İnceleme 2026'da RX 580 deneyimi

Lusyz

Uzman
Selam dostlar, bütçesi kısıtlı olup sistem toplamak isteyenlere yol göstermesi adına taze bir kullanıcı deneyimimi paylaşmak istedim.

Yakın zamanda kullandığım GTX 1050 Ti kartımı 2.300 TL'ye elden çıkartıp, üzerine sadece 50 TL ekleyerek Dolap uygulaması üzerinden Sapphire Nitro+ RX 580 4 GB modelini satın aldım. Kartın kutusu, faturası ve hatta CD'sine kadar duruyordu; önceki sahibi tarafından oldukça temiz saklanmış ve içi hiç açılmamış bir kart.

Teknik Durum ve Performans​

Şu an sistemi i5-3470 işlemci ile kullanıyorum. Doğal olarak bazı oyunlarda darboğaz yaşıyorum ancak grafik ayarlarını bir tık yükselterek yükü karta bindirip bu sorunu dengeliyorum (Kısa süre içinde AM4 platformuna geçiş yapacağım).

• WattMan Durumu: Bir kez karşılaştım ancak RX 500 serisi için "hoş geldin hediyesi" diyebiliriz; kullanımı engelleyen kronik bir sorun yaratmadı.
  • Oyun Deneyimi: Darboğaz sebebiyle net FPS değerleri vermek yanıltıcı olabilir ancak Forza Horizon 4 gibi oyunlarda 1050 Ti ile kıyaslanmayacak bir akıcılık söz konusu.

Sonuç ve Tavsiye​

RX 580, bütçe dostu sistemler için hâlâ çok güçlü bir seçenek. Daha önce iki yıl boyunca RX 570 kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki doğru ayarlarla hâlâ her oyunu oynatabilen bir kart.

Eğer elinizde 1050 Ti gibi bir kart varsa ve bütçeniz kısıtlıysa, çok küçük farklarla RX 580'e geçmek performans anlamında çağ atlatacaktır. Hiç ekran kartı olmamasındansa uygun fiyata bir RX 580 alıp oyunların tadını çıkarmak en mantıklısı.

Sizin bu fiyat bandındaki tercihiniz ne olurdu? Sorularınız varsa yanıtlayabilirim.

1650 Super tercihim olurdu bu bütçede.
8GB'lık model bile gerisinde . Aynı zamanda yüksek güç tüketimi de bana göre eksi.

Kelepir fiyata R5 3600 çok iyi gidebilir bu sisteme.

Geçen sene 8GB versiyonu 1800'e alıp 2500'e satmıştım. İyi ki kurtuldum diyorum, saçma sapan WattMan hataları vardı anlamadığım şekilde. Ama oynatıyordu oyunları. Her neyse, millet herhalde kafalarını NVIDIA diye üşütmüş. 2300TL GTX 1050 Ti nedir be? Yarı fiyatına 1000-1200TL'ye R9 290X var. En azından 1050 Ti'den güçlü kart. Neyse, hayırlı olsun.

Kelepir fiyata R5 3600 çok iyi gidebilir bu sisteme.

Şu an 1800 2.000 TL arasına anakart işlemci bundle kovalıyorum. Bundleyi aldıktan sonra RAM alacağım 1 adet 8'lik. Sonra 3600 alacağım. Her ay 2K falan harcamayı planlıyorum. Sonuç 8K'ya 3600 ve RX 580 sistem çıkacak.

1650 Super tercihim olurdu bu bütçede.
8 GB'lık model bile gerisinde . Aynı zamanda yüksek güç tüketimi de bana göre eksi.

3000 3500 TL arasında o kart. Çok abartılacak bir fark yok. 1.500 TL üstüne vermek için.

Siz de biliyorsunuz 4800'e aldığım sistemin içinden çıkmıştı

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu anda bir köşede Ryzen 5 2600 16 GB RAM RX580 8 GB sistemim yatıyor. Ekran kartındaki çözemediğim bir sorun yüzünden kaldım öyle en sonunda laptop alınca uğraşmayı bırakmak zorunda kaldım. Belki bir gün geri döndürmeye çalışırım üniversite işlerim bitince.

Biraz undervoltaj ve underclock ile kart inanılmaz rahatlıyor, bir de eski bir sürücü kurduğumuzda uygun bir driver ile harika oluyor. Ne WattMan ne siyah ekran kalıyor. Sistemimiz aşırı benzer bu arada. Ben de i5 3.nesil kullanıyorum. Aynı ekran kartına sahibiz.

Pro Edition çok yakışıyor sürücü olarak bir de minimal olarak kurunca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…