Tabii ki focus'lar Symbol'lerden iyidir. Birisi C birisi b segment ancak arada 10 yil oynuyor. Ayda 300km yapan bir araba ki ben bisikletle bile ayda 300km yapiyorum zaten yilda 3600, 10 yilda ise 36000km daha fazla yol yapmis demektir. Bir arabanin yapacagi minimum yol budur. Ayrica fazladan 10 yil daha yorulmus araba. Metal yorgunlugu denen bir şey var. Onu da gectim Symbol'lerden daha iyi dediniz ama ne yonde iyi? Yol tutusu, hizlanmasi, donanimi ve konforu elbette daha iyi ancak 25 yasindaki bir Ford'un cikaracagi sorunu 50 yasindaki Renault cikarmaz emin olun. 2010 model bir Symbol'un 5 takla atmisi bile sizi uzmez, yari yolda birakmaz. Sirf focus diye ayni paraya 10 yil daha yasli araba alinmaz. Hani Mercedes oldugu icin sifir araba parasina 10 yasindaki arabayi alanlari falan anlarim da sizin yapacaginiz şey cok mantiksiz olur. Sadece symbol degil bir suru araba var o paraya daha genc olan. 400 bin lira verilen arabadan beklenti beni sanayiye sokmasin, klimasi, abs si ve hava yastigi olsundur. Baska bir şey beklenmez. Bu butcede olabildigince yeni arac almak daha mantiklidir.
Bkz. Megane 2, linea, 301, C-elyesse, era, Astra, 2008 modellerde focus, fiesta, Fluence, jazz...
Hatta agir hasar kayitli 2020 model Egea bile var.
Gordugunuz gibi illa da focus alacagim deseniz bile o fiyata 8 yas daha genc focus da var.