Kamera önemli değil pil önemli değil eski olması önemli değil Nokia N95 de aynı işi görecektir.

Çoğu insan gibi her eksikliği sanki evrensel bir sorunmuş gibi abartan biri değilim. Gerekmediği sürece fotoğraf çekmiyorum, telefonun şarjı o gün idare eder, etmez ne olur ne olmaz diye temkinli davranıyorum. Bunlar için cebimden 2 asgari maaşın eksilmesini de saçma buluyorum. Aslında bunların çoğu telefon sahibinin yapması gereken şeyler ancak bu sorunlarla uğraşmak istemeyen kişi parasını verip alabilir.

Sırf arkasında elma var diye yıllanmış telefonlar alınmasına tabii ki karşıyız fakat yeni nesil iPhone modellerini almak isteyen gayet de alabilir. Zaten illa iPhone istiyorum diyen birine kimse yok Android alacaksın demiyor burada. Ayrıca insanlar böyle bir bütçeyle iPhone kullanma lüksüne sahip değil maalesef.

Eski nesil iPhone kullanmakta bir tercihdir hocam. Arkadaşımız belirtmiş Android'e bulaşmak istemediğini. Bu durumda o fiyatlara göre alınabilecek IPhone'lar önerilmeli diye düşünüyorum.

Hocam buradaki insanlar iPhone karşıtı. Ben de zamanında konu açtım sanki Android'in avukatları gibi ölümüne savunuyorlar. Burada bu konuya herkes eminim hayır diyerek Android telefona yönlendirecektir. İçinizden ne geçiyorsa onu alın ancak XS Max bence tercih edilmemeli. Şu an kendi fikrim iPhone 13'ten aşağı alınmaz. iPhone 13'lerde hazır dip fiyatlardayken tercih edilebilir.

Haklısınız eski zaten bakılırsa iPhone 13'te 3 4 yıl sonra desteği kesilecek. Aklımda tek soru Apple Intelligence gerekli bir özellikmi diye düşünüyorum uzaktan bakıldığında Siri'nin gelişmiş hali gibi geliyor bana tam ne işe yarayacağını bilmiyorum benim açımdan, mantıklı kullanılacak bir özellikse gerçekten paraya kıyıp destekleyen modeller alınmalımı bunun için?

Apple Intelligence 15 Pro gerektiriyor minimum. Eğer iPhone kullanmak istiyorsanız bence çok da kafanıza takmayın. Bütçeniz yettiğince ikinci elden temiz bir iPhone alın kullanın.

Haklısınız eski zaten bakılırsa iPhone 13'te 3 4 yıl sonra desteği kesilecek. Aklımda tek soru Apple ıntelligence gerekli bir özellikmi diye düşünüyorum uzaktan bakıldığında Siri'nin gelişmiş hali gibi geliyor bana tam ne işe yarayacağını bilmiyorum benim açımdan, mantıklı kullanılacak bir özellikse gerçekten paraya kıyıp destekleyen modeller alınmalımı bunun için?

Intelligence ne işe yarıyor bende tam bilmiyorum. Yapay zeka olduğunu biliyorum. Yapay zeka olarak düşünüldüğünde Samsung çok daha üstün ama intelligencedan gidersek 16e, 16 ve üstü modelleri kapsıyor. Yapay zeka çok kullanan biri iseniz işinize bence yarar ve olması gereken özellik. Ben yapay zeka ile çok fazla haşır neşir değilim bu yüzden 2 3 aya 13 veya 15 almayı planlıyorum.

Haklısınız eski zaten bakılırsa iPhone 13'te 3 4 yıl sonra desteği kesilecek. Aklımda tek soru Apple ıntelligence gerekli bir özellikmi diye düşünüyorum uzaktan bakıldığında Siri'nin gelişmiş hali gibi geliyor bana tam ne işe yarayacağını bilmiyorum benim açımdan, mantıklı kullanılacak bir özellikse gerçekten paraya kıyıp destekleyen modeller alınmalımı bunun için?

Apple'ın AI ı iyi değil. Çok da gerek yok o yüzden.
Ama bence iPhone alacaksan paraya kıyıp iyi model al uzun süre kullan bence. Ama gerek yok dersen 2.el 13 vs bakabilirsin.

Bu yüzden 2 3 aya 13 veya 15 almayı planlıyorum.

Lütfen artık sıfır 13 almayın. 16e ve 15 aşağı sıfır IPhone'lar alınmaz artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 11 almaktan daha mantıklıdır diye düşünüyorum. Ayrıca tasarım olarak aşırı hoşuma giden iPhone modeli. Eski olmasa ben de almayı düşünmüştüm fakat güncel bir cihaz almaya karar verdim.

Maalesef, ancak Android modellerde bile o fiyat bandında bir telefon alınacaksa en geç 3 4 sene içinde yavaşladığını belli ediyor. iPhone 7'im de bile 9 yıllık bir telefon olmasına rağmen hala akıcılığını hissedebiliyorum arada sırada bir takılma yaşanıyor sadece.
Muhtemelen iPhone'un ikinci eline verdiğin parayla Android tarafında sıfır aldınız ve bu yorumu yapıyorsunuz.

Android'de iyi bir cihaz alırsanız 3-4 senede asla kasamaz. Daha geçen aylara kadar ben S9+ kullanıyordum 2018 çıkışlı olması lazım. Kasma donma 0'dı. iPhone'cu arkadaşlarım bile inanmıyordu ellerine alınca gördüler olayı. Ekranı kırınca değiştirdim. iPhone aldım beğendim ama Android daha safe geliyor bana.

iPhone 11 bak derim. Evet XS Max daha premium ama 11'in ömrü daha uzun olur.