ahlatgem

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar iyi günler. MacBook M2 16 GB 256 GB SSD 27000 TL'ye alacağım.

Pil devri 2 maksimum kapasite %100.

PT'den alınmış faturası var. Ben Tekirdağ'dayım laptop İzmir'de, abim alacak laptopu.

MDM kilidi var mı yok mu ben bunu nereden öğrenebilirim? Laptopu alırken nelerine dikkat etmeliyim, şirket hediye etmiş adama ama ben MacBook'tan anlamıyorum nasıl yol izlemeliyim?

Arkadaşlar iyi günler. MacBook M.2 16 GB 256 GB SSD 27.000 TL'ye alacağım.

Pil devri 2 maksimum kapasite %100.

Pt'den alınmış faturası var. Ben Tekirdağ'dayım laptop İzmir'de, abim alacak laptopu.

MDM kilidi var mı yok mu ben bunu nereden öğrenebilirim? Laptopu alırken nelerine dikkat etmeliyim, şirket hediye etmiş adama ama ben MacBook'tan anlamıyorum nasıl yol izlemeliyim?

Sıfırlarsanız karşınıza çıkar MDM. Fiyat iyi garantisi varsa alınabilir. Parmak izi ve True Tone'a dikkat edin, kutu fatura ve cihazdaki seri no eşleşiyor mu diye bakın kamera, mikrofon ve hoparlörleri test edin, pil döngüsüne bakın, alttaki vidaları kontrol edin aşınma var mı diye, iCloud hesabınızı girip çıkın.

Son düzenleme:
Sıfırlarsanız karşınıza çıkar MDM. Fiyat iyi garantisi varsa alınabilir. Parmak izi ve True Tone'a dikkat edin, kutu fatura ve cihazdaki seri no eşleşiyor mu diye bakın kamera, mikrofon ve hoparlörleri test edin, pil döngüsüne bakın, alttaki vidaları kontrol edin aşınma var mı diye, iCloud hesabınızı girip çıkın.
Hocam ürünün sahibi bilgisayarı sıfırlamış, ikinci kez sıfırlamama gerek var mı? Bir de şu true tone olayını nasıl hallederim? Ekran sarılık şeysi mi hocam o?

Şu an Hallo ekranında laptop, yarın saat 7 gibi almaya gidecek abim, yapacaklarını yazı olarak attım abime. Misafir olarak giriş yapsak sıkıntı olur mu internete bağlı bir şekilde. Misafir olarak girsek MDM ekranı yine gelir dimi?

M serisi MacBook alırken RAM'den kısmayın SSD işini harici alarak çözebiliyorsunuz.
Hocam ram 16 gb yeterli mi? Kısmayın derken 8 lik olanı almayın mı demek istediniz?

Hocam adam laptopun şirketten hediye edildiğini söyledi, PT faturası falan var, mdm için 2 kere sıfırlamama gerek var mı?

Hocam ürünün sahibi bilgisayarı sıfırlamış, ikinci kez sıfırlamama gerek var mı? Bir de şu True Tone olayını nasıl hallederim? Ekran sarılık şeysi mi hocam o?

Şu an hallo ekranında laptop, yarın saat 7 gibi almaya gidecek abim, yapacaklarını yazı olarak attım abime. Misafir olarak giriş yapsak sıkıntı olur mu internete bağlı bir şekilde. Misafir olarak girsek MDM ekranı yine gelir değil mi?

Hocam RAM 16 GB yeterli mi? Kısmayın derken 8'lik olanı almayın mı demek istediniz?

Hocam adam laptopun şirketten hediye edildiğini söyledi, pt faturası falan var, MDM için 2 kere sıfırlamama gerek var mı?

Ne olur ne olmaz sıfırlayın kısa sürüyor zaten. Yapacağından değil de bypass atmak kolay. True Tone parlaklığın oradan ayarlanıyor sarılık şeysi dediğiniz şey. 16 günlük kullanım için gayet yeterli hatta fazla bile.

Ne olur ne olmaz sıfırlayın kısa sürüyor zaten. Yapacağından değil de bypass atmak kolay. True Tone parlaklığın oradan ayarlanıyor sarılık şeysi dediğiniz şey. 16 günlük kullanım için gayet yeterli hatta fazla bile.
Tamamdır hocam guest olarak girmem de bir sıkıntı var mı?

iCloud u atlasam yani onu kast ediyorum.

Hallo ekranındaysa zaten başka bir e posta istemez değil mi?

Gerçekten temiz gibi duruyor ama ilginç normalde şirketler pek MacBook Air vermezler, daha çok Pro falan verirler. Alınır mı? Alınır, fiyatı iyi. M2 çip çok güçlü, 16 GB RAM yeterli, 256 GB SSD günlük kullanım için yeter ama yetmezse de harici SSD seçeneğiniz var.

Tamamdır hocam guest olarak girmem de bir sıkıntı var mı?

ICloud'u atlasam yani onu kast ediyorum.

Hallo ekranındaysa zaten başka bir e-posta istemez değil mi?

Bedavaya almıyorsunuz bence normal olarak girin kurulum yapın. Merhaba ekranındayken MDM kilidi açabiliyorlar sanırım muhtemelen temizdir de ne olur ne olmaz diye bakmak lazım.

Bedavaya almıyorsunuz bence normal olarak girin kurulum yapın. Merhaba ekranındayken MDM kilidi açabiliyorlar sanırım muhtemelen temizdir de ne olur ne olmaz diye bakmak lazım.
Hocam iCloud girişi yapsam aşırı uzatır mı durumu? Abim iPhone 13 kullanıyor kendi hesabını girse sıfırlarken bir ton şeyle uğraşmaz değil mi?

iCloud girişinden önce sormuyor mu zaten MDM yi hocam? O zaman ghost ile girmem de bir problem olmaz gibi.

Hocam iCloud girişi yapsam aşırı uzatır mı durumu? Abim iPhone 13 kullanıyor kendi hesabını girse sıfırlarken bir ton şeyle uğraşmaz değil mi?

iCloud girişinden önce sormuyor mu zaten MDM'yi hocam? O zaman ghost ile girmem de bir problem olmaz gibi.

MDM'yi cihazı açtığında soruyor fakat sıfırlayıp bypass atarsan sanki sıfırlanmış MDM'siz gibi açarsın o yüzden ek olarak sıfırlayın diyorum. Sıfırlarsanız iCloud girmenizede gerek yokmuş. Bazen sıfırlamaya rağmen giriş yapmadan iCloud sormadığı için önermiştim fakat fixlenmiş o.