1577

Uzman
Makaleler
2
Bu hem öğrenciler için eziyet, hem de okuyan öğretmen için ayrı eziyet. Yıl olmuş 2024, koskoca devlet bu sistemi e-Devlet'e vs. entegre etse ne güzel olacak. Kim bilir kaç yıldır aynı defter türünü 12. sınıf öğrencilerine veriyorlar doldursunlar diye ve ne doldurulmalı onu da kimse doğru düzgün bilmiyor. Ayrıca sene sonu da tüm sayfalar doldurulmuş şekilde istiyorlar. En klişe olayı ise staj defterine her hafta ne yaptığını fotoğraflarda ayrıntılı açıklayarak yazman gerekmesi. Şunu bir siteye entegre etseler ne fotoğraf çıkartmakla uğraşacak öğrenciler, ne de öğretmenler keşfedilmemiş bir dilin el yazısını okumakla uğraşacaklar.

Ben bu sistemin 2024'de halen var olması aşırı saçma ve gereksiz kağıt masrafı olduğunu düşünüyorum.

Bu hem öğrenciler için eziyet, hem de okuyan öğretmen için ayrı eziyet. Yıl olmuş 2024, koskoca devlet bu sistemi e-Devlet'e vs. entegre etse ne güzel olacak. Kim bilir kaç yıldır aynı defter türünü 12. sınıf öğrencilerine veriyorlar doldursunlar diye ve ne doldurulmalı onu da kimse doğru düzgün bilmiyor. Ayrıca sene sonu da tüm sayfalar doldurulmuş şekilde istiyorlar. En klişe olayı ise staj defterine her hafta ne yaptığını fotoğraflarda ayrıntılı açıklayarak yazman gerekmesi. Şunu bir siteye entegre etseler ne fotoğraf çıkartmakla uğraşacak öğrenciler, ne de öğretmenler keşfedilmemiş bir dilin el yazısını okumakla uğraşacaklar.

Ben bu sistemin 2024'de halen var olması aşırı saçma ve gereksiz kağıt masrafı olduğunu düşünüyorum.
Hocam günümüz eğitim sistemi öğrencileri bu tür saçmalıklarla çok fazla uğraştırdığı için öğrencileri eğitimden ve okuldan soğutuyorlar. Ben de öğrencilik zamanımda bir hiç uğruna onlarca A4 kağıdı, dosya vb. harcadığımı bilirim ve bana bunların katkısı hiç olmadı. Sanki amaç bir şey öğretmek değil de öğrencinin vaktini çalmak gibi bir şey.

2020 yılında pandemiye girmeden önce de benim staj defterini herkesten önce bitirip vermeme rağmen pandemi başlayınca defterleri devre dışı bırakınca çok sinirlenmiştim. Bu ülkenin her sisteminde bir saçmalık var da belli kesimi bazı şeylere razı, yapacak pek bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de staj defteri dolduracağım sıra şablonu kendim tasarlayıp Word üzerinden tüm defteri doldurmuştum. Yetkili hocalarıma sorduğumda onlar da onay verdiler, kimse böyle bir şey yapmamış koca okulda tek ben düşünüp yapmışım. Siz de sorup öyle yapabilirdiniz ama galiba teslim süresi yaklaşıyor ancak yapacak arkadaşlar varsa sorup şanslarını denesinler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zorunlu yaz stajım için 80 iş günü için defter doldurmuştum. Aşırı saçma bir şey, hayır her gün aynı şeyi yapıyorum ve dedikleri tek şey aynı şeyleri yapıyor olsan bile aynı şeyleri yazma...

Zorunlu yaz stajım için 80 iş günü için defter doldurmuştum. Aşırı saçma bir şey, hayır her gün aynı şeyi yapıyorum ve dedikleri tek şey aynı şeyleri yapıyor olsan bile aynı şeyleri yazma...
Kısaca sana yaptığın iş hakkında yalan söyle demişler. Bu şey gibi: Garsona iş sonrası rapora her zaman "yemek servisi yaptım" yazma demek gibi bir şey.

Kısaca sana yaptığın iş hakkında yalan söyle demişler. Bu şey gibi: Garsona iş sonrası rapora her zaman "yemek servisi yaptım" yazma demek gibi bir şey.
Zaten haftanın 6 günü restorandayım, kalan 1 günde bu boktan nane için ayırmak zorunda kalıyorum. Millet naylon staj yapıp yüksek puanlar aldı ben ise 72 aldım.

Biz e posta olarak yollamıştık. Bomboş iş zaten, kimisi hiç istemiyor, kimisi okula gelip kontrol bile etmiyor. Bazıları da işi olabildiğince yokuşa sürüyor. Şans.