Herkese selamlar, elimizdeki 2015 model 85XXX km’deki Astra J Sedan aracımızı sıfır Astra ile değiştirmeyi düşünüyoruz. Araç baya hasarlı olmasına rağmen bayi 840.000 TL fiyat verdi (ilana koysak 750.000 TL’ye bile satabileceğimizi düşünmüyorum) değişim kampanyası ile. Tek korkum PSA grubundaki 1.2T motorla alakalı söylenen kayış problemi. Bayi çalışanları, yağ değişiminin orijinal yağ ile yapılması halinde bir sorun yaşamayacağımızı söylediler. Ancak piyasada çok fazla şikâyet olduğu için emin olamıyorum. Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.
Detaylar
Kim cevapladı?1.2T motorlu bir araç asla almam.
1.2 motorlu araçların 2023 model ve üstü olanların da kayış güncellendi. Daha dayanıklı. Lakin yine de kısa vadede kayış değişimi istiyor. Ara ara kontrol şart. 2023 öncesi kadar sorunlu değil artık.
Almayı düşündüğünüz araç 1.2 130 olanlar kayış kullanıyor.
1.2 136 beygir Hybrid olanlar zincire geçildi. Ek olarak 6 ileri çift kavrama.
Sizin almayı düşündüğünüz aracın motoru 130 HP olan versiyon mu?
Astra L'nin Hybrid'i yok ülkemizde, tek motor seçeneğiyle satılmakta.1.2 motorlu araçların 2023 model ve üstü olanların da kayış güncellendi. Daha dayanıklı. Lakin yine de kısa vadede kayış değişimi istiyor. Ara ara kontrol şart. 2023 öncesi kadar sorunlu değil artık.
Evet çok fazla şiikayet var, lakin 35-40 bin km arası kayış kayış filtrelerini değiştirmeye okeyseniz alınabilir. Şahsen bildiğim başka bir problemi yok.Herkese selamlar, elimizdeki 2015 model 85XXX km’deki Astra J Sedan aracımızı sıfır Astra ile değiştirmeyi düşünüyoruz. Araç baya hasarlı olmasına rağmen bayi 840.000 TL fiyat verdi (ilana koysak 750.000 TL’ye bile satabileceğimizi düşünmüyorum) değişim kampanyası ile. Tek korkum PSA grubundaki 1.2T motorla alakalı söylenen kayış problemi. Bayi çalışanları, yağ değişiminin orijinal yağ ile yapılması halinde bir sorun yaşamayacağımızı söylediler. Ancak piyasada çok fazla şikâyet olduğu için emin olamıyorum. Bilgisi olanlar bilgilendirirse sevinirim.
Astra L'nin Hybrid'i yok ülkemizde, tek motor seçeneğiyle satılmakta.
Evet çok fazla şiikayet var, lakin 35-40 bin km arası kayış kayış filtrelerini değiştirmeye okeyseniz alınabilir. Şahsen bildiğim başka bir problemi yok.
Evet biliyorum, lakin yine de konu sahibine sormak lazım teyit amaçlı. PSA yakında onlarada getirecektir Hybrid seçeneğini olmasa bile. Yavaş yavaş ona geçiyor bu grup çünkü.
2023 öncesinde çok fazla var, 23 sonrasında o kayış revize edildi. Eskisi kadar deformasyon yaşamıyor artık. Bu sorunsuz olduğu anlamına da gelmez tabi. Eski nesil kayışlarda var özellikle çok ciddi problemler.
Getirebilir, fakat o tarafta da şanzıman büyük soru işareti, EAT-8'den e-DCS6'ya geçmeleri. Motor çözülmüş olsa da şanzıman büyük bir bomba olarak geri geliyor.Evet biliyorum, lakin yine de konu sahibine sormak lazım teyit amaçlı. PSA yakında onlarada getirecektir Hybrid seçeneğini olmasa bile. Yavaş yavaş ona geçiyor bu grup çünkü.
2023 öncesinde çok fazla var, 23 sonrasında o kayış revize edildi. Eskisi kadar deformasyon yaşamıyor artık. Bu sorunsuz olduğu anlamına da gelmez tabi. Eski nesil kayışlarda var özellikle çok ciddi problemler.
Getirebilir, fakat o tarafta da şanzıman büyük soru işareti, EAT-8'den e-DCS6'ya geçmeleri. Motor çözülmüş olsa da şanzıman büyük bir bomba olarak geri geliyor.![]()
Katılıyorum kısa bir süre kullandım. Kararsızlık yaşatıyor. EAT8 kullanıcısıyım aktif olarak, bu şanzımanı Volvo bile kullanıyor farklı bir isim ile.
Hybrid motora malesef EAT8 uyumlu değil.
Soru işareti değil, direkt iyi değil denilebilir hatta.