Diğer kartlar hikaye 16 GB 12 GB falan isterse 5000 serisi olsun fark etmiyor. En önemli şey VRAM'dir; yani yapay zekayı ciddi şekilde kullanmak istiyorsanız öncelik VRAM'lerdir. Tabi sizin tercihiniz, bir şey diyemem.
Hocam zaten 5070 Ti var VRAM kötü durumda sayılmaz.

Bilemeyiz, stabilite sorunu olabilir de olmayabilir de. Dual olayı için 4 slot lazım sana bu mantıkta. Çok tavsiye edilmez açıkçası, ön görülemez senaryo bunlar. DDR5'te böyle en azından.
Deneyip başarısız olunursa zarar etmeden satmak tek yol o halde. Zaten fiyatı düşmüyor.

Bana 24 GB VRAM yetmiyor, daha büyük modeller kullanmak istediğim için. Tabi kişiye bağlı, 30B modelleri karta sığdırmak güzel olay.
Quantize edilmiş hallerini kullanıyorum LLM için Q6, image için FP8/NVFP4 gibi. NVFP4 50 serisinde hızlı çalışıyor ve daha optimize.

Eski seri kartları istemiyorum çok profesyonel değil işim zaten. Bir yandan oyunlardaki destek zaten önemli, kartı değiştirmeyeceğim uzun bir süre. Asıl amacın RAM'lere daha fazla zam gelmeden bunu değerlendirmek.

3 tane kullanırsak şansım daha fazla olur mu?
Daha fazla zam gelmeyecek ztn. Ben öyle tahmin ediyorum sonuçta normal kullanıcı talebi baya bı artınca illaki bir firma büyük bir arz yapar.

Quantize edilmiş hallerini kullanıyorum LLM için Q6, image için FP8/NVFP4 gibi. NVFP4 50 serisinde hızlı çalışıyor ve daha optimize.
Doğrudur, tabii bir şey diyemem; 4 bit üstü iyi performans verebiliyor modeller.

Ben kas gücünden çok VRAM'dan yanayım çünkü potansiyel atıyor; daha büyük modelleri kullanabiliyorsun.

Daha fazla zam gelmeyecek ztn. Ben öyle tahmin ediyorum sonuçta normal kullanıcı talebi baya bı artınca illaki bir firma büyük bir arz yapar.
Bana da korkutmak için söylüyorlar gibi geliyor. Yeni işlemcilerde IMC daha iyi gelirse belki 4 bellek kullanımı bu kadar korkutmaz.

Doğrudur, tabii bir şey diyemem; 4 bit üstü iyi performans verebiliyor modeller.

Ben kas gücünden çok VRAM'dan yanayım çünkü potansiyel atıyor; daha büyük modelleri kullanabiliyorsun.
Siz LLM mi kullanıyorsunuz sadece?

Bana da korkutmak için söylüyorlar gibi geliyor. Yeni işlemcilerde IMC daha iyi gelirse belki 4 bellek kullanımı bu kadar korkutmaz.

Patriot seni zora sokabilir, alıp dene. Aktif soğutman da yok, dip dibe 4x16 DR takacaksın. Bazı şeyleri gözden geçirmen lazım. 4 DIMM DR için 3600 MT/s ancak açabilen var mesela.