TREFI 65535 yapabilirsin oyunda hata vermez genelde, testte hata verebilir. O da aklında olsun, daha yapılabilecek bir şey yok. Muhtemelen sınırdasın zaten bellek kontrolcü için, üstü olmaz.

@Ünsal İçmez'i de etiketleyeyim, belki örnek alır, o da bir gün 6400 açacak inanıyorum :D

Daha sıkılıştırma deneyeceğim bir değer var mı?
Nitro ayarları en iyi 1/2/1 şeklinde mi oluyor?

TEST222.webp

1:30 saat testini de dün gece bekledim yaptı sorunsuz geçti.
ZenTimings'te A2, B2 değerlerine baktım birebir aynı.
@Ünsal İçmez

Son düzenleyen: Moderatör:
1:30 saat testinide dün gece bekledim yaptı sorunEki Görüntüle 185365suz.
Zentimingste A2 ,B2 değerlerine baktım birebir aynı.
En iyisi 1-2-0 ama boot etmez sistem yüksek ihtimalle. GDM Disable deneyebilirsin, Gear Down Mode-Disable. Yine sistem boot etmeyebilir. Bu ayarları profil olarak kaydet BIOS içerisinde, sistem açılmazsa Clear CMOS yapman gerekebilir. Önce GDM Disable dene, stabilse öyle kullan. 1-2-0 yüksek ihtimalle stabil olmaz.

Eki Görüntüle 185365
1:30 saat testinide dün gece bekledim yaptı sorunsuz geçti.
Zentimingste A2 ,B2 değerlerine baktım birebir aynı.
ZenTimings alt kısımdan A2-B2 şeklinde seçebiliyorsun, 2 RAM'i de SS at, 36-36 şeklinde mi PHY kısmı. Onları eşitleyebilirsin bir de. @elninolaz

En iyisi 1-2-0 ama boot etmez sistem yüksek ihtimalle. GDM Disable deneyebilirsin, Gear Down Mode-Disable. Yine sistem boot etmeyebilir. Bu ayarları profil olarak kaydet BIOS içerisinde, sistem açılmazsa Clear CMOS yapman gerekebilir. Önce GDM Disable dene, stabilse öyle kullan. 1-2-0 yüksek ihtimalle stabil olmaz.

ZenTimings alt kısımdan A2-B2 şeklinde seçebiliyorsun, 2 RAM'i de SS at, 36-36 şeklinde mi PHY kısmı. Onları eşitleyebilirsin bir de. @elninolaz

Akşam bunları da deneyeceğim bakalım son noktası ne diye.
Profil kayıtlarım var SS de aldım.
Teşekkür ederim desteklerin için.

Eki Görüntüle 185365

1:30 saat testini de dün gece bekledim yaptı sorunsuz geçti.
ZenTimings'te A2, B2 değerlerine baktım birebir aynı.
@Ünsal İçmez
1758008509488.webp

Şunu Disable deneyeceksin, Gear Down Mode, yine bu ayar DRAM Timings içinde olmalı, bakarsın ona. Bir de A2-B2 ayrı ayrı at, şu kısımdan seçiyorsun:

1758008558749.webp

Akşam bunları da deneyeceğim bakalım son noktası ne diye?
Teşekkür ederim desteklerin için.
Son noktası GDM Disable+1-2-1 Nitro ya da GDM Enable + 1-2-0 Nitro. Ötesi yok zaten. FCLK 2200 falan deneyebilirsin ama 2133 stabilse orada kal, uğraştığına değmez FCLK. 2133 yeterli 6400 1:1 mod için.

