stenntugra

Başarılı
2004 model Toyota Corolla 1.6 sedan sol paket manuel 5 ileri bir aracımız var.

Araçta debriyaja basınca giden fakat debriyajdan ayağını çekince artan bir motor çalışma sesi gibi ama daha sesli hali olan bir gürültü mevcut.

Sesin neden geldiğini bilmiyoruz, sanayi ustaları hep kazık peşinde, "şanzıman değişicek/revizyon 50-70K" diyerek para koparma peşindeler. Araç giderken, vites geçişlerinde, sesinde hissiyatında hiçbir problem yok fakat bu araç boştayken ve debriyaja basılmıyorken gelen bu gürültü çok kafa ütülüyor. Aracın motor sesinden fazla geliyor.

Bu ses nereden gelir, nasıl çözülür?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şanzıman yağını değiştirin. Sorun çözülmezse büyük ihtimalle rulmanda sorun vardır, değişmesi gerekir. Sorun yine devam ederse, şanzıman komple değişmeli.

Şanzıman yağını değiştirin. Sorun çözülmezse büyük ihtimalle rulmanda sorun vardır, değişmesi gerekir. Sorun yine devam ederse, şanzıman komple değişmeli.
Şanzıman yağı değişeli 10000km oldu olmadı, yağa bakan usta da yağın durumuna iyi dedi, ne olur olmaz değişmekte fayda var mıdır?

Şanzıman yağı değişeli 10000km oldu olmadı, yağa bakan usta da yağın durumuna iyi dedi, ne olur olmaz değişmekte fayda var mıdır?
Yeni gösterdiyseniz ve iyi dediyse sorun yağdan değildir yüksek ihtimal. İçinizde kuşku kaldıysa farklı bir ustaya gösterin derim. Rulman kontrolü yaptırın lütfen.

Yeni gösterdiyseniz ve iyi dediyse sorun yağdan değildir yüksek ihtimal. İçinizde kuşku kaldıysa farklı bir ustaya gösterin derim. Rulman kontrolü yaptırın lütfen.
Rulman kontrolü kimse yapmadı,şanzıman yaptıracak para çok yok,eğer sorun şanzımandan değilse boşu boşuna komple şanzıman işine girmek istemiyorum, 2 3 tane usta aynısını dedi ama hiçbirine güvenmediğim ustalar, bundan 1 yıl önce aracın baskı balatası tutmayacak kadar ısınmıştı elazığ maden yolunda, orada zarar vermiş miyimdir diye düşünüyorum, baskı ve şanzıman bilyasını değiştirsem sorun çözülecek gibi çünkü bir video izlediğimde araçtan gelen sesin tıpatıp aynı sesi adam baskı balata bilyası dediği parçayı baskı balata ile beraber değiştirerek çözüme ulaşıyor, aynı şeyleri ben de manisada güvendiğim bir usta bulursam yaptırmayı, şanzıman işine en en son girmeyi düşünüyorum.

Hocam bildiğim ve anladığım kadarıyla kuvvetle muhtemel olan iki durum var:
Birincisi debriyaj rulmanı, ikincisi prizdirek rulmanı. İkisinin de kontrol ve tamiri için şanzımanın inip bakılması gerekiyor. İkisi de kendi başına pahalı olmayan ama işçiliği ağır olan işlemler. Kısacası her türlü ucuz olmayan bir tamir sizi bekliyor. Bütçenizi ayarladığınızda gidip yaptıracaksınız, başka çaresi yok. Açılacak ve baskı balata ve gerekli parça set olarak değişecek.