Çoğu kişide artık Samsung, Lenovo ve Huawei var hocam. iPad eskisi kadar yaygın değil gibi görünüyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 22 Temmuz 2024
- Makaleler
- 6
Çoğu kişide artık Samsung, Lenovo ve Huawei var hocam. iPad eskisi kadar yaygın değil gibi görünüyor.
iPad kullanlar var ama AirDrop'dan dolayı tercih edilmemeli. Drive Telegram WhatsApp quickshare vs var.
iPad 11 sadece Apple ekosistemine bağlıysan alınabilir ama Samsung, Huawei gibi markaları tercih edersen Windows ile çok daha rahat senkronize edersin ve üniversitede inanılmaz bir kolaylık sağlar.iPad kullanlar var ama AirDrop'dan dolayı tercih edilmemeli. Drive Telegram WhatsApp quickshare vs var.
Bütçe çıkarsa Tab S9'u değerlendirebilirsiniz.Merhaba, bu sene tıp fakültesine başlayacağım. Derslerim için tablet almak istiyorum. Anatomi uygulamalarını açabilecek, ekran kalitesi güzel bir tablet arıyorum. Telefonum da Samsung olduğu için Samsung tabletlere baktım; ancak FE serisinin ekran kalitesi kötüymüş. iPad’lerde öğrenci indirimi mevcutmuş. Kalemle beraber almak istiyorum çünkü not alırken işime çok yarayacak. Bütçem 20.000 TL civarı, biraz üstüne de çıkabilirim. Önerilerinizi bekliyorum.
Aktif olarak kullandığım bir tablet. İsterseniz deneyimlerimi kısaca açıklayabilirim.
moneymoon
Yetkin
Snapdrop vs uğraşmak istemezseniz iPad tarafı gerçekten doğru öneri o mükemmel önerileri çok merak ediyorum zaten cihazlar belli piyasada olan öyle gizli saklı bir şey yok ki, olay aktarım değil akademik anlamda cihazların kullanılma sıklığı fiyat/donanım açısından bakılırsa iPad 11 özellikle lamine ekran olmayışıyla sınıfta kalmakta bunu inkar edemem ancak bölümünde çok fazla arkadaşı iPad'lerle takılacağı için dosya paylaşımında aynı ekosistemi paylaşmak kesinlikle avantajını gösterecektir. Bu bütçede birazıcık daha çıkarak Galaxy Tab S9 istedikleriniz arasında en makulü gibi görünüyor ancak çoğunluğa uymak için iPad11+Apple Pencil Type C ikilisi de bir ihtimal düşünülebilir (çok not alacaksınız lamine olmadığı için rahatsız eder tak tak tak sesi, düz model iPad ve 1. nesil kalem sahibiyim bunu derken rahatsız olacaksınız bunu belirteyim alacaksanız bile).
Kişisel önerim ikinci elden iPad Air 5 (biraz daha ucuz olsun derseniz 4'te olur keza pil olarak biraz daha iyi ancak işlemciden kaynaklı olarak ikinci ekran desteği vs gelecek 5. nesille gelen Apple M1 işlemcisiyle, diğer iki nesil M2 ve M3 çok çıkmaya gerek olmayacaktır) alıp (13-16K arası) yanına da (mümkünse yine ikinci elden) Apple Pencil 2 almanız olur.
Halen daha en yaygın cihazlar kendileri, bir tür kapalı kapı kulübü gibi de özgürlük meşalesi misali tutup gezdiklerini da komik bir şekilde söyleyebilirim.Çoğu kişide artık Samsung, Lenovo ve Huawei var hocam. iPad eskisi kadar yaygın değil gibi görünüyor.
Kişisel önerim ikinci elden iPad Air 5 (biraz daha ucuz olsun derseniz 4'te olur keza pil olarak biraz daha iyi ancak işlemciden kaynaklı olarak ikinci ekran desteği vs gelecek 5. nesille gelen Apple M1 işlemcisiyle, diğer iki nesil M2 ve M3 çok çıkmaya gerek olmayacaktır) alıp (13-16K arası) yanına da (mümkünse yine ikinci elden) Apple Pencil 2 almanız olur.
- Makaleler
- 6
iPad 11 sadece Apple ekosistemine bağlıysan alınabilir ama Samsung, Huawei gibi markaları tercih edersen Windows ile çok daha rahat senkronize edersin ve üniversitede inanılmaz bir kolaylık sağlar.
Ekosisteme bağlı olanlara öneririm ama onlar bile iyi ekran isterse iPad son tercih olmalı.
iPad Air bile M2 işlemcisinden öneriliyor. Adam render edit vs yapmayacaksa önerilmemeli mesela. Ekran oyun vs konusunda diğerleri ondan daha iyi mesela.
IPad'in iyi olduğu konu var mı? Evet var. Mesela iPad Pro gayet kaliteli ve iyi bir ürün.
Yazılım konusunda not uygulaması, çizim uygulama desteği çok fazla.
Snapdragon vs uğraşmak istemezseniz iPad tarafı gerçekten doğru öneri o mükemmel önerileri çok merak ediyorum zaten cihazlar belli piyasada olan öyle gizli saklı bir şey yok ki, olay aktarım değil akademik anlamda cihazların kullanılma sıklığı fiyat/donanım açısından bakılırsa iPad 11 özellikle lamine ekran olmayışıyla sınıfta kalmakta bunu inkar edemem ancak bölümünde çok fazla arkadaşı IPad'lerle takılacağı için dosya paylaşımında aynı ekosistemi paylaşmak kesinlikle avantajını gösterecektir. Bu bütçede birazıcık daha çıkarak Galaxy Tab S9 istedikleriniz arasında en makulü gibi görünüyor ancak çoğunluğa uymak için iPad11+Apple Pencil Type-C ikilisi de bir ihtimal düşünülebilir (çok not alacaksınız lamine olmadığı için rahatsız eder tak tak tak sesi, düz model iPad ve 1. nesil kalem sahibiyim bunu derken rahatsız olacaksınız bunu belirteyim alacaksanız bile)
Dosya paylaşmada artısı olsa bile ekran ve sağlamlıktan feda edilmemeli şahsen.
Her zaman çoğunluğa uyulmamalı.
Çoğunlukla WhatsApp'tan atılacak.
roseateanimam1
Uzman
8000TL'lik Lenovo Tab M11 kullanıyorum. Gayet memnunum
Şarjı slayt-PDF bakarken 11-12 saat götürüyor aralıksız.
Kalemin pili 2-3 ayda bitiyor.
Tek sorunu kalemin pili piyasa hiç yok neredeyse. Satıcılar bu fırsattan yararlanıp 3 adet 100TL'lik pili 400-500TL'ye satıyor
Şarjı slayt-PDF bakarken 11-12 saat götürüyor aralıksız.
Kalemin pili 2-3 ayda bitiyor.
Tek sorunu kalemin pili piyasa hiç yok neredeyse. Satıcılar bu fırsattan yararlanıp 3 adet 100TL'lik pili 400-500TL'ye satıyor
moneymoon
Yetkin
@Aakons, Eğer emulator kullanımı olmayacaksa (tek kelimeyle donanımlarına hakaret çünkü iPad'lerde bu işlemler) tablet kategorisinde Apple'ın ürettiği cihazlar rakiplerine göre daha avantajlılar not alma uygulamaları çeşitliliği, uygulama optimizasyonları vs olarak bu su götürmez gerçek ancak gerçeklere döndüğümde ülkemiz şartlarından da bakınca 15K'ya yazarken tak tak tak sesiyle sinir krizine sokacak bir iPad 11 yerine yanında kalemiyle bir güzel alabileceğim belki bir kılıf dışında ek masrafım olmayacak bir cihazı alıp geçmeyi daha makul bulabilirim çünkü evet 300 USD civarındaki ürün (hadi kalemle 400 olsun total masraf indirimsiz haliyle) için gerçekten değmeyen bir hava parası ödemiş oluyoruz Apple Türkiye'nin güzel fiyatlandırmasından dolayı.
Çoğunluğa uymak ne kadar makul tartışılır böyle bir durum mevcut avantajları da dezavantajları da var kullanıcıya belirtmek lazım tercihi yapan arkadaş olacak yoksa bana sorarsanız ben olsam ikinci elden 12.9 inç iPad Pro 3 alır ya da 14.6 inç Galaxy Tab S8 Ultra alırım not tutmak için alıyorsam eğer çünkü ekran boyutunun büyüklüğü not alma işinde lazım olacak taşıma zahmetini arttırsa bile.
Çoğunluğa uymak ne kadar makul tartışılır böyle bir durum mevcut avantajları da dezavantajları da var kullanıcıya belirtmek lazım tercihi yapan arkadaş olacak yoksa bana sorarsanız ben olsam ikinci elden 12.9 inç iPad Pro 3 alır ya da 14.6 inç Galaxy Tab S8 Ultra alırım not tutmak için alıyorsam eğer çünkü ekran boyutunun büyüklüğü not alma işinde lazım olacak taşıma zahmetini arttırsa bile.
- Makaleler
- 6
@Aakons, eğer emulator kullanımı olmayacaksa (tek kelimeyle donanımlarına hakaret çünkü IPad'lerde bu işlemler) tablet kategorisinde Apple'ın ürettiği cihazlar rakiplerine göre daha avantajlılar not alma uygulamaları çeşitliliği, uygulama optimizasyonları vs olarak bu su götürmez gerçek ancak gerçeklere döndüğümde ülkemiz şartlarından da bakınca 15K'ya yazarken tak tak tak sesiyle sinir krizine sokacak bir iPad 11 yerine yanında kalemiyle bir güzel alabileceğim belki bir kılıf dışında ek masrafım olmayacak bir cihazı alıp geçmeyi daha makul bulabilirim çünkü evet 300 USD civarındaki ürün (hadi kalemle 400 olsun Total masraf indirimsiz haliyle) için gerçekten değmeyen bir hava parası ödemiş oluyoruz Apple Türkiye'nin güzel fiyatlandırmasından dolayı.
Çoğunluğa uyulmasına gerek yok şahsen. Çünkü AirDrop kullanılmayacak (kendi kişisel ya da arkadaşları arasında olabilir) WhatsApp vs kullanılacak genel olarak.
Not alacak kişinin ilk önceliği ekran.
Sürekli taşıyacağı için sağlamlık önemli.
IPad'in artı ve eksisinden bahsettim. Diğer tabletlerinde eksisinden bahsettim.
Son karar onun.
mete01
Üstün
Çoğunluğa uyulmasına gerek yok şahsen. Çünkü AirDrop kullanılmayacak WhatsApp vs kullanılacak.
Not alacak kişinin ilk önceliği ekran.
Sürekli taşıyacağı için sağlamlık önemli.
IPad'in artı ve eksisinden bahsettim. Diğer tabletlerinde eksisinden bahsettim.
Son karar onun.
Abim benim tıptaki son 9 ayım. Çoğunluğa uymak zorundasın. Hoca diyelim ki sana not atıyor ve sana numara vermiyor. AirDrop yoksa atmaz. Mail üstünden göndermez. Uğraşmazlar. Çoğunluğa uy.