Fark etmez. İnsanlar kendini garanti almak için yazabiliyor. Bu yüzden genel kontenjan düşmesi etkiler. Özellikle hukuk çok tercih edilen bir bölüm. Fakat net bir şey diyemeyiz. Gelebilir de gelmeyebilir de. Bu yüzden senin de kendini garantiye almak için daha düşük sıralamayla alan yerleri de yazman lazım. Beklemek dışında yapabilecek pek bir şey yok. Umarım istediğiniz yer gelir.
Fark etmez. İnsanlar kendini garanti almak için yazabiliyor. Bu yüzden genel kontenjan düşmesi etkiler. Özellikle hukuk çok tercih edilen bir bölüm. Fakat net bir şey diyemeyiz. Gelebilir de gelmeyebilir de. Bu yüzden senin de kendini garantiye almak için daha düşük sıralamayla alan yerleri de yazman lazım. Beklemek dışında yapabilecek pek bir şey yok. Umarım istediğiniz yer gelir.
@Winner ben artık bu puan/sıralama meselelerine çok yabancıyım. Gelir mi gelmez mi bilmiyorum ama kulağa 26 binlik bir sıralamaya sahip birinin 30-35 binlik bir yere yerleşecektir gibi geliyor. Her iki şehirdeki hukuk fakültelerini bilmiyorum ama ikisi de yeni açılmış fakülteler olabilir. Yine de benzer bir konunuzdaki yazdığım mesajı aşağı bırakıyorum:
Öncelikle bu sıralama/puan meselelerine artık çok uzak olduğum için yorum yapamıyorum. Yine de üniversite tercihinizde birtakım genel bilgilendirme yapmak istedim.
Şayet kariyer planınızda uygulamacı (avukat, hakim, savcı) olmak varsa hangi üniversitede mezun olduğunuz çok önemli değil. Kendinizi mesleğe başladıktan sonra geliştirecek ve fark yaratacaksınız. Çünkü uygulamacı olup mesleğe başladığınızda fakültede öğrendikleriniz ile uygulama arasında oldukça fark olduğunu maalesef çokça göreceksiniz. Bir nevi hukuku yeniden öğrenmiş olacaksınız.