2K için RX 7800 XT vs RTX 4070 Super

Bütçe
25.000 ₺'ye kadar
Dark Maxima V30 hocam. 3 fan + 1 egzoz dahili, üst tarafa ID-Cooling'in 120 mm fanını taktım.
Sorun yaşayacağınız sanmıyorum Palit ile. Ben yerinizde olsam onu tercih ederdim. Aradaki barem çok fazla çünkü Gigabyte ile.

Her 3 fanlı da iyi değil şimdi hocam kendimizi kandırmayalım. 3 fanlıları ezip geçen 2 fanlı model çok. Bu düz mantıktan da öte artık tasarım ve AR-GE'den ibaret. Kim iyi geliştiriyorsa en ince detayına kadar, bir yerde o öne çıkıyor kesinlikle.

Hocam ben hayırlı olsun derim. Sorun yaşatacak bir ürün almadınız. Taksitten dolayı bi tık pahalıda olsa güzel ürün. Ponos MS4'ü niye iptal ettiniz?

Hocam ben hayırlı olsun derim. Sorun yaşatacak bir ürün almadınız. Taksitten dolayı bir tık pahalıda olsa güzel ürün. Ponos MS4'ü niye iptal ettiniz?

Teşekkür ederim hocam daha iyileri sizlerin olsun. Bu süreçte yorum yapan diğer arkadaşlarla birlikte özellikle siz, @pawEn ve @2254 çok yardımcı oldunuz sağ olun var olun .
Önde en alttaki fan çalışmıyordu, kabloyu yuvaya taktığımda tüm fanlar dönüyor fakat en alt fan 1 kez tekleyip tamamen duruyordu. Düzelmeyince anında iade talebi oluşturup ertesi gün geldiği gibi kargoladım. Gönderici Amazon, Satıcı Teknobiyotik bu arada. Amazon ile konuyla ilgili telefonda birkaç kez görüştüm sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Yaklaşık 1 hafta sonra para iadem yapıldı. Kardeşim yaklaşık 1 yıldır Maxima V30 kullanıyor, çok da memnundu, aynısını alıp geçeyim dedim yine Amazon + Teknobiyotik ikilisinden aldım, çok şükür en ufak sorun yok, şu an aktif olarak kullanıyorum.

Dostlar RAM'i sabah, anakartı da az önce teslim aldım. RAM'de bir sıkıntı yok, sağlam paketlenmiş fakat anakartın dış kutusu resmen parçalanmış. Neyse ki anakartın kutusu sağlam. Bir de siz göz atın, resimleri yükledim.

Çift kat patpatla geldi, adamlar sapasağlam göndermişler. N11'den QP satıcılı almıştım.

Anakartın dış kutusu bu şekilde. Cidden yazık o kadar para verip ürün alıyoruz paketlemeye bak. Hepsiburada satıcılı.

Bu kutuda bir sorun yok, sağlam.

Anakart da bu şekilde. Jelatini sağlam ve bantlı. Sağına soluna dikkatlice bakmaya çalıştım, bir sıkıntı göremedim.

Son düzenleme:
QP'nin paketlemesi gerçekten başarılı.

Qp'nin paketlemesi gerçekten başarılı.

Evet QP ve Elmacık sağlam bir şekilde paketleyip gönderdi. Hepsiburada çok şaşırttı beni. Onlarca siparişim var oradan, hiç hasarlı kargo almamıştım. Bakalım ekran kartı nasıl gelecek . Hala kargolamadılar. Sistemde tahmini teslimat cumartesi olarak gösteriyor.

Dostlar dün sistemi kurdum. AIDA üzerinden tüm parçalara kısa bir test yaptım, bir sorun gözükmüyor. Tüm bileşenler, özellikle ekran kartı buz gibi ve sessiz çalışıyor. Dün İtopya'dan bu monitörü Philips Evnia 27M2N5500 sipariş ettim. Eksik bir şey kalmadı çok şükür. Monitörden yana da bir sıkıntı çıkmazsa işlem tamam.
Bu arada İtopya artık Vatan gibi monitörleri test etmiyormuş. Alacak arkadaşların bilgisine.

Son düzenleme:
4070s rakibi 7900GRE'dir. Üstte @pawEn hocam zaten 7900GRE hh önermiş. Ben tercihimi 4070s ex Gamer'dan yana yaptım. 7900GRE daha yüksek FPS'ler veriyor fakat NVIDIA'da da RTX ve DLSS var. Gerisi size kalmış.

Hocam onlarca test videosu izledim RX 7800XT bile yer yer RTX 4080e kafa tutuyor.
Siz RX 7800XT'nin bir ust modelinin RTX 4070s e denk oldugunu soyluyorsunuz.
RX 7800XT'nin rakibi RTX 4070 Ti'dir.
Bu videoda bunu kanitlar nitelikte
Ayrica sunu soylemek isterim RTX ve DLSS isin icerisine katmadan bahsediyorum saf kas gucu olarak.

Reis attığın videoda kendi gösteriyor zaten. 12 oyun ortalamasında 7800XT 99 FPS alırken 4070 Super 108 FPS alıyor. Dakika 8:28 açıp kendin bakabilirsin. 1440p Ray Tracing ve DLSS kapalı şekilde. Sen hangi kısma baktın da 4070 Super'in 4080'e kafa tuttuğunu gördün merak ettim doğrusu. Videoya da baktım hiçbir yerde bırak 4080'i 4070 Super'i bile geçemiyor.
12 oyun ortalaması buyur bak. Kendi attığın video.

Hayir ben sunu soylemek istiyorum fps/price, NVIDIA şu anda o konuda aşırı berbat durumda
Ovarell olarak kafa tuttugunu soylemedim yer yer kafa tuttugunu soyledim hatta yanlış degilsem Warzone'da en yuksek FPS'i AMD tarafi veriyor en basiti bu sekilde aciklayabilirim sana.

NVIDIA'nın da kendine göre alıcısı var. Pazar payının %88'lik kısmı NVIDIA tarafında şu an. Her 100 insandan 88 tanesi NVIDIA alıyor. Demek ki sadece F/P olmak yetmiyor. AMD'nin NVIDIA kartlara göre daha iyi çalıştığı oyunlar var evet. Onlarda 3-5 tane falan. Oyunların %90'lık kısmında 4070 Super daha iyi performans veriyor.

Hocam iste tamamen algi zaten o yuzden h/e Class'dan cekildi AMD rekabet edemediginden degil
Nasıl şu anda Intel kotu islemci uretmesine ragmen alicisi var onun gibi bir şey bu da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…