Aynen hocam bende beklemedeyim zaten yeni nesil islemcileri en mantıklısı bu zaten.Acelen yoksa sonraki nesil işlemcileri bekleyip ona göre karar vermek lazım. Son nesillere bakacaksak AMD daha tercih edilir görünüyor çünkü daha az güç tüketip benzer performansı verebiliyor. Ben de işlemciden memnunum ama AMD çipsetlerinin uyumluluk ve stabilite sorunları mevcut, işlemcilerin kaliteleri arasında da orantısızlıklar var. AMD bir türlü Intel'in çipsetlerinde sağladığı stabilite ve sürücü kalitesini yakalayamadı. İşlemcilerin silikon kalitesi konusunda da şüphem var, benimle aynı işlemciyi alıp 360mm radyatörlü soğutucu olmasına rağmen boşta ısınma yüzünden frekans düşüren işlemciler mevcut. Neyse ki ben şanslıydım, bende ısınma sorunu yok.
Intel'in sonraki nesil işlemcileri iyi olursa tekrar Intel'e geçmeyi düşünüyorum bu sorunlar yüzünden.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Her zaman ki gibi parası olana Intel, parası olmayana AMD.
HDDKullanıyorum
Üstün
Her zaman ki gibi parası olana Intel, parası olmayana AMD.
Parası olan falan değil konu hocam eğer her sene soket değiştirecek kadar saf bir tüketici iseniz Intel'den devam.
Parası olan falan değil konu hocam eğer her sene soket değiştirecek kadar saf bir tüketici iseniz Intel'den devam.
Bunları sorun eden adamın maddi sorunları vardır hocam. Her seferinde soket değiştirecek kadar parası yok demektir. Parası olan adam ise soket vs bilmez basar geçer kast ettiğim bu.
Hocam isterse maddi durumu über olsun, enayi değilse her seferinde soket değişme masrafına girmez. Tabi über zengin birinin böyle bir şeyi umursayacağını sanmam da mantıklı olan biri böyle bir şey yapmaz en azından.Bunları sorun eden adamın maddi sorunları vardır hocam. Her seferinde soket değiştirecek kadar parası yok demektir. Parası olan adam ise soket vs bilmez basar geçer kast ettiğim bu.