Qubit

Uzman
2007'den kalma eski bir bilgisayarım var. Bilgisayarı kurayım dedim. Monitör'de VGA girişi vardı ama kasada VGA kablo girişi yoktu o yüzden DVI-VGA kablosu aldım. DVI girişini kasaya VGA girişini monitöre bağladım. Kasanın güç kablosunu ve monitör'ün güç kablosunu 3'lü prize taktım. Kasayı çalıştırdım. Fanlar dönmeye başladı ama monitöre görüntü gelmedi. Monitörü yeniden başlattığımda hep no signal veriyordu. RAM'leri teker teker çıkartıp test ettim, BIOS pilini değiştirdim. Değişen bir şey olmadı.

Yeni aldığın kabloda sıkıntı olmuş olabilir mi? Ya da monitörü başka bir yerde çalıştırmayı denedin mi?

Yeni aldığın kabloda sıkıntı olmuş olabilir mi? Ya da monitörü başka bir yerde çalıştırmayı denedin mi?

Monitör Laptop'umda 2 kablo ile de sıkıntısız çalışıyor. Ayrıca kasanın güç kablosunu eskisiyle de denedim kasanın fanları dönüyor ama herhangi bir görüntü gelmiyor.

Aga bence ilk önce kasayı aç temizle sonra BIOS pilini çıkar tak en son hiç açılmazsa ya ekran kartını sök ya da RAM'ı sök silgiyle ucunu sil bende yaşadım.

Anakartın BIOS'u çokmüş olabilir açılmama sebebi olarak ben yaşadığımda RAM'siz açtım açılınca BIOS ayarı yapıp RAM'ı geri taktım.