- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Thanos
Üstün
2028'e kadar yeni oy hakkı açılan gençler olacak, bunla beraber buna rağmen çoğunluğu gençlerin olan CHP'nin ucu ucuna kazanacağını düşünüyorum. Tabii 2028'e kadar seçim olursa, anlayana çok şey anlatıyor.Bence %100 ihtimalle AKP seçimi tekrar kazanacak. Ne yapar bilmem ama öyle olacak. Sizin öngörünüz ney?
Evet çok iyi ve sistematik düşünmüşsünüz. Seçimin gerçekleşip gerçekleşmemesi bile aslında iktidarın elinde biz sadece değilmiş gibi görüyoruz.2028'e kadar yeni oy hakkı açılan gençler olacak, bunla beraber buna rağmen çoğunluğu gençlerin olan CHP'nin ucu ucuna kazanacağını düşünüyorum. Tabii 2028'e kadar seçim olursa, anlayana çok şey anlatıyor.![]()
Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
2028'e kadar yeni oy hakkı açılan gençler olacak, bunla beraber buna rağmen çoğunluğu gençlerin olan CHP'nin ucu ucuna kazanacağını düşünüyorum. Tabii 2028'e kadar seçim olursa, anlayana çok şey anlatıyor.![]()
Her secim ayni seyler soyleniyor. Genclein yasi dolacakmis da yeni kisiler oy verecekmis de. AKP Genclik kollarinin kac tane uyesi var hocam bak bakalim. Etrafta CHP'li gencten cok daha fazla sayida AKP'li genc var. Ve emin ol CHP'lilerin oy hakki acilirken AKP'li gencler ayni yasta kalmiyor. Ben CHP'nin kazanbilecegini dusunmuyorum. Kazansa bile cok cok az bir farkla kazanir ki bu da bir basari degil. Bu saatten sonra kazansa ne kazanmasa ne? Zaten degisen cok sey olacak ama neticede yine her sey ayni kalacak.
Iktidarin en zayif doneminde kazanamayan adamlar 2028'de biraz zor kazanir. AKP salmisti her seyi ne de olsa kazaniyoruz diye. Belediye Secimlerinde Yozgat'i bile alamayinca kendilerine geldiler. Hic olmadigi gibi calisiyorlar. Tabii calismaktan kastimi siz anladiniz. Gitgide daha da gucleniyor ve ozellikle sosyal medyayi cok iyi kullaniyorlar. Belediye Baskanlarini cok iyi kullaniyorlar. AKP'li Belediyeler harbiden calisiyor ve AKP disindaki Belediyeler harbiden tek bir civi bile cakmiyorlar. AKP kendine bir suru genci cekiyor. Devamli cikarli veya cikarsiz gencler onlarin safina katiliyor. Bunlardan bazilari gercekten destekci. Cogu ise biktim ulkeden en azindan kendimi kurtarayim kafasindalar. Bu yazdiklarim cogu kisinin zoruna gidecek. Devamli sosyal medyada bilgisayar basinda oturan muhalifler bana kizip saldiracaklar belki ama olay bundan ibaret.
Saflarina cektikleri gencler, devamli oy veren yasli kesim, eyt'liler, zamaninda basortu sorunundan magdur olmus kadinlar, yeni Suriye rejimine verilen maddi manevi destekten ve iki hukumet arasindaki iliskilerden dolayi Turkiye'de yasayan Suriyeliler, ozellikle son olaylardan sonra Kürtler vb. pek cok yeni eski oy verecek adam var. Taraflarini iyice guclendirdiler. CHP devamli kendi topuguna sikiyr ve kendine zarar veriyor. Buna karsin AKP hem kendini guclendirmeye devam ediyor hem de CHP'yi gucsuzlestiriyor. Bir tarafta gelisen ve saldiran taraf, bir tarafta kendine saldiran ve karsi taraftan saldiri goren taraf var. Kendinizi bosuna kandirmayin bence. CHP'nin yaptigi tek bir sey soyleyin guclenmek ve taraf cekmek adina. Ne sosyal medyada varlar ne de sokakta. Oysa AKP her yerde. CHP milleti sokaga davet ederek, Turk markalarini boykot ederek, dis ulkelerden yardim isteyerek, surekli Selahettin Demirtas lafini soyleyerek kendisine oy verenleri de kaybediyor, ilimli ve kararsiz vatandasa da resmen bize verme git AKP'ye ver biz kotuyuz diyrlar. Belediyeleri ise calismiyor. Zaten gucsuz durumdalarken resmen kazanmak istemiyormus gibi davraniyorlar. Yok yolsuzluk olaylari (gercek veya yalan) yok cplerin toplanmamasi yok sokaklarda domuzlarin suru halinde dolasmasi. Oysa AKP belediyeleri beklenmedik sekilde calisiyorlar.
