Bütçe
25000

pcsimcap

Çalışkan
Merhaba. Daha önce MSI 274qpx 2K 240Hz 27 inç IPS monitör aldım ama ekranın ortasında 1 ölü piksel olduğu için iade ettim. Şimdi yeni monitör arayışındayım ve OLED monitör alma fikri aklıma yattı. Sizce OLED alınır mı? Yoksa IPS devam mı? Valorant, CS, Marvel rivals tarzı rekabetçi oyunlar oynuyorum ve dizi film de izliyorum. Benim için yüksek Hz ve düşük gecikme değerleri önemli. Tabii ki ekran kalitesinde önemli. 2K 27 inç OLED monitörler şu an da aklımda.

Bazı aklımda ki modeller:

Bu monitör fiyatı uygun ve listemin başında:

Bu monitör üsttekinin 360 Hz versiyonu normal fiyatı 28k ama kamu personeli olduğum için indirim var. 21k ya düşüyor. Şu an stok yok. Stok gelince aynı fiyatta olur mu bilmiyorum. Stok gelip gelmeyeceğide belli değil. Beklemeli miyim?

AOC, ASUS, Corsair'in OLED monitörleride var ama 28-30 k ya çıkmak gerekiyor. İlk attığım monitör varken bu kadar para da vermek istemiyorum. Zaten bütçeyi çok aşıyor. O farka değeceğini düşünmüyorum.

Merhaba. Daha önce MSI 274qpx 2K 240Hz 27 inç IPS monitör aldım ama ekranın ortasında 1 ölü piksel olduğu için iade ettim. Şimdi yeni monitör arayışındayım ve OLED monitör alma fikri aklıma yattı. Sizce OLED alınır mı? Yoksa IPS devam mı? Valorant, CS, Marvel rivals tarzı rekabetçi oyunlar oynuyorum ve dizi film de izliyorum. Benim için yüksek Hz ve düşük gecikme değerleri önemli. Tabii ki ekran kalitesinde önemli. 2K 27 inç OLED monitörler şu an da aklımda.

Bazı aklımda ki modeller:

Bu monitör fiyatı uygun ve listemin başında:

Bu monitör üsttekinin 360 Hz versiyonu normal fiyatı 28k ama kamu personeli olduğum için indirim var. 21k ya düşüyor. Şu an stok yok. Stok gelince aynı fiyatta olur mu bilmiyorum. Stok gelip gelmeyeceğide belli değil. Beklemeli miyim?

AOC, ASUS, Corsair'in OLED monitörleride var ama 28-30 k ya çıkmak gerekiyor. İlk attığım monitör varken bu kadar para da vermek istemiyorum. Zaten bütçeyi çok aşıyor. O farka değeceğini düşünmüyorum.
- OLED vs IPS: Öncelikle OLED monitörler, çok yüksek kontrast oranı ve derin siyahlar sunarak genel görüntü kalitesi açısından üstündür. Ancak, IPS paneller de geniş izleme açıları ve iyi renk doğruluğu sunar. Rekabetçi oyunlarda IPS paneller yüksek yenileme hızı ve düşük gecikme süreleriyle de avantaj sağlar.

- Model Seçimi:
- Samsung Odyssey OLED G6 (27", 240Hz): 240Hz ile oldukça iyi bir seçenek. Düşük gecikme süresi ve iyi renk performansı sunar. Eğer fiyatı uygun ve ihtiyaçlarınıza uyuyorsa, iyi bir tercih olabilir.
- Samsung Odyssey OLED G6 (27", 360Hz): Eğer bu modeli 21k'ya alabiliyorsanız, beklemek iyi bir seçenek olabilir. 360Hz tazeleme hızı, rekabetçi oyunlar için avantaj sağlar.

- Stok Durumu: 360Hz modelin stok durumu belirsiz olsa da, bu modelin beklentide kalmaya değer olduğunu düşünebilirsiniz. Eğer başka bir model bulamazsanız veya acil bir ihtiyaç yoksa beklemek mantıklı olabilir.

- Alternatif Modeller: AOC, ASUS ve Corsair markalarının OLED monitörleri için bütçenizi aşmanıza gerek yoksa, IPS modeller üzerinden değerlendirme yapın. Ancak, bu noktada fiyat-performans dengesini de göz önünde bulundurmalısınız.

- Sonuç: Eğer sabretme durumunuz varsa, 360Hz modelin stoklara gelmesini beklemek faydalı olabilir. Ancak, acil bir alım yapmanız gerekiyorsa, 240Hz modeli değerlendirin. İki model de iyi performans sunuyor.

Corsair'in Xeneon 240 modeli iyi değil, ilk nesil WOLED panel kullanıyor, bu da oldukça düşük parlaklık ve kötü bir Text Clarity sunduğu anlamına geliyor.

OLED G6 alabilirsin, o bütçede ondan daha iyisi pek yok, eksi/artı olarak görülebilecek tek noktası mat bir panel kullanıyor olması. OLED'lerde parlak ekran yaygın çünkü. Mat olmasından ötürü bir miktar canlılığı öldürüyor lakin güneşli veya ışıklı bir odada monitörü kullanıyorsan ekranı görebilmek açısından mat olması bir artı unsur.