2024'te AMD mi Intel mi?

Mevcutta soket avantaji olmasa bile su an AMD alirdim. Guc tuketimi ve sicakliklar arasinda da hatri sayilir farklar var.

Fiyat/Performans olarak hangisi daha iyiyse onu tercih etmekte fayda var, herhangi bir nedenden dolayı birisini diğerine tercih etmek çok saçma.

Önceden olsa marka önemli değil model ve bütçe önemli derdim. Ama herkesin dediği gibi AMD son yaptıklarıyla başarılı gidiyor.

AMD almak daha mantıklı. Hem soket olarak daha uzun ömürlü daha yeni nesillere yükseltebilirsiniz. Ayrıca enerji tüketimi ve sıcaklıklar Intel 14. nesillerde çok kötü.

AMD işlemcileri, Intel işlemcilerine göre daha fazla çekirdek oluyor. Bu sayede, çoklu görevlerle uğraşırken daha yüksek bir performans elde edebiliyoruz. Ayrıca, AMD işlemcileri, Intel işlemcilerine göre bir tık daha ucuz gibi. Benim de tercihim AMD olurdu ki öylede oldu

Vallahi senelerdir kullandım R5 3600 hiçbir sorun yaşamadım kimisi Intel diye ısrar ediyor ama kendisi bilir.

Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim fikirleriniz için arkadaşlar.
Hiç AMD kullanmadım yeni bir deneyim olacak benim için.

Acelen yoksa sonraki nesil işlemcileri bekleyip ona göre karar vermek lazım. Son nesillere bakacaksak AMD daha tercih edilir görünüyor çünkü daha az güç tüketip benzer performansı verebiliyor. Ben de işlemciden memnunum ama AMD çipsetlerinin uyumluluk ve stabilite sorunları mevcut, işlemcilerin kaliteleri arasında da orantısızlıklar var. AMD bir türlü Intel'in çipsetlerinde sağladığı stabilite ve sürücü kalitesini yakalayamadı. İşlemcilerin silikon kalitesi konusunda da şüphem var, benimle aynı işlemciyi alıp 360mm radyatörlü soğutucu olmasına rağmen boşta ısınma yüzünden frekans düşüren işlemciler mevcut. Neyse ki ben şanslıydım, bende ısınma sorunu yok.

Intel'in sonraki nesil işlemcileri iyi olursa tekrar Intel'e geçmeyi düşünüyorum bu sorunlar yüzünden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…