2001 Ford Focus 1.6 nasıldır?

Bütçe
400.000

miraçov

Üstün
Yer
somewhere in the middle of nowhere
Açıkçası bu arabaya bakıyorum temiz bir ilan buldum ve sizlere de sorayım dedim. Arabanın genel olarak hali nasıldır? Yani bu Focus'un yol tutuşu nasıl, hızlanması gidişi nasıl, kronik sorunları vs var mı bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa makbule geçer.
2001 model 1.6 100 HP

Son düzenleyen: Moderatör:
Yol tutusu, hizlanmasi ve gidisi yasina gore iyidir. Sorunlari var midir bilmem ama 400 bin lira, 25 yasindaki arabaya verilmez. O paraya Symbol gibi araclarin 2010 modelleri geliyor.

Yol tutusu, hizlanmasi ve gidisi yasina gore iyidir. Sorunlari var midir bilmem ama 400 bin lira, 25 yasindaki arabaya verilmez. O paraya symbol gibi araclarin 2010 modelleri geliyor.

Pazarlık elbet yapılır hocam ama focuslar genel olarak Symbol'lerden iyi diye biliyorum. Neticede Ford. Cevabınız için teşekkür ederim.

Pazarlık elbet yapılır hocam ama focuslar genel olarak Symbol'lerden iyi diye biliyorum. Neticede Ford. Cevabınız için teşekkür ederim.

Tabii ki Focus'lar Symbol'lerden iyidir. Birisi C birisi B segment ancak arada 10 yil oynuyor. Ayda 300km yapan bir araba ki ben bisikletle bile ayda 300km yapiyorum zaten yilda 3600, 10 yilda ise 36000km daha fazla yol yapmis demektir. Bir arabanin yapacagi minimum yol budur. Ayrica fazladan 10 yil daha yorulmus araba. Metal yorgunlugu denen bir sey var. Onu da gectim Symbol'lerden daha iyi dediniz ama ne yonde iyi? Yol tutusu, hizlanmasi, donanimi ve konforu elbette daha iyi ancak 25 yasindaki bir Ford'un cikaracagi sorunu 50 yasindaki Renault cikarmaz emin olun. 2010 model bir Symbol'un 5 takla atmisi bile sizi uzmez, yari yolda birakmaz. Sirf Focus diye ayni paraya 10 yil daha yasli araba alinmaz. Hani Mersedes oldugu icin sifir araba parasina 10 yasindaki arabayi alanlari falan anlarim da sizin yapacaginiz sey cok mantiksiz olur. Sadece Symbol degil bir suru araba var o paraya daha genc olan. 400 bin lira verilen arabadan beklenti beni sanayiye sokmasin, klimasi, abs si ve hava yastigi olsundur. Baska bir sey beklenmez. Bu butcede olabildigince yeni arac almak daha mantiklidir.

bkz. Megane 2, Linea, 301, C-Elyesse, Era, Astra, 2008 modellerde Focus, Fiesta, Fluence, Jazz...

Hatta agir hasar kayitli 2020 model Egea bile var.

Gordugunuz gibi illa da Focus alacagim deseniz bile o fiyata 8 yas daha genc Focus da var.

Son düzenleme:

İyi söylüyorsun güzel söylüyorsunda dostum yaşadığım memleket ufak memleket zaten. Topu topu ilanda olan 1500-2000 araba anca var. Benzin LPG seçeneğine tıkladığımda sayı 1000'lere düşüyor. Aralarından eleye eleye en iyisini bulmaya çalışıyorum bulduğum focusta hasar kaydı yok Airbag'ler aktif, km orijinal. Dediğin diğer markalara da bakacağım ama İstanbul'da yaşamıyorum yani çok seçeneğim yok. 0 olmadığı müddetçede araba almaya başka şehre gitmem.Burada yaşadığım yerde bütün sanayiyi tanıyorum ben tanımasam babam,amcalarım tanıyor.Başka şehirden araba almam mümkün değil yani.O yüzden focus alınır mı diye konu açtım.400.000 lira fiyatın 2001 model araca fazla olduğunun bende farkındayım.

Araba icin sehir disina cikmak cok normaldir. Yozgat'tan Erzurum'a araba temiz ve mantikli diye otobusle gidip yeni arabamizla donmustuk. Yine Ankara'dan Yozgat'a suan kullandigimiz arabayi almak icin otobusle gidip arabayla donmustuk. Amcam Istanbul'dan Ankara'ya geldi araba icin. Sanayiyi tanimanin ne onemi var ki? Eksper denen bir sey var sonucta.

Tabii ki sizin tam durumunuzu bilemem. Karar size kalmis. Arabayi fiyatindan bagimsiz olarak degerlendirdigimiz zaman benim yine tercih etmeyecegim ancak onerebilecegim, kaliteli bir arabadir kendisi. Sizin sordugunuz noktalari karsilayacak bir araba olacaktir. Alinabilir bir araba yani. Absurt bir durumu yoksa da uzun sureler ciddi sorula karsilasmadan, karsilassaniz da zorlanmadan cozebileceginiz bir araba. Eger araba Turbolu ise belki o sorun cikarabilir. LPG'ye tam uyumlu bir arac mi onu da bilmiyorum bi arastirin. Bir de annemin dayisinin oglunda vardi bu araba. Agzindan sorununu duymadim, zaten sorunu olsa da gizleyecek bir adamdir (?) o ama arabanin rolantisi sacma sapandi. Rolantisi sikintiliydi. Her Focus 1 oyle mi bilmiyorum ama o arabada bir anormallik vardi. Aklinizda bulunsun.

Gommus gibi oldum ama irdeleyince her arabanin sorunu cikiyor. Genel olarak ozellikle de temiz oldugunu soylediginize gore alinir bir araba.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…