Bütçe
25.000 TL

xwa

Yetkin
Merhabalar,
Ailem bana bilgisayar almak istediklerini söylediler, 3 sene önce söz vermişlerdi şimdiye nasipmiş.

25.000 TL bütçe verdiler, pek üstüne çıkmamam gerektiğini söylediler.
Sizce hazır sistem mi alınmalı? Tek tek mi toplanmalı? 2. El mi bakılmalı?

Bence 4060'lı ve DDR5 olanlara bakın.
Açıkcası benim için hala DDR5 çok erken, hala tam fiyat olarakta oturmuş değil bana kalırsa. DDR4 sistemlerde yavaş yavaş piyasadan çekiliyor gibi... Bilemedim.

2. el ise en mantıklısı o. O değilse de hazır sistemler ayrı ayrı toplamaktan daha mantıklı.
2. El'de bazı şeyler sıfırından daha pahalı oluyor, ayrıca hangi parçaları seçmeliyim ondan da pek emin değilim. Bütçe dağıtım konusunda iyi biri değilimdir.

2. El toplarsam 2080 Ti almayı düşünüyorum.

Açıkcası benim için hala DDR5 çok erken, hala tam fiyat olarakta oturmuş değil bana kalırsa. DDR4 sistemlerde yavaş yavaş piyasadan çekiliyor gibi... Bilemedim.

2. El'de bazı şeyler sıfırından daha pahalı oluyor, ayrıca hangi parçaları seçmeliyim ondan da pek emin değilim. Bütçe dağıtım konusunda iyi biri değilimdir.

2. El toplarsam 2080 Ti almayı düşünüyorum.
2000 serisi eskide kaldı 3000 bile gereksiz artık. 4000 alırsınız.

Açıkçası benim için hala DDR5 çok erken, hala tam fiyat olarak da oturmuş değil bana kalırsa. DDR4 sistemlerde yavaş yavaş piyasadan çekiliyor gibi... Bilemedim.

2. el toplarsam 2080 Ti almayı düşünüyorum.

2. elde bunun gibi sistemler varken neden 4060 ile aynı performansta olan ve daha fazla güç tüketen 2080 Ti.

AMD tavsiye etmiyorum hiç bir insana. Kendilerine acı çektirmek istemiyorlarsa. 6000'de bile devam ediyor şu zırva hatalar, çökmeler.
CUDA yok, DLSS yok, Nvidia Broadcast yok, Nvidia Shadowplay yok. AMD alamam.

2000 serisi eskide kaldı 3000 bile gereksiz artık. 4000 alırsınız.
2080 Ti ikinci elde çok uygun fiyatta, güç tükettiği doğru fakat hala taş gibi olduğu gerçeğini değiştirmez.

AMD tavsiye etmiyorum hiçbir insana. Kendilerine acı çektirmek istemiyorlarsa. 6000'de bile devam ediyor şu zırva hatalar, çökmeler.

Diğer parçalar uyumlu olduğu sürece 6000 ve sonraki serilerde sorun yaşanma ihtimali az oluyor benzer olarak bu sisteme bakılabilir (daha derin araştırmalar ile daha iyileri bulunabilir)