30362

Becerikli
Merhaba. Bugün yatırım amaclı 2 tane 22 ayar gram altın aldım. Ama 22 ayar gram altın alarak hata mı yaptım ve altınları tekrardan bozdurup 24 ayar mantıklı olur mu? Yardımcı olabilecek birisi varsa şimdiden teşekkür ederim. (Not: Normalde 24 ayar almayı düşünüyordum ama babamın zoruyla 22 ayar aldım aldım.)

Arkadaşın dediği gibi altın altındır fakat 24 ayar almak uzun vade konusunda daha avantajlıdır. Yatırım içinse şu anki altını elinde tutman daha mantıklıdır.

Bozdurup 24 ayara geçmeye çalışma, al-sat makasından dolayı durduk yere elindeki parayı eritirsin. Olan olmuş, elindeki yine de altın uzun vadede değerini korur.

Şu an finansal açıdan en mantıklı hareket, bu altınları dokunmadan saklamak. Panik yapıp değiştirmeye çalışmak, 22 ayar almaktan daha büyük bir hata olur. Paranı batırmadın ya da zarar etmedin aslında sadece en mükemmel seçeneği değil, iyi seçeneği almış oldun. Altın altındır, uzun vadede o ufak makas farkı devede kulak kalır.

Fark etmez 22 ya da 24. ikisinin de kendine ait değerini korur. Ons altın ya da Türkiye'de 'gram altın' yükselince 22 ayar altın düştü diye bir şey olmaz.

Gram altın alman önemli ayarı sadece yatırım yaptığın miktarı belirler. İşçilik dahil oöan herhangi bir altın almadığın sürece yatırım olarak her ayar ve gramaj kabul edilebilir.
Örneğin ben bazı zamanlar lisedeyken 0.25 gram 22 ayar altın bile almıştım.