25 yaşında üniversiteye başlanır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 30001
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 530

30001

Üyecik
Merhaba,

Lise ikide okulu bıraktım pisman olup aciktan bitirdim üniversite de okumak istiyorum ama aciktan değil. Örgün eğitimden aldığım bilgiyi ve tadı aciktan alamadım. Sadece sınavlara giriyorsun ondan puan almak da kolay olmuyor aldığın diploma meslek hayatında bir ise yaramıyor üni okuyan arkadaşlarıma "Aciktan değil dimi?" diye soran iş yerleri oldu.

Hayatta çok fazla pişmanlıklarım var. Girdiğim iş yerlerinden hiçbir verim alamadım. Herkes birbiriyle rekabet içinde eziyorlar paranı vermiyorlar. Haliyle benim de mental durumum etkilendi. İş konusunda yüzüm gülmüyor. Saygılı merhametli diksiyonu düzgün biriyim yaşananları hak etmiyorum. Keşke okuyup iyi yerlere gelseydim diyorum. Sürekli saçma sapan islere girip aynı yola çıkmaktan yoruldum. Bir yol katedemedim bari bir hayalimin peşinden gideyim. Okumayı seven biri olmasam hiç uniye başlamak istemezdim. Okuma boş ver zamana yazık diyenler oluyor. Kafam çok karışık. Geç mi okumak için? Yasitlarimdan okulu bitirip evlenenler oldu. Benden de evlilik bekleyecekler illa ki ama düşünmüyorum. Ne yapmaliyim sizce?

İki yıllık mı dört yıllık mı daha iyi olur? Ne bölümü önerirsiniz yasim 24 biraz işlerim var halletmem gereken bu sürede para da biriktirecegim 25-26'yi bulur. Yaşımdan küçük gösteriyorum beni görseniz en fazla 18 dersiniz. Bu avantaj olur mu bilmiyorum. Cevaplarınızi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumanın yaşı yoktur. Bende hemen hemen senin gibi üniversiteye geç başladım. 2023 yılında 20 yaşında başladım üniversiteye ve 2 yıl hazırlık okudum. Şimdi 22 yaşındayım ve bu sene bölümüme başlayacağım. Pişman mıyım, hayır. Benim yaşımda arkadaşlarım mezun olup iş buldu ya da bazıları okudu işsiz kaldı. Bunlar benim için hiç önemli değil di ki hala değil. Benim yüksek lisans, doktora gibi isteklerim de var okuduğum bölümden dolayı ve ailem her zaman bunun tartışmasını yapıyor. Yaşın 30a gelince mi iş hayatına atılacaksın falan filan. Diyeceğim varsa hayalin, durma koş peşinden

52 yaşında hemşirelik okuyan tanıdığım var ve başka şehirde okuyor oğlu da başka şehirde okuyor.

Geç kalman kaybettiğin anlamına gelmez.

22 yasinda basladim, lise arkadasim 23 o da simdi baslayacak, baska bir arkadasim 27'de basladi, annem 30 küsürde basladi. Ögrenmenin yasi yoktur reis zaten döktürmüs edebiyati o fidani dikmenin en iyi ikinci zamani simdi.

Garanti iş bulacağın bir bölüm veya üniversite değilse o yaştan sonra vakit harcamamak lazım.

45-50 yas hazırlık okuyanları gordum, okursun.

Okunabilir ama iki türlü durum var. Ya maddi yönden çok rahatsınızdır o zaman istediğin yerde okursun. Kafan rahattır. Beklentin olmaz. İkinci durumda da ciddi olarak işe girmek için okursanız da sağlam bir üniversite olması lazım örneğin ODTÜ gibi.

Kimse sizi yükseltmez, siz kendinizi yükselteceksiniz. Oku ama çok iyi bir yerde olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…