Bunlari AKP'ye destek olsun diye yazmiyorum. Gercekleri anlatiyorum. Bu gercekleri gozunuzu yumup bu gercekleri anlatanlara karsi tavir alirsaniz eger kazanma ihtimalini asla yok. Ha yok bu gercekelri gorup ona gore hareket ederseniz o zaman bi ihtimal.
Zaten daha iktidara gelemeyen, iktidarin en zayif oldugu zaman baskan secilemeyen adamlar sansa bala secilseler ne yaparlar o da muamma. Herhalde ben secilecegimi dusunmuyordum, oylesine girdim secime eglence olsun diye deyip istifa falan ederler.
Uyuyan Sincap
Üstün
Bence %100 ihtimalle AKP seçimi tekrar kazanacak. Ne yapar bilmem ama öyle olacak. Sizin öngörünüz ne?
Biz yaşadığımız sürece AKP seçim alamayacak. Ben Muharrem İnce destekçisi olarak ilk oyumu CHP'ye vereceğim. CHP'nin kazanacağını öngörüyorum.
Sen yaşadığın sürece AKP kazanıyor zatenBiz yaşadığımız sürece AKP seçim alamayacak. Ben Muharrem İnce destekçisi olarak ilk oyumu CHP'ye vereceğim. CHP'nin kazanacağını öngörüyorum.
Daha tüm adaylar belli bile değil, tahmin yapmak için biraz fazla erken. Ancak şu an muhalefet önde gidiyor gibi duruyor.
@Charles Smith şu anki Cumhurbaşkanı maalesef kendi partisinin yönettiği belediyelere benzer şekilde operasyonlar düzenlenmiyor. Zaten medyaya yansımadığı için de bilemiyoruz şu an AKP belediyelerinde nasıl yolsuzlukların döndüğünü... Keza kayyum taktiği ile de CHP'nin belediyelerine çökülmeye çalışılıyor ki Allah'tan o meclislerde CHP çoğunlukta olduğundan yeni belediye başkanı da CHP'li oluyor.
Zaten AKP kaybederse bunun en büyük faktörü büyük ihtimalle ekonomi olacak.
Hiçbir yönetim sonsuza kadar devam edemez. Ben şu an 21 yaşındayım ve doğduğumdan beri AKP iktidarı dışında bir yönetim göremedim. Ülkeyi biraz da başkaları yönetsin, eğer beğenilmezse zaten ilk seçim yine değişir yönetim. Yeter ki şu 2002'den beri devam eden zincir kırılsın.
Zaten AKP kaybederse bunun en büyük faktörü büyük ihtimalle ekonomi olacak.
Hiçbir yönetim sonsuza kadar devam edemez. Ben şu an 21 yaşındayım ve doğduğumdan beri AKP iktidarı dışında bir yönetim göremedim. Ülkeyi biraz da başkaları yönetsin, eğer beğenilmezse zaten ilk seçim yine değişir yönetim. Yeter ki şu 2002'den beri devam eden zincir kırılsın.
Uyuyan Sincap
Üstün
Yaşadığım derken oy verdiğim anlamında diyorum. Benim oyum CHP ye olacak. Biz bu iktidarı değiştireceğiz!
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.