir de Hepsiburada hesabıma özel şu modeli 31k ₺'ye alabiliyorum, düşünceniz nedir hocam? En stabil çalışan da MacBook gibi fakat 256 GB SSD adam kazıklamak gibi bir şey
Kafam çok karışık hocam
Evet hocam saydığınız özellikler neticesinden bende Huawei üzerinde kaldım. Yine de size danışmak istedim. Tekrardan ama tekrardan emekleriniz için ve değerli vaktinizi bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Sağlıcakla.
@4312 hocam olay yalama oldu da @Recep Baltaş hocamın inceleme videosunu gördüğümde Huawei'in sözlerinin arkasında durmadığını gördüm. Örneğin pil maksimum 4-4.5 saat gidiyor imiş (BKNZ). O yüzden tekrar Acer Swift GO 14" modeli üzerinde duruyoruz. Kafam iyice karıştı, ne yapacağız bilmiyoruz. OLED ekran burn-in sorununu vs. gözden çıkardık fakat şimdi de doğru düzgün model bulamıyoruz. Acer parasını hak ediyor gibi o yüzden onun üstünde duruyoruz fakat o kadar bunaldık ki şu konudan en son 20K'ya IPS 1920x1080 16 GB RAM 512SSD bir model alıp geçeceğiz. Sizin fikirleriniz neler bu konuda?
Bir de Hepsiburada hesabıma özel şu modeli 31k ₺'ye alabiliyorum, düşünceniz nedir hocam? En stabil çalışan da MacBook gibi fakat 256 GB SSD adam kazıklamak gibi bir şey
Kafam çok karışık hocam![]()
Edit: Hocam şimdi de şu modeli alıp geçsem mi anlamadım
Bunu alayım diyorum, sonra da diyorum ki ya bu paraya daha iyisi varsa
Huawei için uzun vadeli güven sorunu ve potansiyel ısınma problemleri var deniliyor.
MacBook Air M.2 için SSD düşük.
Acer Swift GO için ise ısınma problemi var deniliyor.
Lenovo alıp çıkacağım en son anlamadım gitti. Nasıl başladık nasıl bitiyor
Son düzenleyen: Moderatör:
@rowdzel, Pil olarak Acer'in daha kötü olacağını düşünüyorum. Malum Acer'de 50 Wh pil var iken Huawei'de bu sayı 70. Üstüne testte anladığım kadarıyla 2880x1920 çözünürlükte yapılmış. Bu 60Hz ve pil tasarrufuna çekseniz bile 1080p'den ekstradan 1.5kat daha fazla pikselle de uğraştığınız anlamına geliyor. Eğer 1080p, 60Hz ve pil tasarrufu moduna çekerseniz 6 saat pil ömürlerini bulabilirsiniz diye düşünüyorum. Kaldı ki bu sayı kötü değil. Intel olduğundan biraz durum böyle. AMD bu pil tarafını daha iyi yapıyor genelde.
Bu arada Huawei'de ekstradan yeni gördüğüm bir özellik var mış: ekranda touch screen var. Bu gerçekten bayağı ilgi çekici duruyor. Şahsen benim OLED Laptop'da ben de olsun isterdim yani
.
Bütçeniz varsa IPS yerine kesinlikle OLED alın derim. 1080p IPS 60Hz ile 2.8K 120Hz OLED arasında gerçekten çok ağır bir kalite farkı var.
Macbook M2 önermiyorum. Hem 256GB, hem RAM sayısı macOS Sequoia'nın rezalet RAM optimizasyonuna göre az. Windows 11 bile daha iyi bu konuda.
Attığınız Lenovo olanı kesinlikle önermiyorum. O fiyata çıkabiliyorsanız az daha çıkın Acer olanı alın bari. Kaçırdığınız OLED ekranı görünce üzülürsünüz
.
