Winner
Üstün
Hocam sisteminiz nedir?Hocam peki Windows'u bıraksak hangi düşük gereksinimli Linux dağıtımı kullanmalıyım?
Hocam sisteminiz nedir?Hocam peki Windows'u bıraksak hangi düşük gereksinimli Linux dağıtımı kullanmalıyım?
Güvenlik açığı falan yok. 2024'e kadar desteklendi 7. 2 ay falan oldu destek kesileli. 8.1 ise 2026'ya kadar.
Güvenlik açığı yok muNe kadar inanarak söylüyorsun sen onu... Her hafta farklı sıfır gün açığı çıkan sistem için. Muhtemelen sen Windows Update'i de kapatmışsındır sisteminde güvenlik güncellemeleri bir işe yaramıyor sandığın için.
Windows'un ipiyle kuyuya inilmez ki zaten desteklemeyi 2020'de bıraktıkları bir sistem için de sorumluluk almazlar. 2 ay değil yani.
POS cihazları ya da ticari makineler ya da devlet sistemleri için üretilen sistemin güvenlik güncellemelerini atıyorsun. POS cihazına git kur 8 Ekim'de desteği bitmiş dersin sağda soldaGördüğün gibi 8 Ekim 2024'te destek sonlanmış.![]()
Windows Embedded POSReady 7 - Microsoft Lifecycle
Windows Embedded POSReady 7, Sabit Yaşam Döngüsü İlkesi'ni izler.learn.microsoft.com
Sisteminiz nedir?Hocam peki Windows'u bıraksak hangi düşük gereksinimli Linux dağıtımı kullanmalıyım?
Normal PC'de de alabiliyoruz bu güncellemeleri.POS cihazları ya da ticari makineler ya da devlet sistemleri için üretilen sistemin güvenlik güncellemelerini atıyorsun. POS cihazına git kur 8 Ekim'de desteği bitmiş dersin sağda solda![]()
@Recep Baltaş hocamızın dediği gibi sisteminizin ne kadar eski olduğuna bağlı. Benim sistemim eski değil fakat ben Win7'yi tercihen kullanıyorum.
Al dostum sen, 3 ay önce desteği bitmiş sistemden güncellemelerini sen. Kırpılmış, POS ve ATM'ler için üretilmiş sistem için uygun sürücü de ara dur sonra. Windows 7'nin eski sürümleri SHA-2 ile imzalanmış sürücü desteği sunmuyor sana. Sunsa bile sürücülerin uyumunu da Windows garanti sunmuyor. Daha önce hiç kullandın mı? Neden POS sistemler için üretildiğinden haberin var mı? Uyumluluk sorunları da bunun cabası. Birçok eski programı yükle demişsin ama sistemin Vista'dan üstün bir uyumluluk sunduğu da yok. SHA-1 güncellemeleri de devre dışı. Yani ortalama bir USB sürücüsü yüklenmediği takdirde sistem çöp olacak ama olsun güvenlik güncellemesi alıyor (Almıyormuş, sorry).