Testo Unit

Üstün
Makaleler
4
Hey gidi hey. Lisedeyken liseye geçecekler için tavsiye konularına "altı üstü lise abartmaya gerek yok" derdim ancak şimdi ben de benzer durumdayım. 😂

Çok kısa bir süre içerisinde İstanbul'dan ayrılıp Erzincan'a geçeceğim ve tıp serüvenim başlayacak inşallah. Üniversiteye gitmiş/giden/fikri olan hocalarımdan tavsiye ve bekliyorum. Şu an daha reşit bile değilim (2008'liyim) yasal olarak bir evrağa falan ihtiyaç olur mu üniversitede?

İlk haftadan tek kalmaktan korkup saçma sapan insanların olduğu ortamlarda bulunma. Az olsun, öz olsun. Sonra başın ağrır. Kaliteli bir öğrenci topluluğu varsa katılıp, aktif bir öğretim hayatı geçirebilirsin. Ayrıca eğitim hayatın boyunca makale taraması yapman gerekeceğini göz önünde bulundurursak yabancı dilini şimdiden geliştirmeye başlayabilirsin.

Çok kasılmana gerek yok, herkes ilk kez şehir dışına gidecek, akışına bırakmaya rahat olmaya bak.
İlk haftalar arkadaşların dediği gibi aynen, gereksiz insanlarla bir arada olmana gerek yok ama bunu abartıp tamamen yalnız da takılma çünkü ilk haftalar çok çabık gruplaşma oluyor yalnız kalabiliyorsun uzun süreler.
Genel olarak hocalarla çok atışmamaya bak, bir hocadan hoşlanmasan bile çok uğraşma, o senle çok daha fazla uğraşabilir çünkü.
Ayrıca başka bir şehre gidiyorsun, o şehrin insanlarını tanımaya bak, İstanbul'dan Erzincan gibi bir şehre geçince ben köye mi geldim diye çok da tribe girme, alışırsın :D

Ayrıca eğitim hayatınca makale taraması yapman gerekeceğini göz önünde bulundurursak yabancı dilini şimdiden geliştirmeye başlayabilirsin.

Tüm yaz AI ile İngilizce yazıştım. Şu an teknik İngilizce hariç İngilizce seviyem iyi.

Kimseye fazla bulaşma ve mümkünse kimse ile kavgalı olma. Başına iş alma riskin liseden bile fazla (kendimden biliyorum)

Kendimce takılan biriyim.

Çok kasılmana gerek yok, herkes ilk kez şehir dışına gidecek, akışına bırakmaya rahat olmaya bak.
İlk haftalar arkadaşların dediği gibi aynen, gereksiz insanlarla bir arada olmana gerek yok ama bunu abartıp tamamen yalnız da takılma çünkü ilk haftalar çok çabık gruplaşma oluyor yalnız kalabiliyorsun uzun süreler.
Genel olarak hocalarla çok atışmamaya bak, bir hocadan hoşlanmasan bile çok uğraşma, o senle çok daha fazla uğraşabilir çünkü.
Ayrıca başka bir şehre gidiyorsun, o şehrin insanlarını tanımaya bak, İstanbul'dan Erzincan gibi bir şehre geçince ben köye mi geldim diye çok da tribe girme, alışırsın :D

Yok memleketim benim orası. İnsanı çok iyi.🙂

Eğer yurtta kalacaksanız oda arkadaşlarınız ile iyi geçinmeye çalışın olaki aranızda alıp veremediğiniz bir olay oldu sonu pek iyi bitmiyor.
Eşyalarınızı olabildiğince paylaşmayın bazı kişiler bu olayın suyunu çıkartabiliyor.

Diğer hocalarımın da dediği gibi arkadaş çevrenizi iyi seçin. Üniversitede lisedekinden daha çok zeka seviyesi ileri olan kişiler var.

Bölümünüzün üst sınıfları ile tanışma fırsatınız olursa geri çevirmeyin gerek hocalar gerek sınavlar hakkında yardımcı olabiliyorlar.

Bu arada hocam bölümünüz nedir?

Eğer yurtta kalacaksanız oda arkadaşlarınız ile iyi geçinmeye çalışın olaki aranızda alıp veremediğiniz bir olay oldu sonu pek iyi bitmiyor.
Eşyalarınızı olabildiğince paylaşmayın bazı kişiler bu olayın suyunu çıkartabiliyor.
Çok şükür annanemin evinde kalacağım. Yurt derdim yok.
Bu arada hocam bölümünüz nedir?
Tıp.
Diğer hocalarımın da dediği gibi arkadaş çevrenizi iyi seçin. Üniversitede lisedekinden daha çok zeka seviyesi ileri olan kişiler var.

Bölümünüzün üst sınıfları ile tanışma fırsatınız olursa geri çevirmeyin gerek hocalar gerek sınavlar hakkında yardımcı olabiliyorlar.
Umarım dediğiniz gibi olur. Lise 5 hiç istemiyorum açıkçası.

Dersle alakalı öneride bulunayım. İlk bir yıl genelde Tıp fakültesinde sınıfta kalınır. Lise tarzı ya da üniversite sınavı tarzı düşünülür komite ya da kurul ne deniyorsa sizin okulunuzda bunlara 1 hafta kala falan çalışmaya başlanılır. Eğer böyle çalışırsan sen de yüksek ihtimal kalırsın. Kesinlikle günü gününe çalışman şart ve eğer ki bölümün ingilizceyse mesleki ingilizceye alışman biraz sürüyor ilk 2 komite falan sürüyor onun için de bence erkenden bir kelime listesi yap. Günü gününe derken de çok tedirgin olma işlenen derslere 1-2 saat baksan günde yeterli ilk başlarda tabii ki komite yaklaşırken o süreyi baya arttırman lazım. Hayırlı olsun şimdiden.

Dersle alakalı öneride bulunayım. İlk bir yıl genelde tıp fakültesinde sınıfta kalınır. Lise tarzı ya da üniversite sınavı tarzı düşünülür komite ya da kurul ne deniyorsa sizin okulunuzda bunlara 1 hafta kala falan çalışmaya başlanılır. Eğer böyle çalışırsan sen de yüksek ihtimal kalırsın. Kesinlikle günü gününe çalışman şart ve eğer ki bölümün ingilizceyse mesleki ingilizceye alışman biraz sürüyor ilk 2 komite falan sürüyor onun için de bence erkenden bir kelime listesi yap. Günü gününe derken de çok tedirgin olma işlenen derslere 1-2 saat baksan günde yeterli ilk başlarda tabii ki komite yaklaşırken o süreyi bayağı arttırman lazım. Hayırlı olsun şimdiden.

Bölüm Türkçe hocam. Okul serbest çalışma saati diye bir şey koymuş her gün 2 ders. O zamanlar önceki günü tekrar ederek sosyal hayatı bloklamadan ilerlemeyi planlıyorum. Komite yaklaşınca zaten dünyadan disconnected olacağız.🤣 Benim merak ettiğim normal takılıp sınıfı geçmek ile hayatsız gibi ders çalışmanın bir farkı var mı? Şu an onun tercihini yapnaya çalışıyorum rahat mı geçsem hayatsız gibi ders mi çalışsam.