Güvenlik açığı falan yok. 2024'e kadar desteklendi 7. 2 ay falan oldu destek kesileli. 8.1 ise 2026'ya kadar.

Güvenlik açığı yok mu :rofl::rofl: Ne kadar inanarak söylüyorsun sen onu... Her hafta farklı sıfır gün açığı çıkan sistem için. Muhtemelen sen Windows Update'i de kapatmışsındır sisteminde güvenlik güncellemeleri bir işe yaramıyor sandığın için.

Windows'un ipiyle kuyuya inilmez ki zaten desteklemeyi 2020'de bıraktıkları bir sistem için de sorumluluk almazlar. 2 ay değil yani.

Güvenlik açığı yok mu :rofl::rofl: Ne kadar inanarak söylüyorsun sen onu... Her hafta farklı sıfır gün açığı çıkan sistem için. Muhtemelen sen Windows Update'i de kapatmışsındır sisteminde güvenlik güncellemeleri bir işe yaramıyor sandığın için.

Windows'un ipiyle kuyuya inilmez ki zaten desteklemeyi 2020'de bıraktıkları bir sistem için de sorumluluk almazlar. 2 ay değil yani.
Gördüğün gibi 8 Ekim 2024'te destek sonlanmış.

Windows 7'nin ömrü dolalı çok uzun zaman oldu. En azından Windows 10 geçemiyorsa ve o sistemi kullanmak şartsa linux dağıtımlarına geçilmeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Winner, o attığın destekler kuruluş, devlet bilgisayarları için vb. verilen güvenlik güncelleştirmeleri. Normal kullanım için uygun değiller. Halen birçok devlet kuruluşu sistemlerini güncelleştirmedikleri için onlar için verilen destekler bunlar. Ama onların da yavaş yavaş artık sistemlerini güncelleştirmesi veya artık çok eski kaldıysa tümüylen değiştirmeleri gerekiyor.

@Recep Baltaş hocamızın dediği gibi sisteminizin ne kadar eski olduğuna bağlı. Benim sistemim eski değil fakat ben Win7'yi tercihen kullanıyorum.

Eğer benim gibi çıkabilecek potansiyel uyumluluk sorunlarıyla uğraşmak istiyorsanız kullanılabilir (VxKex bu sorunların çoğunu çözüyor); uğraşmak istemiyorsanız Win8.1 ya da Win10'un LTSB gibi hafif sürümlerine geçebilirsiniz. Eğer Win8.1'e geçerseniz güvenliğiniz için bu video'da ki adımları yapmanızı öneririm:

Win7/Win8.1'de modern tarayıcı kullanabilmeniz için Supermium ve r3dfox önerebilirim:

Son düzenleme:
Normal PC'de de alabiliyoruz bu güncellemeleri.
Al dostum sen, 3 ay önce desteği bitmiş sistemden güncellemelerini sen. Kırpılmış, POS ve ATM'ler için üretilmiş sistem için uygun sürücü de ara dur sonra. Windows 7'nin eski sürümleri SHA-2 ile imzalanmış sürücü desteği sunmuyor sana. Sunsa bile sürücülerin uyumunu da Windows garanti sunmuyor. Daha önce hiç kullandın mı? Neden POS sistemler için üretildiğinden haberin var mı? Uyumluluk sorunları da bunun cabası. Birçok eski programı yükle demişsin ama sistemin Vista'dan üstün bir uyumluluk sunduğu da yok. SHA-1 güncellemeleri de devre dışı. Yani ortalama bir USB sürücüsü yüklenmediği takdirde sistem çöp olacak ama olsun güvenlik güncellemesi alıyor (Almıyormuş, sorry). :hehehe:

Windows Server 2008 2026'a kadar güncelleme alacakmış. Bundan sonra onu önerirsin konularda.

Son düzenleyen: Moderatör: