Gömülü olduğu için çene cerrahı ameliyatla çekti bende, önce ikiye yardı dişi genişletip çekti, antibiyotik ve ağrı kesici kullandım sonra.
Arkadaşlar 20'lik dişini çektiren arkadaşlar varsa yazarsa süper olur. Bu aralar çok ağrı yapıyor. Çektirmek istiyorum fakat biraz korkuyorum. Acı durumu vs. nasıl oluyor?
Yok ben birkaç kere anestezi ile çektirdim diş hiç hissetmiyorsun, fakat anestezi bittikten sonra ne olacak ondan biraz tırstımHiç acımıyor, lokal anestezi yapılıyor. Diş çekilirken sadece doktorun hareketlerini anlıyorsun o kadar.
Dişin boyutuna ve tipine göre değişiyor çekim süreci. Benim 20'lik dişim çok değişik bir yapıya sahipti ve şekli falan da farklıydı ve çekilirken biraz zorlandım ama bu zorlanma acı değil kasılma gibi. Onun dışında çekildikten sonra biraz garip hissediyorsunuz ama 4 5 günde eski halinize dönersiniz bir sıkıntı olmazsa.
Geçmiş olsun, bu süre zarfında yemek yerken o kısmı çok fazla kullanmamaya çalış. Zira yemek artıkları girip koku bile yapabiliyor. Bir hastamızda öyle olmuştu, geri gelip temizletmek durumunda kalmıştı. Dikkatli olmanda fayda var. Ayrıca sigara içiyorsan bir hafta kadar içmemeye çalış. İlgili alanın iyileşmesini hızlandırmak için önemli.@AceTeq, @GIRD4P, @GIRD4P, @BeyazAslan, @emre259, @SunseTTime, @tobisto, @085, @Cnote,
Güncelleme: Arkadaşlar dişi çektirdim, çekim sırasında herhangi bir ağrı hissetmedim, baskı olarak da doktor elleriyle biraz baskı yaptı ama hiç rahatsız etmedi sadece dişi çıkardığını anladım katır kutur ses gelince ama herhangi bir acı olmadı yani, sadece ameliyat sırasında bir tane daha iğne yaptılar onu hissettim, şu an normal bir insan gibiyim anesteziden 1 saat falan geçti evdeyim, ağrı kesici olarak da DeX forte var. Bu kadar.
Geçmiş olsun, bu süre zarfında yemek yerken o kısmı çok fazla kullanmamaya çalış. Zira yemek artıkları girip koku bile yapabiliyor. Bir hastamızda öyle olmuştu, geri gelip temizletmek durumunda kalmıştı. Dikkatli olmanda fayda var. Ayrıca sigara içiyorsan bir hafta kadar içmemeye çalış. İlgili alanın iyileşmesini hızlandırmak için önemli.
@anilx geçmiş olsun. Anestezinin etkisi geçtikten sonra kemik ağrısı hissetmeye başlayacaksın ve şişme gözlemleyeceksin. Endişe etme. Ağrı kesicilerini kullan kısa süre içerisinde toplarsın. O bölgede kan dolaşımı hızlı olduğundan mıdır nedir çok hızlı toplarıyor damak çevresi.