Isınma problemleri için de bu bütün ultrabooklarda olan bir problem. Eğer ağır işler yapıyorsanız daha iyi soğutma sistemli laptoplara, hatta masaüstüne bile geçmeniz gerekebilir. Fakat ultrabookların asıl amacı zaten incelik ve gündelik işler için kullanım olduğu için sıcaklıklarınız biraz daha yüksek olsa da bu durum kullanmaya engel oluşturabilecek bir durum kesinlikle değil.
Bu arada Huawei'de ekstradan yeni gördüğüm bir özellik var mış: ekranda touch screen var. Bu gerçekten bayağı ilgi çekici duruyor. Şahsen benim OLED Laptop'da ben de olsun isterdim yani
Bütçeniz varsa IPS yerine kesinlikle OLED alın derim. 1080p IPS 60Hz ile 2.8K 120Hz OLED arasında gerçekten çok ağır bir kalite farkı var.
Macbook M2 önermiyorum. Hem 256GB, hem RAM sayısı macOS Sequoia'nın rezalet RAM optimizasyonuna göre az. Windows 11 bile daha iyi bu konuda.
Attığınız Lenovo olanı kesinlikle önermiyorum. O fiyata çıkabiliyorsanız az daha çıkın Acer olanı alın bari. Kaçırdığınız OLED ekranı görünce üzülürsünüz
Isınma problemleri için de bu bütün ultrabooklarda olan bir problem. Eğer ağır işler yapıyorsanız daha iyi soğutma sistemli laptoplara, hatta masaüstüne bile geçmeniz gerekebilir. Fakat ultrabookların asıl amacı zaten incelik ve gündelik işler için kullanım olduğu için sıcaklıklarınız biraz daha yüksek olsa da bu durum kullanmaya engel oluşturabilecek bir durum kesinlikle değil.
rowdzel
Uzman
@4312 hocam Lenovo olanı neden önermiyorsunuz? 26750₺ ve peşin 6 taksit imkanı ile aslında güzel duruyordu. Bu arada Lenovo da WUXGA OLED hocam iş görmez mi? 1080p IPS modele göre iyidir diye düşünmüştüm.
Şimdi yani bizim için en iyi model hangisi? Huawei mi Acer mı Lenovo mı
farklı bir model tercihiniz var mı hocam araştırmalarınız sonucunda. Benim bütçem 20K'dan başlıyor 35K'ya kadar çıkıyor fakat açıkçası pek de 35k civarına çıkmak istemiyoruz çünkü mesela Lenovo da iş görüyor fakat şu da olsun 2-3K için kaçmayalım diyoruz, sonra şu da olsun bu da olsun derken bir bakmışız bütçe 40K'ya dayanmış. O yüzden dedim Lenovo alıp işin içinden çıksak mı diye?
yani işin özeti hocam -sizin de çok vaktinizi aldım- hangi modele para ödemek mantıklı? Lenovo'ya 26k verip işin içinden çıkmak mı yoksa 30k verip Acer almak mı yoksa 35k verip Huawei mi almak?
Şahsen 35k civarına çıkmak istemiyorum fakat 30K'ya Acer yerine 35K'ya Huawei daha iyi ise Lenovo alıp kurtulmak istiyorum
Anlamışsınızdır zaten kafam çok karışıyor.
Şimdi yani bizim için en iyi model hangisi? Huawei mi Acer mı Lenovo mı
Şahsen 35k civarına çıkmak istemiyorum fakat 30K'ya Acer yerine 35K'ya Huawei daha iyi ise Lenovo alıp kurtulmak istiyorum
Anlamışsınızdır zaten kafam çok karışıyor.
@rowdzel, 30K'ya Acer almak derim. Dediğim gibi Lenovo'ya 26K verebiliyorsanız 3-4K ekleyip Acer almak daha mantıklı. Çok daha iyi bir ekranı var. Huawei'de ise ekstradan daha güçlü bir pil, 120Hz ve dokunmatik ekran var. Tercih sizin hocam. Ama ben olsam Lenovo'yu elerdim. Onun yerine direkt OLED bütçesine çıkmadan 19K civarına Acer Travelmate P4 bakardım. 1080p OLED ekran pek cazip gelmiyor bana. OLED olacaksa yüksek PPI oranlı olacak.