Sistem boot etmezse bazen safe mod atıyor birkaç kez training failure olunca, eğer hiçbir şekilde açılmazsa Clear CMOS yapman lazım JBAT1 pinlerinden power switch 0 alıp yapman daha iyi olur. Bu 2 JBAT1 pini arasına 15 sn tornavida dokundurman yeterli. Sonrasında BIOS Factory reset oluyor. @elninolaz

Eki Görüntüle 185367

Şunu Disable deneyeceksin, Gear Down Mode, yine bu ayar DRAM Timings içinde olmalı, bakarsın ona. Bir de A2-B2 ayrı ayrı at, şu kısımdan seçiyorsun:

Eki Görüntüle 185368

Son noktası GDM Disable+1-2-1 Nitro ya da GDM Enable + 1-2-0 Nitro. Ötesi yok zaten. FCLK 2200 falan deneyebilirsin ama 2133 stabilse orada kal, uğraştığına değmez FCLK. 2133 yeterli 6400 1:1 mod için.

Sistem boot etmezse bazen safe mod atıyor birkaç kez training failure olunca, eğer hiçbir şekilde açılmazsa Clear CMOS yapman lazım JBAT1 pinlerinden power switch 0 alıp yapman daha iyi olur. Bu 2 JBAT1 pini arasına 15 sn tornavida dokundurman yeterli. Sonrasında BIOS Factory reset oluyor. @elninolaz
O konulara hakimim anakartta arkasında direk buton var.
Bu şekilde denemelerde büyük kolaylık sağlıyor.

1758008880003.webp

Şu PHY kısmı A2-B2 için 36-36 olacak, GDM Disable iken 35-35 olacak. Sende farklıysa DRAM Timings-PMU Training-ArdPtrInitval değerini manuel diyip 0-1-2 deneyeceksin sırasıyla, genelde 2 değerinde 36-36 ya da GDM Disable iken 35-35 trainler. @elninolaz Latency avantajı veriyor bu da. 1 DPC kartlar auto yapıyor bunu, seninki 2 DPC kart olduğundan bu şekilde elle yapmak zorundasın.

BIOS içerisinden şu ayarları kapatabilirsin bir de:

SMEE-TSME-IOMMU-SVM Mode, ek olarak Bank Swap ayarını Swap APU olarak değiştir. @elninolaz

SMEE ayarı MSI'da yoktu sanki, diğer dediklerimi kapatabilirsin, Swap APU yapman da daha iyi olur.

Son düzenleme:
1758043932618.webp

High voltaj mod açıp 1.46 VDD'ye CL28 dener misin bir de, VDDIO ve VDDQ 1.4 kalsın. @elninolaz 1.5 saat test yaparsın yine.

1758044407545.webp

Max yapacağın bu olur GDM Enable+1-2-0 Nitro. GDM Disable iken 1-2-0 stabil olamaz, o imkansıza yakın. CL26 için ise voltaja abanmak lazım, CL28+1-2-0 Nitro deneyebilirsin ayrı ayrı. Günlük kullanırsın stabilse. @elninolaz Bu işin limiti bu. 6600 CL24 vesaire bizim anakartlarda olmaz, bir de voltaja ciddi abanmak gerekiyor, günlük kullanılmaz.

Son düzenleme:
Nitro 1-2-0

nitro120.webp

Eki Görüntüle 185525

High voltaj mod açıp 1.46 VDD'ye CL28 dener misin bir de, VDDIO ve VDDQ 1.4 kalsın. @elninolaz 1.5 saat test yaparsın yine.

Eki Görüntüle 185527

Max yapacağın bu olur GDM Enable+1-2-0 Nitro. GDM Disable iken 1-2-0 stabil olamaz, o imkansıza yakın. CL26 için ise voltaja abanmak lazım, CL28+1-2-0 Nitro deneyebilirsin ayrı ayrı. Günlük kullanırsın stabilse. @elninolaz Bu işin limiti bu. 6600 CL24 vesaire bizim anakartlarda olmaz, bir de voltaja ciddi abanmak gerekiyor, günlük kullanılmaz.

GDM Disable PC açılmadı yüksek voltaj modu açıp CL28 gereksiz gibi o kdar zorlamaya gerek yok bence.
En son bu SS teki gibi bıraktım.

6600 için bana gevşek ayarlar söyleyebilir misin denenem istiyorum :ima:

son116.webp

@Ayhan Dönmez